Een maand in Meppel

Gepost op 15 februari 2019 door Katja in Schrijfsels / 1 Comment

Vandaag is het precies een maand geleden dat ik van Winterswijk naar Meppel verhuisde. Van een museum naar een normaal huis. Even wennen!

Toevallig wanneer deze blogpost online gaat en wanneer ik het schrijf (heel af en toe schrijf ik de blogpost pas op de dag zelf) ben ik voor het eerst een nacht niet in Meppel. Ik ben wel in het Noorden, dat dan weer wel. Maar ben bij mijn moeder aangezien mijn tandarts bij haar in de buurt zit en ik twee van mijn verstandkiezen liet trekken. Goed, Meppel. Ondanks dat ik er niet ben, woon ik daar op het moment precies een maand. En hoe vind ik het daar?

Ik mis de Achterhoek wel! Het is zo anders dan de andere plekken waar ik heb gewoond. Het is eigenlijk een warm bad wanneer je daar bent. Daarnaast was ik ook dol op Winterswijk. Ik merkte dat ik niet zo vaak daar wegging, dan bijvoorbeeld toen ik in Leusden op het landgoed woonde. Daar had ik zo nu en dan het gevoel dat ik echt even weg moest. Dan ging ik naar Amersfoort. Even naar de film of door de straten wandelen. Winterswijk had een gezellige sfeer en het wist me altijd weer te verrassen. Of het nou winter of zomer was. Meppel heeft ook een gezellig dorpscentrum, maar toch voelt het wel een beetje killer aan. Wel ga ik daar graag naar de markt en is alles fijn op loopafstand.

Super leuk is dat ik ook al een paar mensen in de stad ken. Dat zorgde wel voor een fijne overgang. Naast mijn huisgenoot die ik al kende, woont er ook nog iemand anders die ik uit de boekenwereld ken. Super leuk en we hebben onlangs een kop thee samen gedronken. Op naar nog vele uren theeleuten! Mijn kamer voelde al heel snel als mijn kamer. De kleuren in mijn kamer had ik niet zelf uitgekozen. Gelukkig sluit het naadloos aan bij mijn kleurencombinatie. De wanden zijn allemaal een bepaalde kleur grijs. Mijn meubels zijn wit en mijn spullen zijn voornamelijk licht roze samen met donker groen. Een mooie volwassenkamer maar wel geheel Katja.

Mijn kamer is nog niet helemaal af. Er moeten nog wat dingen opgehangen worden en ik heb nog geen nachtkastje. Ik heb wat geïmproviseerd. Of nou ja, mijn huisgenoot want zij had het er al neergezet tevens zoals het bed. Eigenlijk best fijn dat ik niet alles hoefde aan te schaffen. Een kleine boekenkast nam ik van bij mijn moeder mee. Een kledingkast, een smalle en brede boekenkast zijn nieuw in de kamer. Een deel van mijn spullen staan nog bij moeder en dat blijft ook zo tot ik helemaal alleen ga wonen. Of ga samenwonen met mijn toekomstige partner. Wie weet?

Voor de rest heb ik het ook prima naar mijn zin! Mijn eetpatroon is beter dan ooit te voren. En ik ben heel langzaam vegan aan het worden. Mijn yoghurt en melk heb ik al vervangen door soja of haver. Ik eet nog wel kaas en let nog niet op alle producten of er melk of ei in zit. Daarnaast komt er onwijs veel kijken bij het zijn van vegan en dat red ik nog lang niet! Maar ik zet al wel langzaam de stappen.

Op naar nog elf maanden zei mijn huisgenoot! Aangezien ik had gezegd dat ik heel graag ergens voor ongeveer een jaar zou willen wonen. We zullen het zien. Oh, en of het al kriebelt om weer op pad te gaan? Altijd!

Liefs,

Tags: , ,


One response to “Een maand in Meppel

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.