Claudia’s Reisdagboek #2: Thailand

Gepost op 14 februari 2019 door Claudia in Reizen / 0 Comments

Inmiddels heeft Claudia Thailand verruild voor Laos, maar ze verteld in deze blogpost meer over het land van de glimlach. Lees je mee?

Rond 8:30 werd ik wakker in mijn dorm en het viel mij op dat mijn kamergenote, Lucy, niet meer in haar bed lag. Met mijn slaperige hoofd liep ik naar buiten in de nog koele en bewolkte ochtend, want ik kan dat lekkere ontbijt van de hostel echt niet missen. Elke keer wanneer er een gratis ontbijt is resulteert het in slaap tekort, dat is mijn leven op het moment. Ik liep naar de badkamer en ik merkte op dat er iemand zat te spugen in het toilet, als het Lucy maar niet is dacht ik. Poetste mijn tanden, fatsoeneerde mijn haar en klaar was ik voor ontbijt.

In de hostel hebben ze een gezellige gezamenlijke ruimte om te zitten. Terwijl ik op mijn gebakken eitje met brood zit te wachten zag ik een bekende. Kreten als: “You’re here, you are everywhere, good to see you!” werden gewisseld. Het was een mede solo reizigster ik tijdens de 2-daagse meditatie retreat in Chiang Mai heb ontmoet met de monniken. Een paar dagen later zaten we toevallig in dezelfde hostel in Pai en nu hier in Luang Prabang! Vandaag vertrok ze naar een dorpje 4 uurtjes richting het noorden midden in de natuur, waar iedereen veelbelovend over praat. Als we daar rond dezelfde tijd zijn gaan we samen een hike doen. Er werd geroepen dat mijn ontbijt klaar was dus ik zocht naar een fijn plekje en luisterde mee naar de verhalen van andere reizigers, mijn favoriete bezigheid hier in de ochtend.

Na het ontbijt ging ik toch maar even checken hoe het met Lucy ging, die lag weer in bed. Die heeft vermoedelijk wat verkeerds gegeten gisteravond. Ik heb Lucy ontmoet in Chiang Rai. We besloten samen de grensovergang naar Laos te doen en de slowboat naar Luang Prabang te nemen. Sindsdien trekken we samen met elkaar op. Ze woont in Engeland dus hopelijk kan ik een Britse accent oppakken.

Dat was een kijkje in de ochtend die ik had vandaag. Elke dag is anders, je weet nooit zo goed wie je ontmoet. De ene dag heb ik een rustig dagje voor mezelf en de andere dag ontmoet je spontaan leuke mensen om tijd mee door te brengen.

Een maand is alweer voorbij en in die tijd heb ik al zoveel mooie herinneringen opgedaan en nieuwe mensen leren kennen. De eerste drie dagen in Bangkok waren niet zo fijn, ik zat aan de diarree. Maar ik zat in een enorme fijne hostel waar ik een aantal reizigers heb ontmoet waarmee ik later in Chiang Mai leuke dagtrips mee heb gedaan. Een korte overzicht van waar ik heb verbleven in Thailand: 5 nachten in de drukke Bangkok, 2 nachten in Ayutthaya met veel mooie tempel ruines, 9 nachten in het bruisende Chiang Mai, 5 nachten in het hippie dorp Pai, 3 nachten Chiang Rai en toen door naar Laos. Tot zover is Chiang Mai en Pai mijn favoriete plek.

De bewoners in Thailand zijn enorm lief en gastvrij. Ze zeggen wel dat Thailand het land met de glimlach is en dat is zeker waar! Er was een bepaald moment in Chiang Mai dat ik opzoek was naar de juiste metro terug naar mijn hostel. Een medewerker zag mij rondkijken waar ik moest zijn, maar ik stond aan de andere kant van het spoor, dus hij maakte gebaren dat ik niet geheel begreep. Paar tellen later stond hij aan mijn kant van het spoor en vroeg hij waar ik naartoe moest en wees mij naar de juiste trein. Zo waren en wel meer van dit soort gevallen, ik voelde mij echt op mijn gemak hier in Thailand dat ik het toch wel jammer vond dat de maand alweer voorbij is.

Ook moest ik de eerste weken enorm wennen aan de reis mentaliteit hier. In Europa moet je altijd meerdere weken of maanden je verblijf en vervoer boeken en inplannen, maar hier is dat niet nodig. Het is heel normaal om van dag tot dag te leven hier, go with the flow, zal ik maar zeggen. De eerste weken boekte ik op z’n minst 3 dagen vooruit voor dat beetje zekerheid. En de laatste 4 dagen boekte ik de hostel dag bij dag, one more night please! Lucy was ook heel blij dat ik voor ons net een extra nacht heb geregeld, want die ligt nu ziek in bed.

De eerste maand is mij goed bevallen en de komende maanden houd ik jullie zeker op de hoogte via mijn Instagram en mijn blog. Zie je volgende maand!

Liefs, Claudia

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.