Academicus Vampyrus #1 – Richelle Mead

Gepost op 15 april 2015 door Katja in Boeken / 1 Comment

 

Titel: Academicus Vampyrus

Auteur: Richelle Mead

Verschenen: oktober 2010

Pagina’s: 333

Uitgever: Full Moon

Waardering: 7/10

Alleen beste vriendinnen kunnen elkaar beschermen tegen onsterfelijke vijanden.

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.
Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen…

Toen ik het boek opensloeg om te beginnen met lezen, viel er een bonnetje uit van de Kruidvat waar ik het boek gekocht had. Zo’n bijna 3 jaar geleden (op 2 mei om precies te zijn). En pas na al die tijd begin ik te lezen. Zelfs nadat ik de film heb gezien! Dat laatste zorgde ervoor dat ik door het boek heen raasde, aangezien ik het meeste al had gezien op het witte doek. Toch zaten er in het boek wat dingen in, die de film voor mij verduidelijkte. Zo kan ik toch meer genieten van het boek dan de film. Al ben ik dol op sarcastische on screen Rose.

Het lijkt alsof ik nu pas een inhaal slag aan het maken ben als het gaat om de allang vergeten hype Vampieren en Weerwolven, maar desondanks geniet ik er niet minder van en misschien zelfs wel meer!

Academicus Vampyrus is geen klassiek verhaal met moorden en bloed in overvloed maar het is een verhaal over enkele (half-)vampieren die een hele boel meemaken. Het boek is een afwisseling van actie, humor en romantiek. Ik heb dit boek in één ruk uit gelezen, het is grappig, vlot geschreven en een boeiend verhaal.

Ik vond dit vooral een mooi boek over innige vriendschap tussen twee meiden die eigenlijk veel van elkaar verschillen. De vriendschap van de 2 meiden voelt erg natuurlijk aan met ups en downs, wat niet erg is want dat maakt het verhaal realistisch en kon ik mij er goed inleven. Desondanks dat gaan ze voor elkaar door het vuur.

Daarnaast was het verhaal spannend omdat je pas op het laatste wist waar het verhaal heen zou gaan en zelfs toen wist je nog niet zeker hoe het zou eindigen. Ondanks dat ik de film had gezien verschilt het boek vaak van de film, wat niet het geval was. De film is dicht bij het originele verhaal gebleven. Wat ik jammer vind is dat er niet echt een cliffhanger is naar het volgende deel, ook al ik kijk ik daar wel naar uit. In dat opzichte wist de film mij meer te verlekkeren voor deel 2. Maar dat ik het volgende deel ga lezen dat is zeker, want… Dimitri….

Ga jij Academicus Vampyrus lezen? Of had je dat al gedaan toen het een hype was?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , , ,


One response to “Academicus Vampyrus #1 – Richelle Mead

  1. Ik heb dit boek volgens mij volgend jaar gelezen, maar halverwege deel 4 was ik gestopt. Ik kwam er niet doorheen! Deze boeken worden enorm gehyped, maar ik vond deze serie niet zo heeeeel bijzonder. Wel leuk hoor, dat zeker, maar ik snap nog steeds niet helemaal waarom iedereen zo dol is op VA, maar dat komt vast omdat ik de andere delen nog niet gelezen heb. Toch maar een keertje oppakken dan maar! 🙂 De film ga ik trouwens niet zien, het leek net alsof ze de film expres zo meisjesachtig hadden gemaakt, dan haak ik af…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.