Chillen op soloreis

Gepost op 30 augustus 2019 door Katja in Reizen / 0 Comments

Doordat ik mijn eentje ben, hoef ik met niemand rekening te houden. Maar ik wil zeker niet vergeten om ook te chillen tijdens mijn reizen.

Het zal vast wel duidelijk zijn dat ik dol ben op soloreizen. En je kan wel door blijven gaan, omdat ik geen rekening met iemand hoef te houden, maar dat is nou ook weer niet helemaal mijn bedoeling. Ik vind het ook belangrijk om te chillen, tijd voor mezelf te pakken. Dat klinkt misschien gek, want ik ben toch al alleen op reis? Hoeveel meer alleen wil ik dan nog zijn?
Waar ik nu op doel is even niets aan je hoofd. Voor een paar uur in een park zitten en voor je uit staren, in het buitenland naar de film/theater gaan of even rusten op je kamer.

Met chillen bedoel ik ook zorgen voor je innerlijke rust. Wat ik graag mag doen als ik op doorreis ben, is extra tijd plannen tussen overstap stations. Ik vind het fijn om te weten dat ik mijn overstappen kan halen. Zelfs wanneer er vertraging is. Natuurlijk is het niet altijd mogelijk en is vertraging in sommige gevallen onvermijdelijk. Toch probeer ik met name als ik een paar keer moet overstappen op internationale treinen/stations om meer tussentijd te hebben. Zo zat ik onderweg naar Berlijn nog twee uur te wachten in een café op het station in Almelo. Ik had namelijk veel tijd gerekend voor de trein die rechtstreeks van Almelo naar Berlijn gaat.
Ik wist nu zeker dat ik mijn overstap kon halen, dus geen stress en ik kan nog heerlijk even een koffie drinken. Oh, en vergeet niet: nog even rustig naar de wc gaan. Dat vind ik namelijk ook nooit verkeerd om nog even te doen.

Plus, wist je dat ik veel van mijn blogposts onderweg typ? Net zoals deze blogpost die ik dus in het bewuste café in Almelo heb geschreven. Onderweg zijn is voor mij echt even een moment van rust. Genieten van het uitzicht, een andere omgeving. Het zorgt tevens voor veel inspiratie voor mij, omdat ik net met iemand heb gekletst of omdat ik de kans had om gedachten even op de loop te laten.

Stel ik ben op plaats van bestemming dan mag ik graag naar een park gaan. Even dat moment van groen om me heen. Het hoeft niet lang, maar ik vind het wel fijn om elke dag het groen om me heen te hebben. Of zoals in Brighton naar het strand! Ik zat denk ik toen wel een uur te staren naar de horizon en zag de zon steeds verder zakken. Tot het onder was en er een gure wind opstak. Dat zijn van die momenten dat ik echt even tot rust kom en daardoor er nog meer naar uit kijk om verder te reizen. Tevens kan ik dan ook veel meer genieten van mijn hele reis. Voor mij draait het nooit alleen om de bestemming. Van plek A naar B gaan vind ik eigenlijk wel net zo belangrijk, zo niet belangrijker.

Naast naar rustige plekken gaan is mijn dagboek ook een grote moment van rust voor mij. Ik ben dol op café in het buitenland te bezoeken. Rustig wegzakken in een oude lederen stoel zoals toen ik in Dublin, Ierland was of voor het eten aan wanneer ik in een restaurant zit waar ik dan ook mag zijn. Het is mijn moment, mijn reflectiemoment.

Wat doe jij op reis om even helemaal tot rust te komen?

Liefs,

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.