Bucket List Edinburgh, Schotland

Gepost op 27 april 2018 door Katja in Reizen / 2 Comments

Wat wil ik allemaal gaan zien en doen in Edinburgh, Schotland? Over een paar dagen vertrek ik al naar het land die al ontzettend lang op mijn Bucket List staat, dus ik kan het niet geloven dat ik er eindelijk naartoe ga! Lees je mee met de dingen die ik wil gaan doen in Edinburgh? 

Mijn voornaamste doel wanneer ik in Edinburgh ben is om te gaan chillen. Me niet te druk maken als ik niet alles kan doen en rustig wandelen. Net als vorig jaar in Ierland ben ik niet van plan om veel te gaan plannen. Ondanks dat staan er wel een paar dingen op mijn Bucket List die ik zeker wil gaan doen wanneer ik Edinburgh ben:

♣ Dean Village 
Op nog geen vijf minuten wandelen van de drukste straat van Edinburgh, vind je het schilderachtige dorpje Dean Village. Alleen al wanneer ik de prachtige foto’s zie die in dit gebied worden gemaakt ben ik al verliefd!

♣ Royal Mile
Mocht je Outlander seizoen 3 hebben gezien, dan weet je vast al waarom ik deze straat wil bezoeken. Tevens zal dit één van de eerste dingen op mijn lijstje zijn die ik zal zien van de stad. Aangezien ik er langs moet lopen om bij mijn Airbnb te komen.

♣ Calton Hill
Vanaf deze heuvel, waar zich ook een aantal prachtige historische gebouwen bevinden, schijn je een fenomenaal uitzicht te hebben over de stad. Nou dat wil ik natuurlijk graag met eigen ogen zien!

♣ Arthur’s Seat
Een oude uitgestorven vulkaan beklimmen? Leuk! Het lijkt me tof om op een mooi dag vroeg in de ochtend naar boven te klimmen om dan te genieten van het uitzicht. Vroeg opstaan zal geen probleem zijn, aangezien mijn Airbnb dichtbij Arthur’s Seat is. Sterker nog ik zou vanaf mijn slaapplek het moeten kunnen zien.

♣ Portobello Beach
Wanneer je aan Schotland denkt, dan zal je waarschijnlijk niet snel denken om een dagje naar het strand te gaan. Met nog geen 20 minuten in de tram te zitten ben je al bij Portobello Beach. Het lijkt me heerlijk om hier een middagje uit te waaien.

♣ Princes Street Gardens
Een van de leukste dingen die ik in Dublin heb gedaan is door het prachtige park te wandelen. Over dit park heb ik goed verhalen gehoord, dus lijkt mij heerlijk om te bezoeken als ik het drukke stadsleven wil ontsnappen.

En nog heel veel andere dingen wil ik gaan bezoeken. Maar daarvoor wil ik me eerst nog inlezen, daarnaast wil ik ook genoeg ruimte over laten om me te laten inspireren door locals.

Heb jij nog tips voor mijn bezoek aan Edinburgh? 

Liefs,

Tags:


2 responses to “Bucket List Edinburgh, Schotland

  1. Heel veel plezier, Edinburgh is geweldig! Ik vond het uitzicht van Calton Hill echt heel mooi. De volgende keer dat ik naar Schotland/Edinburgh ga wil ik nog graag naar de Rosslyn Chapel (die voorkomt in de Da Vinci Code), dat is ook heel dicht bij Edinburgh!

    • Katja

      Oeh, thanks voor de tip! Fijn om te horen dat jij het uitzicht ook mooi vond! Nu word ik extra enthousiast. Ik kan gewoon echt niet wachten om in het vliegtuig te stappen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.