Koken: verre oorden

Posted on April 7 2020 by Katja in koken / 0 Comments

Koken heb ik altijd leuk gevonden, maar toen ik vegetarisch werd vond ik het tijd om meer te experimenteren. Nu ik meer naar een vegan lifestyle ga, probeer minstens elke maand een nieuw recept uit.

Als het kon, dan zou ik op het moment het liefste reizen. Waar zou ik nu zijn als ik had kunnen reizen? Ondanks dat ik begin juni al voor werk in Engeland zou zijn, had ik ook het plan om begin april naar Engeland te gaan. Londen en Brighton om specifiek te zijn. Het liefst zou ik graag naar de Harry Potter studio tour opnieuw gaan. Want in april zou er een Slytherin tentoonstelling zijn. Ik als proud Slytherin had dat graag gezien.
Daarnaast zou ik naar Brighton willen gaan voor het strand, de stad nog meer te verkennen en om nieuwe tatoeages te laten zetten. De perfecte tijd om dat te doen nog net voor het zomerse weer aan.

Helaas, het is enorm jammer maar oké. Het leek me daarom leuk om het vandaag te hebben over koken en reizen. Altijd wanneer ik een reis mis, dan probeer ik iets te maken wat ik heb gegeten waar ik ben geweest. Als ik denk aan Engeland en een maaltijd, dan denk ik aan de tijd dat ik Sunday Roast at met mijn Engelse familie toen ik daar zelf woonde (al zo’n vijf jaar geleden!). Mijn favoriete onderdeel van Sunday Roast zijn de yorkshire puddings en dit is hoe jij het ook kan maken (kan vegan gemaakt worden).

Recept Yorkshire Pudding

Ingrediënten
Zonnebloemolie  
2 L eieren of egg replacer  
100 gram bloem
100 milliliter melk of plantaardige melk
Snuf zout

Hoe klaar te maken?
Verwarm de oven voor op 225°C
Pak een cupcake bakvorm voor 12 als het kan. Doe in elke vorm een bodem zonnebloemolie.
Plaats de bakvorm voor ongeveer zo’n 10 tot 15 minuten in de oven. Kijk uit, het wordt super heet! Maar dat is de bedoeling. Want op die manier krijgt de yorkshire pudding uiteindelijk de juiste vorm.
Doe de eieren, bloem, melk en zout bij elkaar in een kom. Mix het tot het een luchtig en glad geheel is.
Haal dan heel voorzichtig de bakvorm uit de oven. Let op het kan gaan spetteren! Doe in elke vorm ongeveer evenveel mix in. Probeer dit snel maar voorzichtig te doen. De bakvorm moet namelijk gloeiend heet blijven.
Plaats de bakvorm terug in de over voor zo’n 12 tot 15 minuten tot de yorkshire puddings groot zijn geworden en goudkleurig. Haal het bakvorm er dan uit.
Serveer de yorkshire pudding met vegavlees, groenten (bijvoorbeeld erwten, wortels en of mais), aardappelpuree of jacked potato en een flinke schep jus. Hmmm, als ik mijn ogen dicht zou doen terwijl ik dit eet dan hoor ik mijn Engelse hostfamilie bijna praten.

Dit is een van mijn favoriete recepten, maar zoek vooral een recept die bij jou en de reis past die je graag had willen maken.
Welk recept zou jij dan willen gaan maken of welk land heb je gekozen om een recept uit op te gaan zoeken?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.