Bucket List Exeter Update #6

Gepost op 16 februari 2015 door Katja in Bucket List, persoonlijk / 2 Comments

Aaaah de laatste week alweer! Maar hoe kan dat? Nu al?! *hyperventileert in een boterhamzakje* Goed, laten we eerst maar eens gaan kijken naar afgelopen week. Voordat ik er überhaupt aan denk dat dit mijn laatste week is in Engeland. 

DSC_0227

Oké de dag indeling ken je nu ondertussen denk ik wel… Maar wat doe ik nadat mijn dag bij Corkscrew erop zit? Dan loop ik samen met Amanda naar huis. Mijn gastmoeder is heel erg gezond ingesteld waardoor er nooit chocolade koekjes te vinden zijn in mijn lunchtrommel. In tegenstelling tot de gastmoeder van Amanda die regelmatig neppe oreo’s stopt in Amanda haar lunchtrommel. Amanda deelt deze altijd met mij. Echt super lief!

Zo ie zo is Amanda echt een schat (en nee dat zeg ik niet alleen omdat ik weet dat zij ook af en toe een kijkje neemt op mijn blog) want ik mag haar werkelijk naar elk Harry Potter gerelateerde plek slepen en niet te vergeten ook elke boekhandel die ik zie. Gelukkig vindt Amanda het zelf ook niet erg om door een boekhandel te struinen. Meestal ben ik juist degene die haar weer opzoekt.

DSC_0230

Afgelopen zaterdag ging ik samen met Amanda op onderzoek in Exeter en geen enkel Harry Potter plekje bleef veilig. Voor wie zich afvraagt waar Kate (de andere studente van Corkscrew) blijft in dit verhaal, zij komt van dichtbij in Exeter. En heeft hier een heel leven waardoor zij in de weekenden vaak andere dingen onderneemt.

DSC_0243

Waar zouden wij toch heen gaan?

DSC_0260

Mijn kaken doen nog helemaal pijn van de glimlach die ik afgelopen zaterdag op mijn gezicht had. Want wie weet heeft J.K. Rowling ook hier gezeten?

DSC_0269

Eén ding is zeker, het uitzicht is hier adembenemend!

DSC_0283

Afgelopen week kwam ik deze muurschildering tegen. Helaas had ik mijn camera op dat moment niet mee, maar zaterdag wel. Deze muurschildering laat een stukje geschiedenis zien van Exeter. Exeter is een typisch middeleeuwse stad. Zo is Bristol meer een stad ingericht door de Industriële revolutie en Bath is een Romeinse stad.

DSC_0284

Had je de heksen al gezien op de eerste foto van de muurschildering? Waarschijnlijk heb je ooit wel eens gehoord van de heksenvervolging? In Exeter vond rond 1720 de laatste heksenexecutie plaats in de wereld. Het heeft 3 vrouwen het leven gekost…. Toch wel bijzonder dat het juist in Exeter gebeurde, bracht dit J.K. Rowling op een idee?

DSC_0285

Voor wie het zelf wilt lezen. 🙂

DSC_0288

In de middag hadden Amanda en ik even de tijd nodig om bij te komen van de Harry Potter tour. Het valt nog niet mee met al die heuvels hier in Engeland. Hoe kan je beter opladen dan met een afternoon tea?

DSC_0286

DSC_0287

Die scones waren werkelijk het einde! Maar ook erg vullend.

DSC_0297

De Quay Exeter, zeker een aanrader om naar toe te gaan. De rest van Exeter is namelijk erg grauw… maar de Quay niet.

DSC_0295

Het was redelijk koud zaterdag, maar in de zomer schijnt het hier vol mensen te zitten op de terrasjes en geef ze eens ongelijk.

DSC_0296

Ik had nog nooit zoveel zwanen bij elkaar gezien en nee dit was bij lange na nog niet alles.

DSC_0298

DSC_0308

Bootjes!

DSC_0313

Soms moet je het even hoger opzoeken en dan wordt je beloond met dit uitzicht!

DSC_0312

In het echt leek het alsof er een deken van vuurvliegjes op de stad lag. Helaas was dat best moeilijk om dat op beeld vast te leggen.

DSC_0315

Je zou bijna vergeten dat het Valentijnsdag was… Oké, nee dat deden wij zeker niet, want overal maar dan ook echt overal liepen er stelletjes hand in hand. Het kan natuurlijk ook zijn dat het extra opvalt wanneer jezelf single bent.

DSC_0316

Nou dan gaan Amanda en ik toch samen romantisch doen? Ha nee, dat niet maar proosten op een gezellige dag was verfrissend met een koude cola erbij. En wie weet, volgend jaar samen met een vriend?

DSC_0317

Mijn gastouders waren gezellig samen weg… Ik was dus helaas alleen. Ik had een smsje van mijn gastmoeder gekregen dat het eten voor mij klaar stond op het fornuis. En aangezien het valentijn was lag er een chocolade hartje bij. Ja, wrijf het er nog maar lekker in dat ik single ben! Ha, maar het was wel een lief gebaar. D thriller die ik op het moment aan het lezen ben maakte mijn dag wel af… :p

Hoe was jouw week? (a.u.b. GEEN romantische verhalen van Valentijnsdag!)

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , ,


2 responses to “Bucket List Exeter Update #6

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.