Reizen in 2019

Gepost op February 5 2019 door Katja in Reizen / 4 Comments

Wat zijn mijn reisplannen in 2019? Welke landen zou ik graag willen zien? Wil ik weer terug naar Engeland? Maar wat is mijn budget?

Het liefst zou ik elke twee maanden willen reizen. Van een stedentrip tot een ietwat langere reis. En nu ik mijn eigen baas ben zou dat ook kunnen. Ik kan nu mijn eigen werktijden bepalen, maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Ik ben nu ongeveer 4/5 dagen per week aan het werk. Maar doordat ik nog geen groter betaalde klussen heb, lijkt het alsof het nog niet mogelijk is voor mij om vaker te gaan reizen. Eerst moet het bedrijf goed gaan en daarna kan ik reisplannen maken. Echter… wil ik als content creator ook doormiddel van reizen maken worden betaald. Doordat ik bijvoorbeeld schrijf voor een (online)magazine. Dus vind ik ook dat ik moet blijven reizen en veel leren over schrijfstijlen en fotografie en dat op deze blog plaatsen. Eigenlijk is daardoor mijn blog ook een soort van portofolio.

Of ik al reizen gepland heb voor in 2019? Dat antwoord is: ja! Ik ga standaard mijn weekend weg met Jessica in april. We zitten dan voor een lang weekend ergens in Nederland. Mijn eerste reis van 2019 en tevens mijn eerste buitenlandse reis gaat naar Frankrijk! Mijn huisgenoot haar moeder woont daar samen met de vriend van moeders. Ze wonen op het platteland onder de grote stad Lyon. Begin maart maken we deze reis. Eigenlijk kan ik het me bijna niet meer voorstellen, maar wanneer wij wegvliegen dan is het precies twee jaar geleden toen ik voor het eerste vloog. Ik vlieg nog maar heel kort. Toch is het voor mijn gevoel veel langer geleden.

Het is al even geleden dat ik naar Frankrijk ben geweest voor vakantie en niet er slechts doorheen reis. Ik vind het ook leuk dat we op het platteland zijn en de dorpen en stadjes eromheen gaan bezoeken. Plekken waar niet zo zeer de typische toerist langskomt. Dat soort reizen had ik altijd al willen gaan maken en nu heb ik eindelijk de kans! Ook fijn is dat ik met allemaal mensen ben die vloeiend Frans spreken. Mijn Frans moet ik behoorlijk oppoetsen al zijn we thuis op het moment druk aan het oefenen.

Andere plannen heb ik genoeg, maar geen idee wat financieel haalbaar zal zijn. Zo zit ik te denken aan SloveniΓ«, Polen en Wales voor dit jaar. In SloveniΓ« lijkt het me leuk om een wat langere reis te maken van iets van 10 dagen. Ik heb daar een kennis wonen die tevens Sloveens is en het lijkt ons beiden leuk om samen door het land te reizen. We zijn beiden content creators en we denken dat we door de kennis die we beiden hebben elkaar zouden kunnen versterken. In Polen zou ik graag naar de stad Gdansk willen gaan voor een korte stedentrip. Voor Wales zou ik wat langer de tijd willen uittrekken. Wellicht met de trein via Londen en op de terugweg nog naar Brighton.

Met andere woorden: ik heb nog geen idee welke reizen ik dit jaar mag maken. Behalve dan een week naar Frankrijk waar ik enorm naar uit kijk!

Welke reizen ga jij of hoop je te maken in 2019?

Liefs,

Tags: , , ,


4 responses to “Reizen in 2019

 1. Mooie plannen Katja! Mocht je qua budget laag zitten: Boedapest is echt een prachtige stad en ook erg goedkoop! Een kort stedentripje is ook prima met Riga, daar kan je zeker een paar daagjes jezelf vermaken πŸ™‚ Ikzelf ga eind april naar Tokio voor een week, in de zomer met vrienden naar een land in Europa (waarschijnlijk in het Oostblok gok ik, bestemming moet nog bekend gemaakt worden) en misschien aan het eind van het jaar naar Londen πŸ™‚

  • Katja

   Boedapest ben ik toevallig al geweest. πŸ™‚ Riga klinkt wel als een stad die ik leuk kan vinden.

   Heel veel plezier gewenst in Tokio, Joost!

 2. Polen is lekker goedkoop dus zeker aan te raden! Je zou het ook nog kunnen combineren met Boedapest want er gaan veel flixbussen voor een goede prijs tussen Polen en Boedapest. Dat zou ik ook nog eens willen doen, maar niet dit jaar vermoed ik

  • Katja

   Boedapest ben ik toevallig al geweest! Maar dank voor de tip. Misschien kan ik het combineren met een andere stad. πŸ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.