Bucket List Exeter Update #5

Gepost op 9 februari 2015 door Katja in Bucket List, persoonlijk / 6 Comments

Alweer over de helft van mijn tijd in het programma van Corkscrew. De tijd vliegt voorbij! Laat ik maar beginnen met een update. 

Misschien volg je thatblondewoman.com op FaceBook en heb je deze foto wellicht voorbij zien komen:

Eén van mijn doelen was dat ik deze graffiti zou vinden, het maakte mij niet uit hoeveel ik zou moet lopen om mijn zoektocht te volbrengen. Totdat ik vorige week erachter kwam dat ik al elke ochtend er voorbij liep of liever gezegd er over. Want de graffiti zit onder de brug waar ik elke dag overheen loop naar Corkscrew of naar huis. De volgende foto is mijn eigen foto:

DSC_0110

Het is al behoorlijk verkleurd, maar toch blijf ik het heel mooi vinden. En stiekem ben ik ook trots dat ik het heb gevonden. Afgelopen zondag (1 februari) verliep erg rustig. Ik ben naar de bibliotheek gegaan in Exeter, aangezien het internet thuis vrij traag is. Daarbij is het hier erg lekker werken (ik zit er op dit moment weer te werken, nou eigenlijk gisteren).

O, en voor je het je het afvraagt. Ja alles is hier open op zondag, van 11 uur in de ochtend tot 5 uur in de avond zijn de winkels open. De bieb is een ander verhaal, want die is van 12 tot 4 uur in de middag open. Er is dan zo’n enge computer stem die om 15:45 meedeelt dat het internet om 15:50 wordt afgesloten en worden we verzocht om voor 16:00 het gebouw te verlaten. Laten we zeggen dat ik wel even was geschrokken van die stem.

Grapig genoeg hoor je dezelfde stem echt overal. Daarmee bedoel ik in winkels voor sluitingstijd, maar ook in bussen die van grote plekken gaan naar andere steden (Zoals Exeter – Bristol). Beetje apart, maar wel vooruitstrevend. Het kan ook natuurlijk zijn dat dit al in plekken in Nederland gebeurd, maar zelf heb ik het nog nooit meegemaakt in het Noorden.

DSC_0111

Toen ik terug naar huis liep diezelfde zondag, was dit mijn uitzicht. Mooi, is het niet?

Doordeweeks 

Er begon deze week eindelijk ritme te komen in mijn lichaam. Ik werd niet meer om 5 uur in de ochtend wakker en ik was veel minder moe als ik thuis kwam. Dat scheelde behoorlijk veel, want zo kon ik werken aan mijn eigen bedrijfsidee.

Daarbij kwam er meer ritme in het programma, onze mentors waren namelijk heel erg aan het puzzelen de eerste week hoe ze een kleine groep het beste konden lesgeven en de rest wat erbij komt kijken bij dit programma.

Prettig uitzicht als ik samen met Amanda terug naar huis loop:

DSC_0107

DSC_0106

In de ochtend krijgen we een presentatie te zien van één van onze mentors, daarna werken we aan onze eigen bedrijfsidee en gaan we aan de slag met social media. Deze volgende twitter adres moeten we zorgen dat het aan het einde van dit programma veel volgers heeft: https://twitter.com/global_sunrise. Dus als je twitter hebt zou ik het leuk vinden als je deze twitter gaat volgen, maar het is natuurlijk geen verplichting! 🙂

In de middag werken we voor een bedrijf, waarbij het programma volledig op aansluit.

DSC_0036

Mijn uitzicht vanaf mijn positie waar ik meestal zit in de ruimte van het programma. Dit is het plan hoe we een bedrijfsidee kunnen aanpakken. Dit model is ontworpen door onze mentors. Erg interessant en een zeer handig model vind ikzelf.

DSC_0119

Voor je het weet is het alweer vrijdag en is de week bijna voorbij. Tijd voor Friday Beers! Deze keer deed ik ook mee. Zeker een handige manier om binnen een bedrijf te netwerken.

De volgende dag vertrokken Amanda en ik naar Bath, maar daarvan volgt later meer informatie. Als je denkt dat je het dagverslag van Bristol mist, geen paniek want die zal ook pas later op de blog verschijnen.

DSC_0211

Toen ik vandaag (gisterochtend) opstond. Lag dit bovenstaande briefje voor mij in de keuken. Het is van mijn gastbroer. Mijn gastouders zijn namelijk een lang weekend weg en aangezien mijn gastbroer niet veel thuis is, laat hij briefjes voor mij achter om te checken of alles goed met mij gaat. We lopen elkaar namelijk vaak mis, omdat ik een vroege vogel ben en hij veel in de avond weg is. Daarbij zijn wij beiden er meestal overdag niet. Dus de kans dat wij elkaar zien is niet erg groot, maar door briefjes weten wij te communiceren.

Ik hoop dat iedereen een leuke tijd heeft in Nederland ondanks de lading sneeuw. Daarnaast wil ik iedereen bedanken voor de leuke berichtjes die ik krijg van mijn ervaringen hier in Engeland. Ik vind het allemaal erg leuk om te lezen!

DSC_0113

Volgend weekend ga ik geen dagje weg, maar zal ik nog even in Exeter rondzwerven om de plekken te fotograferen die J.K. Rowling inspireerden tot het schrijven van Harry Potter. Leuk weetje: De grote schrijfster heeft namelijk zelf in Exeter gewoond en heeft hier gestudeerd aan de Universiteit van Exeter. Tijdens haar studietijd bedacht ze het verhaal van Harry Potter. Hoe leuk? Dus hiervan kan je zeker een fotoverslag verwachten!

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , ,


6 responses to “Bucket List Exeter Update #5

  1. Wat gaaf dat je naar Bath bent geweest! Daar wil ik graag eens naartoe. Ah mennnn ik krijg echt zo’n zin om naar Engeland te gaan door jouw blogposts. <3333

  2. Ah, wat is het mooi daar! En grappig dat jullie met briefjes communiceren, haha. Wel jammer dat de tijd altijd voorbijvliegt met dit soort dingen… Maar superfijn dat je het naar je zin hebt! Ik wens je nog heeel veel plezier. 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.