De Fixer – Jennifer Lynn Barnes

Posted on December 17 2015 by Katja in Boeken / 2 Comments

Recensie: De fixer

 

Titel: De Fixer

Auteur: Jennifer Lynn Barnes

Verschenen: september 2015

Pagina’s: 384

Uitgever: Van Goor

Waardering: 8/10

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington.

Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt.

En zo sta je opeens voor je boekenkast met een leesdip die je aanvoelt komen. Geen idee wat ik moest gaan lezen om weer uit die dip te komen. Ik wilde iets lezen wat niet al te zwaar was, maar wel interessant om te lezen. Luchtig, maar met diepgang. Bovenal moest het boek lezen als een trein. En wow, dat is De Fixer zeker weten! Ik werd omver geblazen door het verhaal en de plottwisten.

Vanaf de eerste bladzijden zat ik meteen in het verhaal. Al vroeg ik mij de eerste zinnen van het boek wel af waar het verhaal heen zou gaan. Het begon anders dan dat ik normaal gewend ben van YA boeken dit maakte dit verhaal meteen interessant om verder te lezen.

Er worden veel politieke termen in het boek genoemd waardoor ik mij afvroeg of ik het wel allemaal zou kunnen onthouden. Maar eigenlijk ging dat vanzelf daar hoefde ik niet veel moeite voor te doen. Geen zorgen als je al bang wordt van die politieke termen voordat je het boek hebt gelezen, want alles wordt duidelijk uitgelegd.

Barnes heeft ervoor gezorgd dat het verhaal zowel luchtig als veel diepgang heeft. Een verhaal die staat als een huis. Door de korte hoofdstukken en de schrijfstijl van Barnes leest het verhaal vlot. Het verhaal zit goed in elkaar met plottwisten die geweldig goed werken.

Lees jij graag een boek met een politiek tintje? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


2 responses to “De Fixer – Jennifer Lynn Barnes

  1. Dit lijkt mij een toffe om tussendoor te lezen, maar jammer genoeg heb ik het momenteel iets te druk. Hopelijk heb ik in de kerstperiode iets meer tijd

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.