Zweven tussen dromen

Gepost op 22 mei 2016 door Katja in persoonlijk / 3 Comments

DSC_0418Een jaar geleden zat ik met mijn handen in mijn haar, omdat ik mijn droom wilde volgen. Of in ieder geval iets doen met mijn dromen. Nu een jaar later zit ik bijna een jaar in het boekenvak. Lees je mee hoe deze reis is verlopen?

Ik ga niet terugblikken op mijn stages van het afgelopen jaar, maar over hoe ik alles persoonlijk heb ervaard.

Het was niet niets om mijn droom achterna te gaan. Het begon toen ik in september 2014 Nederlands ging studeren. Ik deed dit zodat ik uiteindelijk verder kon studeren na een jaar aan de universiteit van Antwerpen. Ik wilde namelijk niets liever na het MBO om weer volledig in de schoolbanken te zitten. Verkeerd gedacht. Ik begon aan de studie, maar na 2 maanden besloot ik dat het niet mijn ‘ding’ is. Volledig in de schoolbanken is niets voor mij. Ik zat wekenlang in mijn pyjama te staren naar mijn computerscherm. Niets leek er toe te doen. Totdat ik midden in de nacht aan het surfen was op het internet en ik een cursus/stage zag in Engeland. Als er iets hoog op mijn bucket list stond, dan was het wel om naar het buitenland te gaan. Dus dat deed ik en meteen kon ik een persoonlijk doel afstrepen van mijn lijst: ‘Iets doen zonder erover na te denken. Mijn koffers pakken en gaan.’

Met mijn backpack op mijn rug vertrok ik naar het onbekende. Als ik ooit een goede keuze in mijn leven heb gemaakt dan is het wel de keuze dat ik naar Engeland vertrok. Waar ik nu sta in mijn leven heb ik volledig daaraan te danken. In die weken dat ik in het prachtige Exeter verbleef heb ik zo veel over mezelf geleerd, maar ook met wat ik wil de rest van mijn leven.

Een diploma is belangrijk en nu een jaar later kan ik melden dat ik over ben naar het tweede jaar met veel bloed, zweet en tranen. Ik moet toegeven dat ik vaak het afgelopen jaar erover heb nagedacht om te stoppen met studeren. Het is niet zo dat ik de studie last niet kan dragen, maar ik wil zoveel meer dan een student zijn. Ik wil dingen doen, iets nieuws creëren. Toch heb ik volgehouden en heb ik afgelopen week na heel veel inspanningen prachtige cijfers terug gekregen!

Mijn blog heeft veel hoogte punten mogen meemaken het afgelopen jaar. Helaas hoorde daar de afgelopen tijd ook een diepte punt bij, dat het mij nauwelijks lukte om content te plaatsen. In deze blogpost leg ik het verder uit.

In die blogpost melde ik ook dat het voor mij tijd is om mijn horizon te verbreden en na een lange zoektocht weet ik wat het volgende ‘ding’ is. Ik ga het nog niet verklappen, maar ik kan alvast wel een tipje van de sluier oplichten. He eerste heeft te maken met deze blog en het tweede kan ik aan het einde van de zomer vertellen. Secret project? Zoiets.

Een jaar geleden was ik aangenomen om bij VBK media te werken. Dat betekende voor mij dat ik uit huis ging, dat ik ging studeren en tegelijkertijd stage liep. Ik heb veel weken meer dan 60 uur gedraaid daarvan draaide ik 36 uur voor stage en de andere uren voor mijn eigen bedrijf That Blonde Woman. Het was niet altijd even makkelijk om deze uren te draaien tegelijk met een studie. Is mijn droom uitgekomen ondanks al die uren dat ik aan het werk was?

Ja, mijn droom is uitgekomen. Het was zwaar en moeilijk en dat realiseerde ik mij… rond het moment dat er opeens minder gepost werd op deze blog. Ik blokkeerde. Hoe graag ik ook wilde lezen, bloggen, etc. Het lukte niet. Want het voelt alsof ik aan het zweven ben tussen dromen op het moment. Als een droom een soort wolkje is, dan ben ik nu aan het zwemmen in gelatine naar mijn volgende droom. Ik kan je vertellen dat zwemmen in gelatine verschrikkelijk is, omdat het voelt of ik niet vooruit kom.

Op het moment voelt het eerder of ik aan het zweven ben. De gelatine is weg. Er is een last van mijn schouders. Dankzij mijn goede cijfers, de steun die krijg en mijn blik die kijkt naar hoe ik mijn horizon breder kan maken.

Een jaar kan niet alleen maar hoogtepunten hebben. Het zijn de dieptepunten, waardoor ik de hoogtepunten meer waardeer in mijn leven. Misschien ben ik aan het zweven tussen dromen, maar wat heb ik een fantastisch jaar gehad waarin ik zoveel heb mogen zien, leren en doen! Zelfs de dieptepunten had ik voor geen goud willen missen.

Liefs,

header31-860x280

Tags:


3 responses to “Zweven tussen dromen

  1. Ria Potze

    ik las een tekst die zekers van jou van toepassing is:
    De wind kun je niet veranderen
    maar de zeilen zet jezelf
    🙂

  2. Ik vind het altijd zo’n fijn gevoel om te genieten van alle leuke dingen en dat krijgt nog een beter contrast als er soms dingen iets minder gaan. Natuurlijk voelt het rot, maar als daarna alles weer beter gaat! Verder ben je ooit begonnen met iets, omdat je het leuk vond. Je leeft maar 1 keer, je hebt niet echt een repetitie waarin van alles mis kan gaan en waarin je het dan overnieuw kan doen! Katja you can do whatever you want! Je werkt er superhard voor en je bent een superaardig meisje! 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.