Mijn Ondernemers Leven #14: CutieSquad

Posted on June 21 2021 by Katja in Ondernemen / 0 Comments

Leren, doen en opnieuw leren om zo hopelijk te kunnen doorgroeien! Er zijn nog genoeg dromen die ik wil voltooien en ik neem je graag mee op deze ondernemersreis.

Het leukste aan deze blogrubriek is denk ik dat ik mijn groei als freelancer en ondernemer kan zien. De keuzes die ik maak en welke effecten die vervolgens hebben. In mijn schrijfsel ‘Ogen gericht op het heden’ beschreef ik mijn weg van het afgelopen jaar. Mijn plannen werden ruw verstoord door de staat van de wereld, maar nu na een jaar heb ik eindelijk mijn draai gevonden in mijn nieuwe manier van freelance werken.

Laat ik beginnen met te vertellen wat voor werk ik voornamelijk doe. Ik werk voor uitgeverijen als manuscriptlezer, blogger (mijn blog genereert inkomsten voornamelijk door samen te werken met een marketingbureau) en ik heb losse klussen als marketeer of content creator. Daarnaast werk ik sinds april voor de Cutie Squad!

Werken voor de Cutie Squad ging best wel spontaan, want ik had het totaal niet verwacht dat zo’n soort bedrijf op mijn pad zou komen. Ik wilde al voor langere tijd voor een merk werken die meer doet dan alleen producten verkopen. Dat ze communiceren over mentale gezondheid, persoonlijkheid laten zien en dat ik als persoon mee kan groeien met het bedrijf. Dit alles vond ik terug bij de Cutie Squad toen ik op een ochtend op een matje in de woonkamer van een vriendin lag bij wie ik logeerde terwijl ik aan het scrollen was op Facebook. Een dag later mailde ik, een week later stond mijn sollicitatiegesprek en nog een week later ging ik al aan de slag.

Maar wat is mijn rol voor de Cutie Squad? Officieel werd ik aangenomen als pr-specialist, maar mijn rol veranderde al snel naar ook wat meer bezigheden in de marketing en ik ondersteun bij het maken van content. Je kan dan denken aan social media teksten en binnenkort blogs! Er is dus niet echt één term hoe je mijn rol kan beschrijven en om eerlijk te zijn vind ik dat helemaal prima. We zijn met een klein team en ieder persoon heeft andere specialiteiten waarbij we elkaar goed kunnen ondersteunen om zo het merk te laten groeien.

Nu je mijn rol binnen het team weet, kunnen we het hebben over het bedrijf zelf! Cutie Squad is het nuchtere kawaii merk van Nederlandse bodem. Mijn opdrachtgever Gladys P. Nut, de bedenker en artiest, hield altijd van tekenen. Maar rond haar 12de zeiden de volwassenen tegen haar dat ze moest stoppen met tekenen en een ‘echte’ carrière moest najagen. Na 10 jaar in de IT kreeg ze haar tweede burn-out en besloot ze dat het tijd was om haar eigen dromen na te jagen. Haar droom was om opnieuw te tekenen en haar missie is om mensen eraan te herinneren hun eigen dromen na te jagen en plezier te hebben terwijl ze dat doen!

Gladys creëerde de Cutie Squad. Schattige superhelden die voor jou klaarstaan. Ze maken je aan het lachen en herinneren je eraan hoe je het meeste plezier kunt hebben.
In de Cutie Squad zitten onder andere uit Ray, Jacky, Mo en Jess! Elke superheld staat ergens voor en dat kan je hier op de website van Cutie Squad terugvinden.

Op het moment zijn we bezig om kawaii meer bekendheid in Nederland te geven. Dat doen we door dicht bij onszelf te blijven en praten openhartig over verschillende onderwerpen in het leven zoals bijvoorbeeld de burn-outs die Gladys in het verleden heeft gehad. We praten over het volgen van je dromen en dat kawaii ook is voor wanneer je al ouder bent!

Ik ben super blij dat ik voor een bedrijf mag werken die grote ambities heeft en veel persoonlijkheid laat zien. Voor mij is het een bonus dat ze stationery maken, aangezien dat een veld is waar ik al voor langere tijd in wilde werken. Als ik iets heb geleerd in het afgelopen jaar is dat ik mijn hart moet volgen en dat een bedrijf als Cutie Squad op mijn pad kwam is voor mij de kers op de taart.

Liefs,

Ken jij of ben jij iemand die een blog/podcast/etc. heeft en zou willen samenwerken met de Cutie Squad, stuur me dan vooral een bericht via mijn socials of mail naar thatblondewoman@gmail.com. Leuke ideeën en samenwerkingen zijn altijd welkom!

Tags: , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.