De 10 mooiste quotes uit De hemel in het ijs

Gepost op 10 juli 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Onlangs las ik het toffe boek De hemel in het ijs van Adrienne Young en daar staan een paar prachtige quotes in die ik graag wil delen. Lees je mee? 

1. “De mist hing als een sluier over het veld, maar we hoorden het. Het staal van zwaarden en bijlen dat langs leren borstplaten streek. Snelle voetstappen in zuigende modder. Mijn hart sloeg haast op de maat van die geluiden terwijl ik diep in- en uitademde.”

2. “En de gletsjer in mijn binnenste brak af. Met donderend geraas scheurde hij aan stukken en viel in het ijskoude water rond mijn hart.”

3. “Het ene na het andere vuurtje ontbrandde tot ik in de oranje gloed de binnenkant van de grot kon zien. Die bleek enorm, met een plafond vol puntige druipstenen, als vingers die ons wilden grijpen om ons naar het hart van de berg te sleuren.”

4. “Ik viel in slaap op het geluid van zijn ademhaling, met zijn rug die op en neer ging tegen me aan, als het deinende ritme van zeewater dat de fjord kust.”

5. “‘We kunnen strijdend ten onder gaan of lijdzaam afwachten. Wat zou je zelf kiezen?'”

6. “De nachtelijke hemel werd in heldere vormen en kleuren weerspiegeld door het ijs: fonkelende sterrensnoeren wervelden om elkaar heen en een enorme, ronde, bespikkelde maan keek naar me op.”

7. “De mist zweefde als een hongerige ademtocht op ons af tot mijn voeten onder de dikke deken verdwenen.”

8. “‘Qnd eldr.’ Ik fluisterde de strijdkreet van zijn volk tegen zijn lippen. Spuw vuur.”

9. “En om weer met haar in de voorste linie te staan voelde als thuiskomen. Een thuis dat nooit afgebrand of afgebroken zou kunnen worden.”

10. “Dingen die op hun plek waren waar ze eigenlijk niet hoorden. Als twee nachtelijke hemels op een bevroren meer. De ene hemel keek vanboven af naar beneden en de andere keek vanuit de diepte omhoog.”

Welke quote uit De hemel in het ijs is jouw favoriet?

Liefs,

 

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.