Mijn Bucket List 2021 Update

Gepost op July 19 2021 door Katja in Bucket List / 0 Comments

We zijn op de helft van 2021 en daarom leek het me een goed idee om een update te geven van mijn bucket list. Lees je mee?

Duits naar B2 niveau
Met grammatica heb ik nog heel veel moeite. Er is zo ontzettend veel om te onthouden! Voor mij begint het enorm frustrerend te worden en ik merk dat ik zowel mijn les- als werkboek niet meer prettig vind om uit te werken. Ik dacht altijd dat het standaard was dat lesboeken saai zijn, maar nu ik ook Koreaans leer weet ik dat het ook anders kan. Wellicht komt het omdat ik bij die taal nog aan het begin sta en bij Duits ben ik al een stuk verder.
In ieder geval heb ik besloten om Duits leren vanaf nu anders aan te gaan pakken en om later wellicht weer met leerboeken te werken. Deze zomer ben ik van plan mijn eerste Duitse fictieboek op te pakken en daaruit te gaan werken. Ik kan immers al de taal lezen en nu wil ik gaan bijhouden welke woorden nieuw voor me zijn en die opschrijven, vertalen en vervolgens leren.

Nieuw project lanceren
Vorig jaar in de zomer had ik een idee of eigenlijk meerdere ideeën en ik heb daarvan een uitgekozen om daadwerkelijk van het begin tot het eind uit te gaan werken.
Heel eerlijk? Ik denk dat dit project op de lange baan wordt geschoven of überhaupt nooit gaat gebeuren. Op dit moment heeft mijn bedrijf That Blonde Woman alle aandacht en dat houdt ook de freelance opdrachten in. Maar ik denk wel dat ik met een klein project kom. Al zal het niet de vorm hebben die ik van te voren had uitgedacht. Natuurlijk hoort dat bij groeien en ik heb er hoe dan ook enorm veel van geleerd.

Eerste versie verhaal afschrijven
Tijdens NaNoWriMo in 2020 was ik gestart met het schrijven van een verhaal. Ondanks dat ik toen niet de 50k heb gehaald, ben ik al erg blij met mijn 10k. Eerder dit jaar kwam ik vast te zitten met het verhaallijn. De richting die ik had gekozen voelde voor mij niet meer logisch. Ik besloot toen om het manuscript even aan de kant te leggen. Recent heb ik de oplossing gevonden en begint de creativiteit en de ideeën opnieuw te komen. In augustus heb ik besloten om een aantal dagen vrij te nemen en verder te gaan met schrijven.

Dichtbundel ontwikkelen
Tijdens het schrijven van bovenstaande verhaal herontdekte ik dichten. Ook verscheen langzaam maar zeker een idee van een dichtbundel in mijn hoofd. Inmiddels heb ik het grotendeels uitgedacht en heb ik er een plan voor gemaakt. Ik heb al tientallen gedichten geschreven en ik zal blijven bijschaven en verder schrijven tot ik tevreden ben.
De dichtbundel is dus al ontwikkeld, maar ik heb besloten om zeker tot en met 2022 eraan te blijven schrijven. Het heeft immers geen haast en er zijn bepaalde dingen die ik aan de bundel wil toevoegen wat nu nog niet gaat.

Een eigen thuis Mezelf uitdagen om nieuwe dingen te leren
Soms veranderen dingen en in dit geval is het best wel iets heel groots. Ik heb besloten om nog geen eigen woning te willen hebben. De reden? Op de eerste plaats kom ik niet in aanmerking voor een woning. Als freelancer is het al lastig genoeg en ik merk dat het ook moeilijker is als single. Aangezien ik geen behoefte heb om dat te veranderen is het in de huidige economie behoorlijk lastig. Daarnaast heb ik nog een aantal wensen die ik eerst wil ga doen voordat ik ga settelen in mijn eigen woning. Alhoewel, met mij weet je het maar nooit. Het enige wat ik wel weet is dat ik voor langere periodes weg wil zodra het weer mogelijk is en veilig kan. Daarom heb ik dit punt veranderd in iets nieuws.

Zoals je aan de titelkop al kan zien is mijn nieuwe punt op de bucket list dat ik mezelf wil uitdagen om nieuwe dingen te leren. Nu ben ik van nature al nieuwsgierig, maar wat ik ermee bedoel is dat ik dieper in wil gaan op onderwerpen die me interesseren en wellicht zelfs onderwerpen die totaal onbekend voor mij zijn.
Tot nu toe (en ik denk ook niet dat dat gaat veranderen dit jaar) leer ik enorm veel over Azië. Per toeval door mijn werk bij de CutieSquad. Doordat het een bedrijf is in kawaii producten leer ik enorm veel over Japan. En vanwege persoonlijke interesses leer ik op dagelijkse basis over Korea. Je kan denken aan de taal tot de cultuur. In deze blog kan je er meer over lezen.
Om alles beter in perspectief te zien, leer ik hier en daar ook over andere landen in Azië. Van Pakistan tot Vietnam, ze komen allemaal voorbij. Aangezien ik graag filosofische boeken mag lezen, wil ik ook vaker een Oosters filosofie boek oppakken. Tijdens mijn studie heb ik dat echt gemist, aangezien er in die lessen veel meer wordt gesproken over Westerse filosofie en ben ik uit nood zelf hier en daar Oosterse filosofie gaan bestuderen.

Mijn update
Dit was een behoorlijk uitgebreide update en er is nog duidelijk genoeg te doen in de komende maanden. Ik geniet er oprecht van! Elke ochtend sta ik met veel plezier op om weer aan de dag te beginnen. Sterker nog, elke avond voor het slapen gaan verheug ik me al op het moment dat de ochtend komt. Dit is zeker het geluksmoment waar ik naartoe heb gewerkt!

Hoe gaat het met jouw bucket list van 2021?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.