De 10 mooiste quotes uit Onoverwinnelijk

Gepost op March 13 2018 door Katja in Boeken / 0 Comments

Eerder plaatste ik al “Mijn 10 mooiste quotes uit Onverschrokken” en vandaag is het tijd voor het tweede deel, Onoverwinnelijk. Een kick-ass verhaal die afspeelt in de tijd van de Romeinen. Lees je mee?Β 

1. “Op het moment dat ik met een plons het water raakte, veranderde de wereld van hel zonlicht in koude duisternis.”

2. “‘Met schoonheid win je geen gevecht, heer.'”

3. “Laag aan de onbewolkte sterrenhemel hing een wassende halvemaan, alsof die naar zijn lichtgevende reflectie op het wateroppervlak keek.”

4. “‘Wij doen in kracht niet onder voor mannen. We hebben dezelfde ogen, dezelfde armen en benen; we zien een en hetzelfde licht, we ademen een en dezelfde lucht. Wat hebben de goden de mannen dan geschonken wat ze ons hebben ontzegd?'”

5. “Haar mantel was gemaakt van dolken en hun bladen leken net veren. Toen ze haar armen hief, rinkelden de dolken als een windgong, waarna de mantel op de grond viel. Het bloed dat er afdroop zag er in het licht van de maan zwart uit.”

6. “Het wapen doet maar één ding tegelijk, maar degene die het wapen in zijn hand heeft, doet een hele boel dingen tegelijk.”

7. “De boot voer verder, als een donker, zwijgend zeewezen door de diepere duisternis van de golven van de Tiber.

8. “Om ons heen flakkerden de lampen als vuurvliegjes achter de ramen; naarmate we de stad achter ons lieten werden het er steeds minder.”

9. “Als je in de arena tegen dezelfde mensen vecht met wie je elke ochtend ontbeet, kreeg je vanzelf de neiging om ze te zien als het blok marmer, in plaats van als het voltooide beeldhouwwerk.”

10. “De nacht, de sterren, het vuur en het gezang wervelden in een blij, verrukkelijk chaotisch feest rond mijn hoofd. We vormden het oog van een wervelstorm.”

Wat is jouw favoriete quote uit Onoverwinnelijk?

Liefs,

Tags:


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.