Mijn YALFest 2018 ervaring

Gepost op 24 april 2018 door Katja in Boeken, evenement / 4 Comments

Zondag 22 april in Studio Aalsmeer vond YALFest 2018 plaats! Whoehoe, super leuk! Ik heb een toffe dag gehad, dat kan je in deze blogpost lezen. Lees je mee? 

Tijdens de eerste editie van YALFest was ik de stagiair en rende ik achter de schermen voornamelijk rond, want er moesten zo veel dingen gedaan en geregeld worden. Bij de tweede editie was ik net stagiair af bij Best of YA en had ik zelfs dingen voor het event geregeld, maar op het weekend zelf was ik blogger. Dit jaar? Dit jaar was ik bezoeker. Geen stagiair, geen blogger, geen inside information. Ik was bezoeker. Dat resulteerde erin dat ik lang niet zo veel foto’s maakte en meer genoot van het moment zelf. Ook ontzettend leuk en een totaal nieuwe belevenis.

Samen met de meiden Ajita, Lisanne en Daphne liep ik vooral rond op YALFest hier zitten we alvast klaar in de Theaterzaal waar elk moment het hoofdprogramma kon gaan beginnen. Aaaah, zie deze prethoofden die onwijs veel zin in de dag hebben!

Het hoofdprogramma werd net zoals voorgaande jaren gepresenteerd door Bart Boonstra. Ook dit jaar vond ik dat hij het ontzettend leuk heeft gedaan. Sterker nog: ik denk dat dit het jaar was dat de beste vragen aan de auteurs werden gesteld.

En daar waren de auteurs! Zo leuk om de auteurs te horen praten en soms hun schrijfstijl terug te kunnen horen in hun manier van praten. Heerlijk, ik heb onwijs genoten en alleen al dit programma onderdeel was mijn geld voor de ticket al waard.

Doordat ik dit jaar er niet was als blogger betekende het dat ik nog mijn boeken moest laten signeren. Samen met Ajita stonden we na de lunch in de rij bij Laura Steven. De auteur haar mond viel open toen ze ons zag. Wij blijken precies te lijken op de personages uit haar boek Allesbehalve oké. Ajita natuurlijk op Ajita en ik op Izzy. Dit moment zal ik dan ook blijven koesteren. 

Daarna gingen Ajita en ik in de rij staan voor Taran. We lieten bij hem een boek signeren voor Jessica en gingen zelf met hem op de foto.

Ajita en ik hadden ons beiden bewust niet voor een masterclass ingeschreven, zodat we genoeg tijd zouden hebben om ook andere leuke dingen te doen. Maar eerst moesten we even opladen in de Piano Bar met een snack en een ice tea. We bezochten de markt en later in de middag had ik nog gesprekken met verschillende mensen uit het boekenvak. Voor we het wisten begon de laatste signeerronde. Tomi liet ik mijn editie van Bloed en Beenderen signeren. Wow, wat stond er een lange rij voor deze jonge vrouw! Echt fantastisch!

Het was super warm in het gedeelte van de Studio waar de auteurs signeerden. We besloten om nog een keer naar de Piano Bar te gaan voor een ice tea. Inmiddels was daar ook de Silent disco aan de gang. We dansten net zo lang tot de afsluiting van het dagprogramma begon in de Theaterzaal.

Yeah, bijna tijd voor het avondprogramma! Na eerst wat gegeten te hebben ging ik samen met een groep meiden bij de Wc’s omkleden. Rond 20:00 begon het feestje, werd er muziek gemaakt en kwamen de auteurs binnen. Ik kreeg de kans om nog met Laura Steven te praten. De rest van de avond was ik niet van de dansvloer weg te slepen. Het was onwijs gezellig en ik heb het zeker naar mijn zin gehad.

Liefs,

Tags:


4 responses to “Mijn YALFest 2018 ervaring

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.