Boeken die mij hebben geïnspireerd

Gepost op April 15 2020 door Katja in Boeken / 0 Comments

Verschillen boeken hebben mij de afgelopen jaren geïnspireerd. Welke? Dat wil ik graag met je delen in deze blogpost.

Uit je comfortzone in 10 eenvoudige stappen – Jessica Hagy
Stap uit je comfortzone en beleef de magie!
Wil je echt een keer een punt maken en geen vlek? Wil je een held zijn en geen toeschouwer? Wil je van betekenis zijn en geen grijze muis?
Dan is dit boek wat voor jou! Jessica Hagy is blogger voor Forbes en haar posts werden meer dan 1,4 miljoen keer bekeken. Dit boek is de uitwerking van al haar ideeën in korte teksten, diagrammetjes en tekeningen.

Dit is een heel simpel klein boek, maar fijn en geruststellend. Toen ik het voor het eerst las en bekeek in 2016 was ik erg blij met dit boek, omdat het niet een heel boek is gevuld met woorden. Inspirerende boeken horen leuk te zijn en niet imposant.

Crushing It! – Gary Vaynerchuk
Four-time New York Times bestselling author Gary Vaynerchuk offers new lessons and inspiration drawn from the experiences of dozens of influencers and entrepreneurs who rejected the predictable corporate path in favor of pursuing their dreams by building thriving businesses and extraordinary personal brands.

Het toffe van Gary vind ik dat hij schrijft over het zijn van ondernemer, maar nog belangrijker: doe wat jou gelukkig maakt. Leven op jouw eigen manier. Dit boek is dus zeker niet alleen voor mensen die op zakelijk vlak meer willen leren. Ik kan dit boek aan iedereen aanraden.

Ikigai: Het Japanse geheim voor een lang en gelukkig leven
Waar kom jij ’s ochtends je bed voor uit? Ontdek de geheimen van het Japanse eiland Okinawa, waar het grootste aantal gezonde honderdjarigen ter wereld woont
Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven, zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld.

Waar word je gelukkig van? Dit boek speelde een enorme rol toen ik voor een paar dagen mentor was in Engeland om les te geven in ondernemerschap. Het gaat er immers niet om of je veel geld hebt, maar of je gelukkig bent met je leven. En hoe je balans kan vinden.

The Achievement Habit: Stop Wishing, Start Doing, and Take Command of Your Life
In The Achievement Habit, Roth applies the remarkable insights that stem from design thinking—previously used to solve large scale projects—to help us realize the power for positive change we all have within us. Roth leads us through a series of discussions, stories, recommendations, and exercises designed to help us create a different experience in our lives. He shares invaluable insights we can use to gain confidence to do what we’ve always wanted and overcome obstacles that hamper us from reaching our potential.

Niet van alles in dit boek ben ik een fan. Soms gaat hij me iets te lang door op sommige verhalen. Maar de manier van denken fascineert me enorm. Sommige dingen deed ik al en ik heb ook nieuwe dingen geleerd.

The Law of Attraction, Plain and Simple: Create the Extraordinary Life That You Deserve
Readers of “The Law of Attraction, Plain and Simple” can live the life of their dreams, their “greatest life,” by applying Sonia Ricotti’s eleven simple steps to enjoy freedom and inner peace in every area of life.
The Law of Attraction states that we attract into our lives what we project into the universe. Written in concise, plain English and filled with stories, tips, and exercises, this book helps readers shift their thoughts, language, and emotions to emit positive vibrations and attract all they want in life.

Ik geloof in the law of attraction. Dat begon toen ik me als tiener realiseerde dat mijn hoofd voornamelijk gevuld was met negatieve gedachten. Als er minder leuke dingen gebeurde, dan focuste ik me daar heel erg op en dan gebeurde er nog veel meer minder leuke dingen. Toen bedacht ik me, maar wat als ik er nu positief naar ga kijken? Er gebeuren echt nog genoeg minder leuke dingen in mijn leven, maar de negatieve gedachten hebben niet meer overhand. Door positief in het leven te staan begon ik meer positiviteit aan te trekken. Dat heeft een enorm verschil in mijn leven gemaakt.

Welk boek heeft jou geïnspireerd?

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.