Rubinrot | Filmrecensie

Posted on November 24 2015 by Katja in Films / 3 Comments

Hauptplakat_989x1400_

 

Titel: Rubinrot

Release datum: 14 maart 2013
Regisseur: Felix Fuchssteiner
Hoofdrollen: Maria Ehrich, Jannis Niewöhner
Bijrollen: Josefine Preuß, Florian Bartholomäi
Genre: Drama | Fantasy | Mystery

Cijfer: 9/10

Soms is het niet makkelijk om te leven in een familie met vele geheimen. Dat is tenminste wat de 16-jarige Gwendolyn vindt. Tot ze zichzelf plots in het Londen van rond de laatste eeuwwisseling bevindt. En ze beseft dat zij het grootste geheim van haar familie is en niet haar nicht, zoals ze altijd gedacht had. Maar wat ze zich niet realiseert is dat men tussen twee tijdvakken in niet verliefd mag worden. Want dat maakt de zaken ingewikkelder dan ooit…

Om te beginnen, ik heb deze film denk ik al wel 5 keer gezien en toen ik op mijn blog keek viel mij op dat ik er nog geen filmrecensie over heb geschreven. Dat terwijl ik vind dat meer mensen deze film zouden moeten zien. Nadeel is wel dat de film in het Duits is, maar op YouTube is de film heel gemakkelijk in het Engels te vinden. Dus ja, ook ik heb de film gezien via YouTube. De film is van goede kwaliteit, zowel de Engelse versie als het origineel in het Duits.

Ik kan iedereen aanraden om de film te zien. Ook wanneer je denkt dat je de boeken van Kerstin Gier (Robijnrood, Saffierblauw en Smaragdgroen) bent ontgroeit. De film heeft namelijk net wat meer pit dan de boeken en als het om de liefde gaat wordt er meer lef getoond. Wanneer je Duits sterk genoeg is kan ik het aanraden om de film in het Duits te zien. Mijn Duits in verstaan is goed genoeg om de film te begrijpen en ondanks dat het verhaal zich misschien in London mag afspelen, had ik het idee dat de film in het Duits beter overkomt dan in het Engels. Voor mijn gevoel klinken de raadsels, het mysterie achter het verhaal, beter in het Duits.

Als het gaat om het acteerwerk, dan kan ik dit in één woord samenvatten: wow! Er is zo goed naar het boek gekeken. Het leek alsof de personages van de film uit het boek waren gelopen. Op een paar aanpassingen na, maar die vond ik juist erg goed werken! Door de pit werd het verhaal sterker. Het zorgde er tevens voor dat het verhaal geloofwaardiger werd.

http://https://www.youtube.com/watch?v=xlJAxIpkDQ8

Ik vind het een geweldige film die ik zeker weten nog veel vaker zal gaan kijken. Het acteerwerk is on point. De verhaallijn is dichtbij het boek gebleven. Ik kon mij goed inleven in de personages die geloofwaardig overkomen. Dus pak je citroensnoepjes, wat te drinken en dan wens ik je heel veel kijkplezier!

Heb jij Runbinrot al gezien? En wat vond jij ervan?

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , ,


3 responses to “Rubinrot | Filmrecensie

  1. Nog niet gezien! Boeken heb ik wel alle drie gelezen, maar ik denk dat ik dat binnenkort ook nog eens en keer ga doen want dat is alweer veel te lang geleden.

  2. Tamara TS

    Ik heb de boeken pas vorige week gelezen en vond ze erg leuk. Ik wist niet dat er ook een film van was! Dankjewel voor de tip!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.