Bullet Journal Juni | Indeling

Posted on June 4 2019 by Katja in Bullet Journal / 0 Comments

Sinds dit jaar werk ik veel met een bullet journal. Vandaag laat ik in deze blogpost zien wat mijn indeling is voor elke maand.

Thema
Elke maand heeft een ander thema, zodat ik steeds creatief kan zijn en nieuwe dingen kan leren tekenen. Voor mij is het al lange tijd geleden dat ik op deze manier creatief bezig kan zijn. Het is een doel voor mezelf om het weer op te pakken dit jaar. Meestal doe ik hetzelfde thema als de Canadese Youtuber Amanda Rach Lee. Zij legt elke maand in een video uit wat ze doet, hoe je het vervolgens tekent, etc.
Vervolgens heb ik de andere pagina’s die ik laat zien zelf ontworpen. De afgelopen maanden heb ik uitgevonden wat ik het fijnst vind en hoe de bullet journal mij het beste ondersteunt.

Maand en doelen
Ik begin met de maand pagina en dat laat meteen het thema zien voor die maand. Amanda koos voor bubble tea en ik deed met alle liefde mee, omdat het zo heerlijk kleurrijk is.
Daarnaast schrijf ik mijn doelen voor die maand op. Over het algemeen heb ik 3 tot 5 doelen. Persoonlijk of werk gerelateerd. Ik wil elke maand groeien als persoon en steeds een stap dichterbij mijn dromen komen. Door gericht elke maand met mijn doelen te werken hoop ik dat zo te kunnen bereiken. Dit doe ik trouwens al jaren en het werkt voor mij.

TBR en Reading tracker
Welke boeken ik heb gelezen houd ik bij in mijn TBR lijstje. Daarnaast staat de reading tracker, dat is hoe ik bijhoud hoeveel pagina’s ik lees per dag.

Gelezen manuscripten en Brain dump
Op Goodreads kan ik helaas niet bijhouden welke manuscripten ik voor mijn werk lees, aangezien ik daar natuurlijk over moet zwijgen om niet de privacy van de uitgeverij te schenden. Tot de boeken uitgegeven zijn.
Daarnaast heb ik de Brain dump pagina waar ik ideeΓ«n kan plaatsen of andere gedachtenkronkels.

Blogplanner
Ik schrijf op deze pagina’s uit wat ik wil plaatsen op mijn blog. In het weekend plaats ik tegenwoordig bijna nooit meer en heb daarom alleen de doordeweeks dagen uitgetekend.

Afspraken en to do
Dan volgt mijn pagina afspraken en mijn to lijsten. Ik heb in totaal zo’n 3 tot 4 pagina’s met to do lijsten van te voren uitgetekend. Mocht ik er meer nodig zijn dan kan ik die altijd nog later maken.

Overig
Als ik zin heb om even creatief te zijn maak ik quote pagina’s, voor elke Formule 1 wedstrijd maak ik ook pagina’s waar ik onder andere de punten op bijhoud. Soms maak ik voor events een pagina, voor nieuwe planten hoe ik ze moet verzorgen (zodat ik het in het begin niet steeds weer een internetpagina moet openen) en ga zo maar door. Ik houd veel lijstjes bij in mijn bullet journal.

Conclusie
Ik ben onwijs blij dat ik dit jaar ben gestart met een bullet journal. In het begin begreep ik de hype niet, maar inmiddels ben ik helemaal om. De verschillende lijstjes helpen mij goed om het overzicht te bewaren in mijn soms iets te hectische leven.

Gebruik jij een bullet journal? Zo ja, hoe?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.