ASAP – Axie Oh

Posted on March 28 2024 by Katja in Boeken / 0 Comments

Het vervolg op XOXO! Kon ASAP mij net zo charmeren?

Titel: ASAP
Auteur: Axie Oh
Verschenen: februari 2025
Pagina’s: 325
Uitgever: HarperTeen
Waardering: 9/10

Sori has worked her whole life to become a K-pop idol, until she realizes she doesn’t want a life forever in the spotlight. But that’s not actually up to Sori—she’s caught between her exacting mother’s entertainment company and her father’s presidential aspirations. And as the pressure to keep her flawless public image grows, the last person she should be thinking about is her ex-boyfriend.

Nathaniel is off limits—she knows this. A member of one of the biggest K-pop bands in the world and forbidden from dating, he isn’t any more of an option now than he was two years ago. Still, she can’t forget that their whirlwind romance was the last time she remembers being really happy. Or that his family welcomed her into their home when she needed it most. . .

So when Nathaniel finds himself rocked by scandal, Sori offers him a hideaway with her. And back in close quarters, it’s hard to deny their old feelings. But when Sori gets an opportunity to break free from her parent’s expectations, she will have to decide: Is her future worth sacrificing for a second chance at love?

Aaaah, een vervolg die als een verrassing kwam voor de fans! Ik was al fan van XOXO, maar ASAP kent heel veel diepte waardoor ik niet anders kon dan ook dit boek van Axie Oh omarmen.
Omdat het boek als een verrassing kwam en er ook wat meer tijd tussen de twee delen zat, was ik meteen heel nieuwsgierig hoe het met de schrijfstijl zou zijn. Maar die was weer perfect a la K-drama. Wel had ik het gevoel dat het tempo hoger lag. Wat ook niet heel gek is, want ASAP vindt voornamelijk op dezelfde plekken plaats. Heel anders dus dan XOXO waarin de hoofdpersoon continu in beweging was. Beide boeken hebben dus zeker hun eigen charme. Als ik een voorbeeld zou moeten gebruiken dan is XOXO het boek dat je in het voorjaar en de zomer leest, en ASAP lees je in de herfst en winter.

De schrijfstijl mag dan niet anders zijn, maar de auteur heeft zeker een groei doorgemaakt als schrijver. De focus in ASAP lag veel meer bij karakterontwikkeling. XOXO kiest voor een bekend pad: een kind dat wil loskomen van familie. ASAP daarentegen leert juist over dat het oké is om van droom te veranderen. Ik vond dat heel verfrissend hoe volwassen Sori is wat haar carrière betreft, en vervolgens maakt ze ook een groei door op sociaal emotioneel gebied. 

Sori heeft zo haar redenen waarom ze de dingen doet als ze ze doet. Blijf dus als lezer zeker bij de les, want al kan het je aan begin nogal irriteren, Sori doet het juist omdat ze de mensen om haar heen zo lief heeft. Haar intenties zijn zo puur ondanks dat haar omgeving heel hard is, toch vindt ze haar eigen weg. Dit maakt haar een ontzettend gelaagd personage en ook iemand die je graag als vriendin zou willen hebben. 
De karakterontwikkeling van alle (hoofd)personages is vrij gedetailleerd, zeker als je het vergelijkt met XOXO

De setting was heerlijk rijk aan details met een kijkje achter de schermen van wat het leven in de spotlights kan inhouden (repetities, dagelijkse schema’s, verlies van privacy en intens publiek toezicht). Maar er zijn ook genoeg glamoureuze dingen, zoals radio-interviews, tv-cameo’s en blitse optredens in prijsuitreikingen.

Natuurlijk mogen we de zinderende chemie tussen Sori en Nathaniel niet missen. Het was zo tof om eindelijk hun relatie beter te begrijpen en de impact die ze hebben op elkaars leven en die van hun families. Op een fijne en bijzondere manier leerden we over hun geschiedenis, en hun geschiedenis is de sleutel voor hun toekomst. Het is een ware achtbaan van emoties waardoor je maar wilt blijven lezen. 

Over het geheel genomen was dit een vlotte tweede kans (verboden) romance die fans van K-drama, YA romance en schattige hoofdrolspelers zeker zal aanspreken!

Liefs,

Tags: , , , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.