#JoinTheSimonMovement

Gepost op 17 februari 2016 door Katja in evenement / 4 Comments

DSC00071

Samen met Emmy liepen we een uurtje voor de release party van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld de boekhandel binnen. Langzaam kwamen er meer boekenmensen binnen wandelen en dat was het begin van een ontzettend fijne middag!

DSC00072

Het podium staat al klaar met allemaal boeken op de achtergrond. Echt een geweldig gezicht!

DSC00075

Voor het event aan sprak ik met Marieke Nijkamp, auteur van This is where it ends. En nee, dat kon niet zonder dat ik een foto maakte van onze awesome schoenen! Dr. Martens liefde <3

DSC00070

Samen met Emmy en Thyrze <3

DSC00097

Zodra Myrthe voet zette op het podium was iedereen meteen stil, vol spanning zaten we te wachten op alle leuke dingen die Myrthe ons vertelde. Vanaf het moment dat ze het boek aankocht tot het moment van het maken van promotie materiaal. Geweldige anekdotes kwamen voorbij. Hierdoor voelde de release party heel ontspannen aan. Er werd op een super leuke manier een verhaal verteld, gediscussieerd en natuurlijk is praten over boeken altijd een goed idee!

DSC00077

Waar gaat Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld over?

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

DSC00091

Zoals je als het goed is net hebt gelezen komt er in Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld diversiteit voor. Dit is één van de redenen waarom Marieke erbij was, want in Amerika zit zij bij de organisatie #weneedmorediversebooks. Samen met Marieke zaten Myrthe (uitgever Blossom Books), Sanne (boekverkoper) en Tim (bloggers) in een panelgesprek over diversiteit in boeken. Dit werd op een interactieve manier met het publiek gedaan. Ik voelde mij erg betrokken die middag en door de sfeer die er hing voelde ik mij erg op mijn gemak. Het was erg fijn om met zoveel mensen in één ruimte te kunnen praten over diversiteit in boeken. Uit het panelgesprek bleek ook dat wij als publiek ook hoopten op meer boeken waarin diversiteit zit.

Ik vind het een geweldig initiatief die Blossom Books op zich heeft genomen met #JoinTheSimonMovement. Wil je meer hier over lezen? Dan verwijs ik je door naar de blog van Eline, want ik denk dat zij als geen ander kan omschrijven wat Simon voor haar betekent en de strijd voor diversiteit!

DSC00104

Tijd voor oreo koekjes en boeken kopen! Helaas moest ik een nieuwe bril aanschaffen waardoor dit boek ervoor mij helaas niet inzit deze maand. Gelukkig waren daar de oreo koekjes!

Toen was het moment waar ik het meeste naar uit keek… Het Skype gesprek met de auteur, Becky Albertalli herself! Wauw, wat was ze ge-wel-dig. Sterker nog, ik vond haar super schattig! Ze beantwoorde vragen uit het publiek met zoveel passie. En een lief gegiechel mocht niet ontbreken!

Het was een middag die mij heel erg aan het denken heeft gezet, kletsen met allemaal vrolijke boekvriendinnetjes en nogmaals wil ik benadrukken dat er zo’n fijne sfeer hing! Ik wil iedereen bedanken die er zo’n ontzettende leuke middag van heeft gemaakt en Blossom Books voor het organiseren van de Release Party!

Liefs,

header31-860x280

Tags:


4 responses to “#JoinTheSimonMovement

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.