De voorbereidingen: Mijn Museum Leven #2

Gepost op July 9 2018 door Katja in persoonlijk / 2 Comments

“Even” naar een museum verhuizen? Ja, dat gaat niet “even”. Wanneer deze blogpost online gaat, dan heb ik mijn eerste werkdag en ben ik net de dag ervoor verhuisd. Maar goed daar gingen dan ook wel wat voorbereidingen aan vooraf. Lees je mee?

Wacht even… naar een museum verhuizen? Ja, zeker! Mocht je het gemist hebben: vanaf 9 juli begin ik als Junior-directeur Communicatie bij Villa Mondriaan. Meer weten? Lees dan mijn schrijfsel “Een nieuw hoofdstuk in de Achterhoek“. Voor deze functie moet ik me voorbereiden, maar er zijn ook dingen die ik wil voorbereiden vanuit mezelf. Vorige keer schreef ik over het samenwonen in het museum-appartement, rooster, BHV cursus en een nieuwe look.

Inlezen over Mondriaan en Duits leren
Ik ging in hele korte tijd een paar keer naar Duitsland, zowel in mei als in juni om hopelijk mijn Duits op te frissen. Ik moet nog heel veel leren, maar het gaat steeds beter. In het begin wilde ik al na 3 woorden Duist overgaan op het Engels. Inmiddels kom ik al twee zinnen verder. Alleen daarna loop ik meestal vast. Nog genoeg werk aan de winkel. Gelukkig is het voor de Villa al fijn dat het versta en het een paar woorden spreek. Gedurende mijn tijd in Winterswijk zal ik het nog wel veel meer nodig zijn en aangezien daar ook Duits op straat wordt gesproken. En ik denk dat het wel goed gaat komen.

Ik kreeg van mijn baas twee boeken over Mondriaan. Eentje gaat over de vroege jaren van Mondriaan en dat moet ik dan ook heel specifiek weten, aangezien in de Villa voornamelijk werken hangen uit de jonge jaren van de schilder. En ik heb ook een boek over de kunstgeschiedenis van Mondriaan. Dat boek vind ik behoorlijk pittig en heb ik dan nog lang niet uitgelezen. Ik zal de eerste weken ontzettend veel bij moeten lezen, aangezien ik geen kunstgeschiedenis heb gestudeerd. Maar ik zie het als een leuke uitdaging. Daarnaast is het meteen ontzettend fijn dat ik het op deze manier leer vanwege mijn afstudeeropdracht voor school. Ik moet namelijk mijn beide studies, Filosofie en Media, combineren met de Villa en Mondriaan. En ik heb iets gevonden waardoor ik een heel tof afstudeeropdracht kan gaan maken. Tegen de tijd dat ik meer weet, dan zal ik het zeker hier gaan posten!

Weekendje Winterswijk
In het laatste weekend van juni was ik voor mijn nieuwe functie bij Villa Mondriaan in Winterswijk. Zo ontmoette ik mijn collega van de afdeling educatie en met wie ik tevens ga samenwonen. We gingen lunchen samen met onze baas, wie de directeur is van Villa Mondriaan. Na de lunch maakten we een stadswandeling a la Mondriaan, hadden we een borrel met de huidige junior-directeuren en oud jong-directeuren en gingen we een escaperoom doen! Samen met mijn collega van educatie en een oud junior-directeur deden we Het mysterie van Mondriaan en dat was echt heel erg tof! Oké, we hebben ‘m niet gehaald, maar wauw wat heb ik ervan genoten. Toen ik eenmaal begreep hoe een escaperoom werkte begreep ik al heel snel hoe de codes in elkaar zitten en gingen we als een speer.

Na de escape room gingen we met de groep van de borrel dineren. Ik at toen een camembert fondue, heerlijk! Na het diner moesten er een paar weg, maar gingen we nog wel met een klein groepje een ijsje halen bij de beste ijszaak van Winterswijk. Daarna bleven de huidige junior-directeur educatie en ik over. Ik zou die nacht namelijk slapen in de Villa, omdat het anders wel een hele drukke dag zou zijn om meteen twee uur terug te rijden. Echter was de avond nog jong, dus gingen we nog naar een festival. We eindigde de dag met een wijntje terug in de Villa. Wat een dag! En super leuk om door zo’n dag de Villa en mijn nieuwe collega’s te leren kennen.

Verhuizen
Afgelopen donderdag was ik er helemaal klaar mee. Ik wilde mijn spullen pakken. Op verschillende plekken in mijn kamer lagen spullen de of wel of niet mee moesten naar het museum-appartement. Mijn kamer leek daardoor best wel een puinhoop. Ik ben daarom mijn spullen gaan inpakken en ging tevens uitzoeken wat ik wilde houden of niet. Mijn kamer werd daardoor heel stuk netter en ik had meer overzicht. Verhuizen heb ik nog niet gedaan wanneer ik deze blogpost schreef, maar dat zal ik gisteren hebben gedaan samen met mijn ouders. Doordat ik geen meubels mee hoefde, want die staan er al, en ik mijn winterkleding ook nog niet meeneem, konden we prima met de auto. Spullen (zoals bijvoorbeeld boeken) heb ik wel veel meegenomen, aangezien ik daar wel een half jaar fulltime woon en niet zo heel veel terug zal gaan naar het Noorden.

Bizar
Het is echt bizar hoe snel het allemaal is gegaan. En dat te bedenken dat ik begin maart nog dacht dat ik een vrije zomer zou hebben. Sterker nog toen ik eind maart in aanraking kwam met de vacature van de Villa had ik niet eens verwacht dat ik zou worden aangenomen. Vandaag is het precies twee maanden geleden dat ik mijn sollicitatiegesprek had en zelfs toen wist ik nog niet eens dat ik zou worden aangenomen. En nu? Ben ik druk aan het werk voor mijn eerste werkdag en in de avond gaan we ene pizza halen met z’n allen om niet veel later een borrel te houden met alle vrijwilligers. Het is bizar hoe snel mijn leven is veranderd en ik kijk uit naar mijn nieuwe hoofstuk in de Achterhoek.

Liefs,


Tags:


2 responses to “De voorbereidingen: Mijn Museum Leven #2

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.