Mijn Museum Leven #1: de eerste week

Posted on July 16 2018 by Katja in Schrijfsels / 2 Comments

Voor ik het wist was mijn eerste week in het museum alweer voorbij, maar gelukkig ga ik eerst nog terugblikken in deze post en neem ik je mee in mijn gekke en leuke week. Lees je mee?

(‘t Hilgelo)

Zondag was het verhuisdag! Samen met mijn ouders pakten we de auto vol en gingen we voor een groot deel via Duitse wegen naar Winterswijk. Tijdens de autorit werd de radio al harder gezet om de start van Formule 1 mee te krijgen. Eenmaal bij de Villa aangekomen zette we de spullen boven, maar bijna niets stond op mijn nieuwe kamer, want ik startte Ziggo Go op en we keken eerst Formule 1. Gelukkig hebben daarna mijn ouders geholpen om een paar dingen op mijn kamer weg te zetten en om boodschappen te doen.

In de avond maakte ik een wandeling en haalde ik samen met mijn roomie en tevens collega een ijsje. Terwijl we het ijsje aten gingen we naar ‘t Hilgelo. Zie bovenstaande foto! Het is een klein meertje in de gemeente Winterswijk op 2 km afstand van het museum.

Uit enthousiasme heb ik die nacht niet veel geslapen, want de volgende dag begon het echt. Werken in een museum!

(uitzicht vanuit mijn kamer)

Maandag was mijn eerste werkdag en het was meteen behoorlijk druk. Inwerken kost behoorlijk veel tijd. Ergens was ik wel blij dat het museum op maandag dicht is waardoor het niet nog drukker werd. Ik had namelijk ook al meteen een paar afspraken en een vergadering gepland staan. Dan maar in de avond vroeg naar bed? Nee, helaas! Er stond nog een afscheid/welkomborrel gepland. Om de oud-junior directeuren te bedanken en om mij en mijn roomie te verwelkomen. Mijn hoofd zat na die dag helemaal vol met informatie.

(uitzicht vanuit mijn kamer)

Dinsdag was het mijn eerste dag dat het museum openging. Nadat ik samen met de persoon (oud Junior-directeur Communicatie) die mij inwerkt verschillende zalen had geopend in het museum en de kassa had opgemaakt, had ik toch wel even een besef momentje. Want ik ga dit echt doen, het onderdeel zijn van een directie van een museum. Echt bizar en super leerzaam.

(De Villa)

Woensdag en donderdag zijn nog steeds behoorlijk druk. Er is geen tijd om even iets rustig door te lezen. Van maandag tot en met woensdag waren we vooral bezig met het doornemen van de algemene handleiding en op donderdag gingen we bezig met de communicatie handleiding.

Weekend! Na vier onwijs drukke dagen was ik super moe en was ik best wel toe aan weekend, zodat ik even de tijd had om alle informatie te verwerken.Β Op vrijdag ging ik Winterswijk verkennen en kocht ik meteen wat kleine dingen om mijn nieuwe kamer mee op te fleuren. Het resultaat? Die kan je komende vrijdag op deze blog zien.

(Amersfoort)

Zaterdag ging ik naar Amersfoort waar ik met Ajita had afgesproken. We slenterden vooral van stadspoort naar een ander monument in de stad om wat cultuur op te snuiven. Later in de middag gingen we nog wat winkels in.

(Samen met Ajita)

In de avond aten we pizza en dronken we nog een biertje. Wat een heerlijke dag was het!

(‘t Hilgelo)

Op zondag deed ik het rustig aan. Ik deed de was. okΓ©, hoe bizar is het om met je was door een museum te lopen? Heel bizar kan je vertellen! Een paar kleine boodschapjes en hup achter de computer voor That Blonde Woman, maar ook voor school. In de avond maakte ik een fijne wandeling opnieuw naar ‘t Hilgelo. Het is echt mijn happy place geworden. Het is zo mooi daar. De natuur, het meertje en het heerlijke weer zorgen ervoor dat ik daar uren wil spenderen.

Liefs,

Tags:


2 responses to “Mijn Museum Leven #1: de eerste week

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.