Boekpresentatie ‘Verschijning’

Gepost op 4 februari 2019 door Katja in Boeken / 0 Comments

Op zondag 3 februari reisde ik af naar Eindhoven. In boekhandel Van Pierre vond namelijk de boekpresentatie plaats van het boek Verschijning geschreven door Joany de Vries. Ik ben super blij voor Joany, dus dit event kon ik gewoon niet missen.

Verschijning – Joany de Vries
Jeanne Weeber is de dochter van ‘s werelds populairste Youtube-ghosthunter. Met een team bestaande uit Jeanne, haar vader Howard, zijn rechterhand Nick, en clown / cameraman Mirza reizen ze van hot naar her om spooklocaties te onderzoeken. Meestal blijkt er niets bovennatuurlijks aan de hand te zijn; maar aangezien spoken goed zijn voor toerisme, zijn Howard en zijn team tegen een vergoeding wel bereid om wat bewijsmateriaal te fabriceren.

Als het team een opdracht uit Nederland krijgt aangeboden neemt Jeanne de opdracht stiekem aan. Ze wil altijd al graag naar Nederland: het land waar haar moeder, die ze nooit heeft gekend, vandaan komt. Ze reist in haar uppie af naar Eindhoven waar ze wordt opgepikt door Wietse, haar online gevonden gastheer in Oss.

Samen gaan ze op zoek naar Jeanne’s moeder. Dat levert een zoektocht op die leidt langs ouija-borden, op hol geslagen kuddes wisenten en mogelijk sinistere huisdieren, waardoor Jeanne begint te vermoeden dat ze dit keer écht op een bovennatuurlijk mysterie is gestuit.

Eenmaal in Eindhoven ging ik eerst even winkelen. Ik had namelijk meer dan twee uur voordat de boekpresentatie zou beginnen. Oh en wat scheen de zon heerlijk! Daarom nam ik ook even de tijd om in de zon te zitten. Een half uur van de voren ging ik naar de boekhandel. Daar kwam ik al wat boekbloggers tegen en een paar van ons gingen wat drinken en eten in het café.

De boekpresentatie begon met een voorwoord door Merel van Uitgeverij Volt. Zo vertelde ze ook hoe het zo is gekomen dat Joany bij hun auteur is. Mocht je het nog niet weten… Joany heeft ongeveer anderhalf jaar geleden haar manuscript ingestuurd voor een schrijfwedstrijd en die won ze! Dat betekende een boekcontract plus haar boek in de winkels.

Daarna ging Emmy van Zonenmaan.net de auteur interviewen zodat het publiek de kans kreeg om Joany te leren kennen en om meer te weten over alles van het boek. Zo schreef ze wanneer het zoontje aan het slapen was. Dat was het enige moment dat ze echt de tijd had. Helaas betekende dat ook dat ze heel wat uren van haar eigen slaap heeft moeten inleveren. Maar dat was het absoluut waard. Het leukste aan de boekpresentatie vond ik toch wel toen ze een bepaalde scene in het boek uitlegde en dat ze een deel echt meegemaakt heeft. Erg tof! Ik ben in ieder geval super benieuwd geworden naar het boek. Jij ook?

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.