Auteursbezoek Esther Walraven

Gepost op 19 februari 2016 door Katja in Boeken, evenement / 5 Comments

DSC00114

Het auteursbezoek van Esther Walraven bij Speelboek in Amersfoort was mijn eerste evenement als afdelingsassistent marketing van Unieboek | Het Spectrum. Heel anders dan wanneer je komt als blogger naar een event, maar het was zeker niet minder leuk! Lees je mee?

Vanuit werk ging ik samen met Linda (redacteur van Daan & Nadia door Esther Walraven) naar Amersfoort. Bij de afdeling marketing zie ik helaas niet zo vaak mijn collega’s van de redactie, maar nu hadden we tijdens de reis de kans om te kletsen over nieuwe boeken die deze zomer en zelfs in het najaar uitkomen! Erg fijn zodat ik kan nadenken aan welke soort marketing strategie ik wil inzetten voor een bepaald boek.

Eenmaal in de straat aangekomen van de boekhandel kwamen we Esther (één van de vertegenwoordigers van de uitgeverij) tegen en samen gingen we naar Speelboek.

DSC00115

De koekjes stonden al klaar en nu was het wachten op de auteur, bloggers, lezers. Voor ik het wist stapte Esther Walraven naar binnen. En wat is ze een fijn mens! Ze straalt zoveel positiviteit uit. Helaas had ik niet het hele boek uit kunnen lezen voor die avond, maar gelukkig was iedereen zo aardig om niets over het einde te zeggen.

DSC00122

Met z’n allen zaten we om de boeken en koekjes (!) heen, gezellig te praten over Daan & Nadia. Meer dan een uur lang werden er veel diepte vragen gesteld over Esther haar eerste YA-roman. Iedereen hing aan de lippen van Esther. Met veel rust nam ze de tijd om alle vragen te beantwoorden en kwamen wij er al snel achter hoeveel research ze heeft gedaan om Daan & Nadia te kunnen schijven. Ik ben sinds deze middag alleen maar nog nieuwsgieriger geworden naar het verloop van het verhaal.

DSC00123

Tijd voor de groepsfoto! Met op de achtergrond natuurlijk boeken. Achteraf was er tijd om boeken te laten signeren, boeken kopen en…. meer kletsen over boeken! Nu ik afdelingsassistent ben bij uitgeverij Unieboek | Het Spectrum kreeg ik heel veel vragen over mijn studie, mijn werk en over boeken die binnenkort uitkomen. Erg bijzonder was het wel om niet als blogger tussen de rest te staan. Maar het is o zo tof om nu te kunnen zeggen dat ik naar dit soort evenementen ga voor mijn werk! Die avond werd er voor mij extra nadruk gelegd op het feit dat wanneer je echt iets wilt en je ervoor werkt, dan haal je je doel. Of zoals Esther Walraven in mijn exemplaar van Daan & Nadia heeft geschreven: Leef!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


5 responses to “Auteursbezoek Esther Walraven

  1. Ziet er gezellig uit Lijkt me ook best wel apart als je eerst altijd als blogger naar events ging en dat je er nu gewoon bij mag zijn vanwege je werk/stage ;3 De cover van het boek spreekt me trouwens echt totaal niet aan – maar het verhaal lijkt me wel tof!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.