Bucket List: Naar een concert gaan van mijn favoriete band

Posted on October 16 2015 by Katja in persoonlijk / 5 Comments

http://https://www.youtube.com/watch?v=lvCQuc98Dlc

Vorige week vrijdag was het tijd om weer een streep te zetten door één van mijn punten die op mijn Bucket List staan. Toen ik hoorde dat mijn favoriete band naar Europa zou komen en ook nog eens naar Nederland? Ik kon mijn geluk niet op en binnen een uur toen de kaartverkoop startte had ik mijn e-ticket al binnen!

Met geen idee wat ik van het concert kon verwachten stapte ik in de trein naar Amsterdam. Yup, it was just me… Ik kende niemand in mijn vriendengroep die net zo’n fan was als ik van R5. Ik ben al zo’n 5 jaar fan en ik weet zeker dat er nog vele jaren zullen komen!

Eenmaal in Amsterdam liep ik naar het toilet, want ja dat moet ook gebeuren. Met name omdat ik wist dat ik nog een tijd in de rij zou moeten staan. Op zoek naar kleingeld (voor het toilet) zag ik al een groepje meiden buiten de toiletten wachten. Ik dacht nog bij mezelf: O, misschien gaan zij ook naar het concert. Eén van de meiden deed de rits van haar jas open en ja hoor… EEN R5 SHIRT!!! We spraken met z’n vijven af om samen naar het concert te gaan.

Knipsel

Woehoe, ik voelde de kriebels al in mijn buik. Ik kon niet meer wachten, ik had er zoveel zin in. En dan moet je nog 2 uur wachten… In de kou… Met nog zo’n 200 andere fangirls. Het grootste nadeel was niet dat het koud was, maar ik was (op de ouders na) de oudste van de rij….. Laten we zeggen dat de gemiddelde leeftijd 15 was….

R5 is een band uit Californië, de band heeft met name bekendheid gekregen doordat de bassist van de band, Riker, in Glee heeft gezeten. En laat de leadzanger, Ross, inmiddels al in 2 Disney films gezeten te hebben en speelt hij in de Disney tv-serie Austin & Ally. Dat zorgde voor het jonge gemiddelde. Zelf heb ik de band ooit gevonden op YouTube meer dan 5 jaar geleden en ik was meteen verkocht.

Grappig weetje: de pianiste, Rydel, van de band droeg toen ik voor het eerst een R5 clip zag roze Dr. Martens. Sindsdien wilde ik ook ooit roze Dr. Martens. Inmiddels heb ik mijn Docs al zo’n 3 jaar. Dus zonder deze band zag mijn header van mijn website er misschien heel anders uit… Niet alleen de de roze Dr. Martens heb ik van Rydel haar kleding stijl afgekeken, maar nog veel meer… Maar dat is voor een andere keer. Ik voel een Nerd Chique artikel eraan komen!

Na bijna 2 uur de rij te hebben gestaan, wat absoluut geen straf was aangezien ik goed gezelschap had (fangirlen over R5, Petty Little Liars en ja ook Teen Wolf!), konden we naar binnen! We stonden bijna vooraan en het was echt ge-wel-dig! Het voorprogramma was Ryland een DJ, maar beter bekend als het jongen broertje van de band en doet tevens de lightdesign van R5. R5 is een band die bestaat uit 3 broers, één zus en een goede vriend van de band en sinds kort tevens het vriendje van Rydel (de zus).

Knipsel2

Ik vond Ryland veel en veel beter dan verwacht. Voor iemand van 18 jaar kon hij al heel goed draaien en kreeg hij het hele publiek mee om te dansen! Hij maakte er een show van zonder dat het té werd. Voor ik het wist was Ryland zijn set voorbij, erg jammer want ik had graag meer van hem willen horen. Maar het betekende wel dat het tijd was voor R5!

Voor ik het wist sloeg ik mijn handen voor mijn mond en wist ik een gilletje te weerstaan. Oké, misschien heb ik wel gegild, maar dat kon ik niet horen door de andere gillende meiden… Eindelijk na 5 jaar zag ik mijn favoriete band live optreden en dat voor mijn neus!!!

Niet alleen Ryland had mij verbaasd met zijn kwaliteit op muziek gebied, ook R5 vind ik vele malen Live beter spelen dan op hun studioalbum. Ook als je luistert naar de muziekvideo’s van R5 kinkt het heel erg Pop, terwijl ze Live veel meer Rock spelen.

De avond was al veel te snel voorbij. Voor ik het wist verliet de band het podium, maar niet zonder het laatste nummer Smile te spelen, waardoor ik bijna de tranen in mijn ogen had staan. Het is gaaf om weer een punt van Bucket List te kunnen verwezenlijken, maar dat betekent ook dat ik nooit meer deze beleving voor de eerste keer kan ervaren. Het is voorbij… Maar ik heb fantastische herinneringen aan deze avond die ik niet snel zal vergeten.

Liefs,

 header31-860x280

Tags:


5 responses to “Bucket List: Naar een concert gaan van mijn favoriete band

  1. Wat een super leuk verslag. Ik heb in Frankrijk hun nieuwste album gekocht en ik vind het erg leuk. En dat voor een metal meisje haha.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.