Favoriete Britse snacks

Posted on April 14 2020 by Katja in koken / 4 Comments

Naast het maken van mijn favoriete maaltijd van een land waar ik op reis ben geweest, bespreek ik vandaag een aantal snacks.

Het is waarschijnlijk al wel duidelijk dat de landen aan de andere kant van de zee mij het meeste aantrekken. Als mijn huidige logo nog geen hint was, dan vast wel dat ik met regelmaat post over onder andere Engeland. Ik kan dan niet wachten om straks weer terug te gaan naar Engeland. Tot die tijd maak ik mijn favoriete gerechten of snacks.

Lees hier mijn blogpost Koken: verre oorden.

Het is dan vast geen verrassing meer dat ik ook in deze blogpost mijn favoriete eten bespreek uit Engeland en Schotland. Nog specifieker snacks! Er zijn altijd een aantal snacks die ik standaard bestel als ik terug ben in een van die landen. Natuurlijk niet tegelijkertijd. Wauw, dat zou anders voor een sugar rush zorgen.

Bath, februari 2015

High tea
Oké, laten we wel wezen ik kan dit niet niet opnoemen. Wellicht leuk om samen met je huisgenoten te doen. En als je alleen woont is dat ook super leuk. Heerlijk een geniet moment voor jezelf.
Mocht je een etagère hebben dan pak je die en anders kan je het ook op borden doen. Op de onderste schaal komen kleine sandwiches (vulling naar keuze), daarna scones en bovenop taart.
Leuk om lekker een dag in de keuken te staan met bakken en het maken van sandwiches. Ik vind het zelf erg ontspannend werken om in de keuken te staan en daarna heb ik er ook wat lekkers voor terug!

Exeter, januari 2015

Chocolate tea cake
Dit is een grote chocolade bol, met erin marshmallow, (optie laagje aardbei jam) en chocolade cake. Nee, dit ga ik thuis niet zo snel klaar kunnen maken. Of nou ja, dit zal wel een heel stuk meer werk zijn. Maar aan de andere kant zou dit ook een enorm leuke uitdaging voor mezelf zijn. Mocht het lukken dan zal ik het recept op de blog gaan plaatsten.
Tea cake is mijn favoriete snack geworden toen ik nog in Engeland woonde zo’n 5 jaar geleden. Ik kan het bijna niet geloven dat het alweer zo lang geleden is!

Millionairesbread
Tijdens een lunchpauze toen ik nog in Exeter woonde, liep ik samen met Kate (lokale student) naar een bakkerij. Zij trakteerde me op millionairesbread. Wow, ik was meteen verkocht. Daarnaast is dit ook erg makkelijk in kleine repen te verkrijgen in Engeland in de supermarkt. Met name bij M&S. Het is dan ook niet gek dat ik die repen met regelmaat kocht wanneer ik daar onderweg was en toch al een koffie gingen halen.

Een recept van millionairesbread, Feeling Like a Millionaire, kan je vinden in het boek Funky Vegan Bakboek. Mijn recensie van het bakboek lees je hier.

Scones
Makkelijk om te maken en wellicht mijn grootste favoriet. Verschillende recepten heb ik over de jaren nagemaakt, maar uiteindelijk heb ik mijn eigen recept samengesteld. En ja, dat is uiteindelijk mijn favoriet geworden. Oh, en het is vegan.

Exeter, februari 2015

Recept scones

Ingrediënten
250 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram suiker
40 gram gesmolten boter
120 milliliter plantaardige melk
Snuf zout

Hoe klaar te maken?
Verwarm de oven voor op 200°C en doe over het ovenrooster bakpapier (nog niet in de oven zetten).
Mix alle ingrediënten in een kom. Geen klonten meer en is het stevig geworden? Je kan in totaal 6 scones halen uit de mix. Vorm met je handen 6 bollen en leg het op het bakpapier.
Je bakt de scones ongeveer in zo’n 10 minuten tot het goudbruin is.

Topping
Zoet: jam en geklopte slagroom.
Hartig: doe amandelen in de mix. Wanneer de scones gebakken en afgekoeld zijn, leg dan in een gesneden scone een plakje brie op. Hmmm, een keer wat anders. Maar oh zo lekker!

Liefs,

Tags: , ,


4 responses to “Favoriete Britse snacks

  1. Yes, loooove caramel shortbread/millionaire’s shortbread! At ik voor het eerst in Schotland, en ik heb het thuis goed na weten te maken. Is ook echt helemaal niet moeilijk!

    • Katja

      In het begin vond ik het wel lastig oom shortbread te maken, omdat je heel veel dingen moet doen. Maar toen ik het eenmaal een keer had gedaan, ging het eigenlijk best prima.
      Schotland, ook echt zo’n prachtig land die ik nu mis.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.