Comic Con London & YALC 2015

Posted on July 25 2015 by Katja in evenement / 6 Comments

DSC_0316

(koffie is voor mij een must wanneer ik lang moet wachten.)

Wachten in de rij voor 2,5 uur, maar dan sta je wel bijna vooraan, mag je als eerste naar binnen en…. Ik geef toe dat met een groep samen wachten ontzettend leuk kan zijn. Terwijl de één lag te slapen, de ander ‘Let it go’ zat te zingen, zat ik te praten met een Canadese die naar London is verhuisd. Lees snel verder over de rest van mijn avonturen.  

tekeningyalc

(bron Emmy)

Emmy haar tekenkunst, want wie wil er nou een groepsfoto wanneer er een illustrator mee is? Daarnaast heeft ze iedereen precies zo getekend zoals die gene is. Kan jij raden wie, wie is?

DSC_0317

Het moment dat je naar binnen mag is een ongelooflijk gevoel! Als eerste gingen we met z’n allen naar de YALC verdieping om onze goodie bag (deze is te bewonderen met mijn book haul) te halen.

DSC_0318

Er waren veel uitgevers aanwezig die hun kraam allemaal even goed aan het promoten waren. Daarnaast was iedereen zo aardig! Misschien klinkt dit raar, maar het was een erg fijn gevoel om er rond te lopen. De sfeer was werkelijk fantastisch!

Na een paar uur rond gelopen te hebben op YALC en Comic Con zelf samen met Joost. Ging ik in mijn eentje naar een panelgesprek.

DSC_0323

Bij het panelgesprek ‘Apocalypse now’ zaten de schrijvers Virginia Bergin, Marie Rutkoski (voor deze schrijfster kwam ik, zie foto met haar boek), Francesca Haig, Moira Young, Teri Terry en gastvrouw (tevens ook een schrijfster) Gemma Malley.

Tijdens de panel werd er gediscussieerd o.a. over dystopische boeken, de karakters, heldinnen of juist niet. Ik vond het erg interessant om de schrijvers te horen praten met elkaar, maar ook de vragen uit het publiek maakte veel vragen los bij de schrijvers zelf.

DSC_0324

En dan… zie je één van de schrijvers naar je kijken die op dat moment de microfoon in haar hand had. Er was net een discussie gaande over heldinnen uit onverwachte hoeken en de standaard heldin. ‘Zie die blonde meid op de eerste rij? Met haar Slytherin T-shirt? Zij is omgeven door Gryffindors, maar dat maakt haar niets uit. Ze staat voor waar ze in gelooft. En laat zich niet lijden door andermans mening. Dat vind ik belangrijk aan een heldin. Leuk shirt trouwens!’ Mijn kaak lag serieus op de vloer. Marie Rutkoski had het over mij in een panelgesprek waar zo’n 300 mensen waren! Wauw, dat was echt mijn hoogte punt van de dag. En ja, ik ben een proud Slytherin!

DSC_0326

Die glimlach verdween de rest van het weekend niet meer van mijn gezicht!

Mijn boek is gesigneerd door Marie en daarnaast deze foto. Het was echt ongelooflijk. En dan heb ik het boek nog niets eens gelezen, maar nu al heeft het boek een speciaal plekje in mij hart veroverd!

slytherin

(bron Emmy)

De proud Sytherins van de groep #boekbloggersinhetwild15

Het was Harry Potter dag op Comic Con, in de avond was er daarom ook een HPParty! Al vonden we die niet erg boeiend. Gelukkig hadden we afgesproken met de auteurs van ‘Lobsters’ Tom en Lucy. Al snel spotte ik ze en volgde er een leuk gesprek met de auteurs, een handtekening in het boek met een leuk persoonlijk tekstje erbij geschreven.

DSC_0332

Ondanks dat het al een lange dag was ging ik samen met Joost, Jelle, Emmy en Melisa naar de pub. Voor een biertje en warm voedsel.

n6douq

(bron Melisa)

Toen mijn hoofd het kussen raakte die nacht, was ik al snel vertrokken in dromenwereld en op mijn denkbeeldige lijst kon ik Comic Con afstrepen van mijn Bucket List.

Liefs,

header31-860x280

Tags: , ,


6 responses to “Comic Con London & YALC 2015

  1. Ik hoop hier volgend jaar ook een keertje heen te gaan…. Dat wordt sparen haha. Leuk verslag en nee geen slytherin maar een ravenclaw hier

  2. Ik heb de verhalen al wel gehoord van Joost, maar alsnog leuk om de foto’s te kijken. Mooie hoor, vooral die met “The Winner’s Curse”!

  3. Aaah wat een heerlijk verslag, zo leuk! Super om de foto’s te zien en mee te kunnen genieten van deze onvergetelijke reis!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.