Day 10: 12 Days of Blossom Books Christmas

Gepost op 15 december 2015 door Katja in Boeken, Schrijfsels / 17 Comments

12dobb

Het is 12 Days of Blossom Books Christmas! Dit is een soort blogestafette meets booktag. Ik was razend enthousiast toen ik een e-mail ontving dat ik mee mag doen tijdens deze 12 dagen vol BB Christmas! Lees snel verder over iets met verdelen zoals bijvoorbeeld de wereld, de zon, de bloemen, etc.

Voor wie het nog niet heeft gelezen. 12 Days of Blossom Books Christmas houdt in dat er twaalf verschillende bloggers een opdracht hebben gekregen van de uitgeverij. Twaalf dagen lang, op twaalf verschillende blogs, komt er een andere opdracht online. Maar het leukste komt nog!

Mijn opdracht van Blossom Books:

Als je de wereld zou moeten verdelen, net zoals Noah en Jude doen in Ik geef je de zon, wat zou je dan voor geen goud willen afstaan?

ikgeefjedezon
“Jude en haar tweelingbroer Noah zijn op hun 13e  onafscheidelijk, ondanks hun uiteenlopende karakters. Noah is introvert, tekent de hele dag en is in stilte verliefd op de buurjongen, terwijl Jude van de rotsen in zee springt, knalrode lippenstift draagt en genoeg praat voor hen allebei. Maar na een tragische gebeurtenis groeien Noah en Jude steeds meer uit elkaar. Drie jaar later spreken ze elkaar amper nog en lijkt hun band onherstelbaar beschadigd. Dan ontmoet Jude een eigenwijze, vreemde maar knappe jongen, die haar voorstelt aan iemand die haar hele leven (en dat van Noah) opnieuw omgooit.

Het verhaal waarin de tweeling dertien is wordt door Noah verteld. De jaren daarna door Jude. Wat Noah en Jude zich niet realiseren is dat ze allebei maar de helft van het verhaal hebben, en dat  hun wereld pas weer compleet zal zijn als ze elkaar terug weten te vinden.” – Blossom Books

Als ik de wereld zou verdelen wat zou ik voor geen goud willen afstaan? Ik moest meteen denken aan het feit dat het één niet zonder het ander kan bestaan. Bloemen kunnen niet leven zonder de zon. De zon laat de maan in de nacht schijnen. De maan zorgt ervoor dat de zee nooit stil staat en zo kan ik nog wel even doorgaan.

De zee, prachtig en woest tegelijk. Maar hier zou ik prima zonder kunnen. Geen zee zal balen zijn… geen strand. Ik zou zonder kunnen. De bloemen fleuren de wereld op met al die pracht kleuren, maar bloemen verwelken.

Groene grasvlakten met hier en daar wat koeien. Heerlijk om te zien, dat is voor mij het teken dat ik terug ben in het Noorden. Hoever ik ook reis, dat is wat ik mis wanneer ik voor lange tijd weg ben. Daarnaast ben ik dol op de bossen (en misschien knuffel ik wel zo af en toe een boom). Maar ook dit zou ik afstaan…

Ik ben een avondmens. Ik ben er dol op wanneer de nacht valt en dat ik langzaam alle lichten in de huizen uit zie gaan. De bewoonde wereld gaat slapen en ik? Ik ben klaar wakker en dagdroom over verre reizen, typ blogjes, lees hele verhalen in één nacht uit… Het is niet het duister wat mij zozeer interesseert… Het is ook niet de maan die mij inspireert, een felle lichtbol die slecht kan stralen wanneer de zon erop schijnt. Nee voor mij zijn sterren de prachtige lichtpuntjes in het heelal. Wanneer ik naar buiten kijk terwijl de nacht valt en ik de eerste ster zie, dan wil ik wachten totdat de donkerblauwe achtergrond bezaait is met lichtpuntjes. De sterren zou ik voor geen goud willen afstaan!

Nu komt het leukste moment… Ik mag namelijk 1 exemplaar van Ik geef je de zon verloten! Om kans te maken op dit prachtige boek zou ik graag antwoord van jou willen op deze vraag: Als jij de wereld zou moeten verdelen, wat zou jij dan voor geen goud willen afstaan?

Om extra kans te maken:

Meedoen kan tot en met 20 december.

Nu is het de beurt om mijn stokje door te geven aan de volgende blogger. Ik tag Adorable Books met de volgende vraag:

Je mag 4 personages uit alle BB boeken kiezen om gezellig mee aan het kerstdiner te schuiven. Wie kies je?

Liefs,

header31-860x280

Tags:


17 responses to “Day 10: 12 Days of Blossom Books Christmas

 1. Tamara TS

  Als ik de wereld zou moeten verdelen, dan zou ik nooit mijn hondjes willen afstaan. Ik zou waarschijnlijk alles kunnen missen, behalve die 2 kleintjes.

 2. Terwijl ik dit zat te lezen vroeg ik me echt af waar het heenging, maar toen je eenmaal sterren zei wist ik meteen dat ik het volgens mij met je eens ben. Ze zijn gewoon zo… Ik weet niet. Verwelkomend? Dat klinkt echt dom, maar het is wel een beetje waar. Leuk ingevuld, Katja! 😀

 3. Jaimy

  Als ik de wereld zou moeten verdelen zou ik alle hoofdsteden van elk land op de wereld willen houden. Ik hou van steden: de verschillende mensen, de verschillende huizen en de sfeer in elke stad. Ik houd van nieuwe plekken ontdekken en daar zijn steden de ideale plek voor 🙂

 4. Marion Poeste Thomas

  Misschien erg voor de hand liggend, maar toch -de zon-. Van de zon wordt ik vrolijk en krijg ik energie. Zodra de zon achter de wolken verdwijnt wordt ik al minder vrolijk, dus voor mij geen leven zonder de zon.
  Ik volg ook op facebook(marion.thomas.33) en bloglovin(marionthomas33-4317461)

 5. Shu Jing

  Ik volg je op fb en bloglovin!
  Mijn familie en vrienden zijn voor mij het belangrijkst. Voor geen miljoen zou ik van hen gescheiden willen worden. Zonder hen is er gewoon niks meer te beleven. De wereld zou dan een saaie, grijze bol worden.
  Ik zou prima zonder sterren, zee, maan, zon… kunnen leven als mijn vrienden en familie er maar zijn.

 6. Rani

  Als ik de wereld zou moeten verdelen, zou ik alle natuur voor mezelf houden. Er is al steeds minder bos, zee en ijs, dus al het resterende houd ik bij me.
  We moeten onze natuur beschermen want dat is het mooiste wat we hier hebben op aarde.

  Ik volg je trouwens op alles nu.

 7. Ik zou net als jij kiezen voor de maan en de sterren. Ik ben een avondmens en ik houd van de avondlucht. Die zou ik dus echt niet af willen geven, aan niemand niet.
  Verder wil ik best de Zon aan iemand geven 😉

 8. Paula

  wat ik nooit zou willen missen is kleur. Groene weiden, blauwe luchten, oranje-rode herfstbossen, een heel kleurenpallet in de lucht tijdens een zonsopkomst, een zee die groen-turkooizen kleurt, alle bloemen met hun eigen unieke kleurcombinaties…. Ga zo maar door!
  Want wat is de wereld zonder kleur? Zwart-wit, en ik ben zo iemand die verder kijkt dan alleen zwart of alleen wit.

 9. C T

  Hoewel ook ik moeite zou hebben met de sterren afgeven (ze zijn zo prachtig), zou ik voor geen goud de bomen willen afstaan. Bomen geven me altijd rust en als ik in een bos loop voel ik me echt levend. Zelfs in de winter, als ze kaal zijn vind ik ze nog geweldig. Maar in de lente, als alles weer tot bloei komt, met prachtige bloesems… Wauw

 10. Kim

  Ohh deze is lastig! Ik moest meteen denken aan alle landen die ik nog wil bezoeken (Cuba, Myanmar, Griekenland, Marokko, terug naar Kaapverdië en zo kan ik nog wel even doorgaan). Deze zou ik in dat geval niet graag afstaan! Maar ook mijn vrienden en familie houd ik liever zelf 😉

 11. Lisa Plunkje

  Hoii, OMG DAT IS ECHT EEN GEWELDIG BOEK!!!!!
  maar ik heb het moeten doen met een exemplaar van de bieb…:(
  Als ik zou moeten kiezen wat ik nooit af zou willen staan, zijn het de bossen.
  Zonder kan ik niet, net als zo’n beetje alles wat er op aarde leeft.

 12. Ik doe graag mee!
  Ik zou alles wat in mijn bezit is niet willen afstaan en natuurlijk al mijn familie en vrienden en huisdieren niet.
  Ik heb ook nog de extra stappen gedaan
  bloglovin en facebook; zoe louwerse
  instagram; zowiezo_

  liefs, Zoë

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.