De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald

Gepost op 25 mei 2016 door Katja in Boeken / 1 Comment

De appeltaart van hoop

 

Titel: De appeltaart van hoop

Auteur: Sarah Moore Fitzgerald

Verschenen: april 2016

Pagina’s: 205

Uitgever: Van Goor

Waardering: 7/10

Ik wil uitgeverij Van Goor bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Oscar Dunleavy maakt de meest lekkere appeltaarten. Appeltaarten die niet alleen lekker zijn, maar ook de vreugde in je weer naar boven kunnen halen. Nu is Oscar vermist en iedereen denkt dat hij dood is. Behalve Meg, zijn allerbeste vriendin die ook zijn buurmeisje is, en zijn broertje Stevie, die in een rolstoel zit. Meg is een half jaar gaan wonen in Nieuw Zeeland en kwam snel terug na de verdwijning van Oscar, want ze weet zeker dat hij nog leeft en ze wil hem vinden. Maar wat is er in dit afgelopen half jaar gebeurt? Waarom is Oscar verdwenen en heeft Meg daar iets mee te maken?

Hoe mooi is deze cover? De kleuren zijn prachtig en wanneer je het boek uit hebt dan heeft de cover nog meer betekenis. Naast de cover vind ik de vormgeving van het boek erg leuk gedaan. Het geeft net wat extra’s.

Toen ik begon te lezen moest ik heel even terugschakelen dat het geen YA is, maar net even een leeftijd eronder. Desalniettemin is het ook een fijn boek voor een YA-lezer. Ik werd in het boek meegezogen door de poëtische teksten. Ik beken… Ik heb met roze marker gemarkeerd in het boek. Dit heb ik nog nooit eerder gedaan, maar door al die mooie zinnen in het boek kon ik mij niet inhouden.

Door deze mooie zinnen had ik wel het idee dat de personages ouder zijn dan dat ze eigenlijk zijn. Soms vond ik ze overkomen alsof ze ouder dan ik waren in plaats van dat ze nog op de middelbare school zaten. Terwijl er ook weer momenten waren dat ik dacht… Goh, dit zou ik echt niet meer doen als ik al op de middelbare school zou zitten.

Het verhaallijn zelf van het boek is behoorlijk voorspelbaar en de dialogen vond ik af en toe iets te overdreven. Al doet dat niet af aan de mooie quotes en de boodschap die het verhaal met zich meebrengt. Het boek maakte van mij niet een emotioneel wrak, maar de teksten lieten mij wel nadenken. Naar mijn idee wilde de auteur een behoorlijk grote boodschap overbrengen in een klein lief verhaaltje.

De appeltaart van hoop is een mooi verhaal, met fijne zinnen en een duidelijke boodschap.

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , , ,


One response to “De appeltaart van hoop – Sarah Moore Fitzgerald

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.