5 X opnieuw bezoeken in Berlijn

Posted on August 27 2019 by Katja in Reizen / 2 Comments

Tijdens mijn reis in Berlijn ben ik van plan om nieuwe pareltjes te ontdekken, maar ook om naar plekken te gaan waar ik al ben geweest.

Kreuzberg
Vind ik wel één van de mooiste wijken van Berlijn. Ik liep er verwonderd rond toen ik daar was om naar Viktoriapark te gaan. Het heeft een prachtig uitzicht over de stad en een paar kleine watervallen zoals je op de foto ziet die ik voor deze blogpost heb gebruikt. Graag wil ik terug naar het park, omdat het daar zo mooi was, maar ook om te zien hoe erg de stad is veranderd de afgelopen drie jaar. Berlijn wordt ook wel de stad genoemd dat zelfs een echte Berlijner die voor drie maanden weg is, de stad niet meer zal herkennen bij terugkomst. Natuurlijk verandert niet alles, maar het is wel een stad die veel bouwt, renoveert, oude gebouwen er afschuift en er nieuwe voor in de plaats terug bouwen.
In ieder geval wil ik ook graag meer van Kreuzberg zien. Dat gaat vast wel lukken, aangezien een vriendin van mij in deze wijk verblijft.

Schloss Charlottenburg
Ik ga een nieuwe poging doen! De vorige keer toen ik deze plek bezocht, was het niet mogelijk om het te bezoeken wegens renovatie. Ik ging toen wel de tuinen in en ja die zijn prachtig. Dit jaar weet ik al dat ik terug ga, want… dit is een onderdeel van mijn internationale samenwerking!
Meer kan je lezen in de eerste week van september of als je me volgt op Instagram, dan al eerder.

Alexanderplatz
Er zitten hier heel veel winkels, malls, eettentjes en een toffe bioscoop waar ik drie jaar geleden een Duitse film ging kijken. Thuis probeer ik met regelmaat een Duitse film te kijken. Misschien dat ik dit jaar ook weer een film kan gaan kijken.

Wannsee
Ik vond hier zelf een aantal fijne biergartens en de zonsondergang is zo mooi om van hier te bekijken! Ik kan dan ook niet wachten om terug te gaan naar deze mooie plek aan het water in het bosrijke gebied van Berlijn.

Hackescher Markt
EΓ©n van de lekkerste en goedkoopste eetplekjes van Berlijn zal je hier kunnen vinden. En elk zijstraatje is hier absoluut een verrassing! Of ik deels naar Berlijn ga voor het heerlijke eten? Ja, dat klopt.

Welke plekken in Berlijn zijn voor jou een must visit?

Liefs,

Tags: , , ,


2 responses to “5 X opnieuw bezoeken in Berlijn

  1. Jaike

    Ik kan mij hier zo in vinden. Maar ik loop ook elke keer weer door het holocaust monument en ga dan ook nog even de koepel van de Reichstag in om de stad even goed te bekijken

    • Katja

      Ah, wat leuk om dat te horen! Ik ben benieuwd waar ik de komende dagen nog meer langs ga wandelen zoals de vorige keer. We zullen het zien. πŸ™‚

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.