Auteurs waarvan de achternaam begint met een B | The Friday Five

Gepost op June 18 2021 door Katja in Boeken / 0 Comments

TheFridayFive

Het is vrijdag, dus tijd voor een nieuwe The Friday Five blog!

Iedere vrijdag wordt The Friday Five georganiseerd door Joost van NerdyGeekyFanboy. The Friday Five is een tag waarbij verschillende boekbloggers 5 boeken noemen binnen een bepaald thema. De thema van deze week is: auteurs waarvan de achternaam begint met een B.

De erfenis – Jennifer Lynn Barnes
We fantaseren allemaal wel eens dat we opeens nog ergens een oudtante blijken te hebben van wie we een kapitaal erven. Voor het hoofdpersonage van De erfenis wordt deze droom werke- lijkheid, en dan keer duizend.
De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.
Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Het boek leest prettig door dit komt onder andere door de super korte hoofdstukken die ervoor zorgen dat je niet wilt stoppen met lezen. Want nog een hoofdstuk kan toch nog wel? Daarnaast is de humor droog en sarcastisch waardoor het boek ook vrij luchtig is ondanks alles wat gaande is in het verhaal. Ook helpt het dat de raadsels nieuwsgierig makend zijn en je je afvraagt welke van de personages wel of niet de waarheid spreken.

Schim en schaduw – Leigh Bardugo
Het ooit zo rijke Ravka wordt sinds tientallen jaren in tweeën gedeeld door de Schaduwvlakte; een ondoorgrondelijke duisternis, vergeven van monsters die teren op mensenvlees. Het lot van het land is onzeker.
Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling.
Alina moet de geheimen van de Grisha leren doorgronden nu de toekomst van Ravka in haar handen ligt. In de dreigende duisternis leert Alina niet alleen haar kracht beheersen, maar leert ze ook een kant van zichzelf kennen die ze misschien liever nooit had ontdekt
.

Een boek die ik al drie keer heb gelezen, geschreven door een auteur van wie ik volgens mij de meeste boeken in mijn kast heb staan.

The Manifesto On How To Be Interesting – Holly Bourne
Apparently I’m boring. A nobody. But that’s all about to change. Because I am starting a project. Here. Now. For myself. And if you want to come along for the ride then you’re very welcome.
Bree is a loser, a wannabe author who hides behind words. Most of the time she hates her life, her school, her never-there parents. So she writes.
But when she’s told she needs to start living a life worth writing about, The Manifesto on How to Be Interesting is born. Six steps on how to be interesting. Six steps that will see her infiltrate the popular set, fall in love with someone forbidden and make the biggest mistake of her life.

Naast Bardugo haar boeken heb ik ook aardig wat boeken van Bourne. Haar boeken zijn heerlijke contemporaries met behoorlijk wat diepte. Ik kan haar boek aanraden om deze zomer te gaan lezen!

Het zout uit je ogen – Miriam Bruijstens
Een bijzondere poëziebundel als ode aan de liefde.
In deze unieke bundel staan ongeveer 30 gedichten over verliefd worden, over verliefd zijn en van een afstandje hopen op iets meer. Deze gedichten worden afgewisseld met mooie korte verhalen, met hetzelfde universele thema. Prachtig geïllustreerd door Iris Boter, net als Bruijstens’ gedichten voor kinderen.

Van fictie noem ik nu deze mooie poëziebundel van de Nederlandse auteur Miriam Bruijstens. Ik hoop dat er over niet al te lange tijd weer een nieuw boek van haar hand verschijnt.

Puber Leaks – Paul Bühre
Het puberbrein is een groot raadsel en de puberwereld haast ondoordringbaar. Ouders worden helemaal gek van hun puberkind omdat ze niet weten wat er in hem of haar omgaat. Maar leg alle boeken van sociologen, therapeuten en andere betweters over pubers en opvoeden opzij, want nu is het de beurt aan Paul Bühre: vijftien jaar oud en ervaringsdeskundige. Bühre schrijft over gamen, groepsdynamiek op het schoolplein, onderbroekenmode, leraren en wat daar allemaal aan mankeert, (foute) meisjeskleding en verliefd zijn in tijden van internet. En natuurlijk schrijft hij ook over ouders, die steeds zo hun best doen, maar altijd weer de plank misslaan.

Fictie, poëzie en nu een non-fictie boek. De auteur heb ik ooit jaren geleden geïnterviewd en ik moet zeggen dat het tot op de dag van vandaag nog steeds een van mijn favoriete interviews is die ik ooit heb gedaan.

Welke auteur wiens achternaam begint met een B is jouw favoriet?

Liefs,

Anderen die meedoen met The Friday Five:
Joost Nerdygeekyfanboy | Conny Connies Boekkies | Nienke Booksometea | Nora Geekish | Patricia Donderdesign | Luna Leesdame | Kwante Kwante in Wonderland | Eline Elinebooks | Emmy Zon en Maan | Kim Books I care about| Elke Ladybooksalott | Rianne Rianne Warmerdam

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.