Vampire Academy: The Graphic Novel

Gepost op November 25 2015 door Katja in Boeken / 3 Comments

Vampire Academy: The Graphic Novel (Vampire Academy: The Graphic Novel, #1)

 

Titel: Vampire Academy

Auteur: Richelle Mead

Verschenen: augustus 2011

Pagina’s: 144

Uitgever: Penguin

Waardering: 6/10

After two years on the run, best friends Rose and Lissa are caught and returned to St. Vladimir’s Academy, a private high school for vampires and half-bloods. It’s filled with intrigue, danger—and even romance.

Enter their dark, fascinating world through a new series of 144-page full-color graphic novels. The entire first Vampire Academy novel has been adapted for book one by Leigh Dragoon and overseen by Richelle Mead, while the beautiful art of acclaimed British illustrator Emma Vieceli brings the story to life.

Mischien heb je al wel gemerkt, maar ik ben dol op de Academicus Vampyrus– serie. Dus dat ik alles wil lezen wat ermee te maken heeft, tja dat zal wel duidelijk zijn. Zo begon ik aan de strip die gebaseerd is op het boek.

Ondanks dat ik al wist wat er ging gebeuren vond ik de strip erg fijn lezen. Omdat ik mij op deze manier veel beter kon concentreren op de mooie illustraties. Maar doordat het verhaal een stripboek was en ik het verhaal al kende las het boek als een sneltrein.

Ik vond de personages die getekend waren erg lijken op het beeld in mijn hoofd op enkele personen na. Maar goed dat zal je altijd wel hebben wanneer je eerst het boek hebt gelezen en daarna de strip leest.

Ik vond de strip leuk om te lezen en om te zien, maar wel pas nadat ik het boek heb gelezen. In strip worden veel details weggelaten. Jammer, al is het erg begrijpelijk. Erg fijn vond ik dat de illustraties iets constantst hadden. Ze bleven mooi, er waren geen beelden bij waarvan ik dacht: Dit is minder dan wat de illustrator eerder liet zien.

Al met al is het een leuk boekje voor als je net zo’n grote fan bent als ik van Academicus Vampyrus / Vampire Academy. Een strip voor wanneer je zin hebt om snel het volledige verhaal opnieuw te ervaren.

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , ,


3 responses to “Vampire Academy: The Graphic Novel

  1. Ik heb echt nog nooit een graphic novel gelezen en voel die behoefte ook niet echt, maar het heeft ook wel weer iets aanlokkelijks haha.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.