Boekbloggers in het wild – fotoboek

Gepost op 23 november 2015 door Katja in Boeken / 11 Comments

DSC_0759

Een tijdje terug vond ik het hoog nodig tijd worden om alle mooie momenten die ik heb beleefd tijdens #boekbloggersinhetwild15 bij elkaar te bundelen in een fotoboek. En aangezien ik geen zin heb om foto’s te plakken, bestelde ik onlangs mijn eerste fotoboek die ik zonder te plakken in elkaar heb gezet.

De fotofabriek heeft als handigheid dat ik via de gratis te downloaden software ook offline mijn fotoboek elkaar kan zetten. Erg handig met een studentenhuis met weinig internet en handig voor onderweg. Vervolgens kan ik binnen het offline software het fotoboek bestellen zodra ik weer internet heb.

Dit ging erg gemakkelijk en tevens werd er tijdens het uploaden van het fotoboek in mijn online winkelmandje gemeld dat 2 foto’s in mijn fotoboek te onduidelijk zou worden wanneer het gedrukt zou worden. Ik had al zo’n vermoeden dat 2 foto’s niet heel mooi zouden worden, aangezien die beiden met een mobiel zijn gemaakt, één in een donkere pub en de andere had ik via instagram er een screenshot van gemaakt. Zelf vond ik het niet erg dat deze foto’s wat waziger zou worden, maar toch is het prettig dat dit werd aangegeven en dat ik op deze manier nog de kans had om het te veranderen.

DSC_0762

Persoonlijk vind ik dat foto’s het mooist tot zijn recht komt op zwart ondergrond.

DSC_0766

Deze optie vond ik ook erg leuk, dat je één foto in het groot kon afbeelden op de pagina en 3 kleine foto’s erbij. Ik vind dit een erg leuk effect geven.

DSC_0768

Op bovenstaande foto kan je zien dat de foto’s strak naast elkaar komen te staan. Ik ben erg blij dat er verschillende mogelijkheden zijn hoe je de foto’s kan plaatsen. Er zijn ook andere manieren om 4 foto’s op één pagina te plaatsen. Maar voor de Harry Potter tour koos ik hier bewust voor, zodat ik bijna al mijn foto’s in één fotoboek kon zetten. En ik vind dat op deze manier alle foto’s tot zijn recht komen.

DSC_0769

De bovenste foto en de foto linksonder waren met een mobiel gemaakt. Ondanks dat vind ik dat het mooie foto’s zijn geworden. Bij de laatste stap wanneer je het fotoboek gaat uploaden kan je ervoor zorgen dat de streepjescode er niet meer op staat. Helaas was ik dit vergeten te doen!

Voor het fotoboek koos ik een softcover A4 fotoboek. Ik vind het namelijk leuk dat ik voor speciale gelegenheden, zoals deze reis, om dat te bundelen in één fotoboek. De foto’s die ik doorgaans in een jaar maak, die plak ik altijd in een groot fotoboek. Al moet ik zeggen nu ik weet hoe ik fotoboeken online in elkaar moet zetten, dat ik dit vanaf nu ga doen. Geen lijm meer bij nodig. Hoe vaak ik wel niet mijn vingers aan elkaar heb geplakt met fotolijm, niet te filmen!

DSC_0771

Op de achterkant van het boek koos ik ervoor om de quote van J.K. Rowling te gebruiken, omdat ik dit erg passend vond voor de reis die wij als Boekbloggers in het wild hebben gemaakt. Wauw, wat was afgelopen zomer toch gaaf! ♥

Liefs,

header31-860x280

Tags:


11 responses to “Boekbloggers in het wild – fotoboek

  1. Nathalie

    Super leuk fotoboek! Altijd leuk om mooie momenten zo te bewaren.

    Ben erg benieuwd naar de fotoservice. Want hebt tot nu toe nog nooit echt een fijne gevonden. Vooral de software stond me vaak erg tegen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.