Rivalen – Alyson Noël

Posted on May 19 2016 by Katja in Boeken / 1 Comment

Rivalen (Beautiful Idols, #1)

 

Titel: Rivalen

Auteur: Alyson Noël

Verschenen: mei 2016

Pagina’s: 350

Uitgever: Harper Collins

Waardering: 7/10

Ik wil uitgeverij Harper Collins bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

BREAKING NEWS: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?

Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs.


Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard – zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen.

Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien…

Dat moment dat je in een enorme leesdip zit en je werkelijk geen idee hebt hoe je eruit moet komen. Dan vind ik het fijner om een contemporary te lezen, maar niet zomaar één. Mijn voorkeur gaat dan toch uit naar een boek vol met drama, gossip en Hollywood. Met Rivalen zat ik dan ook helemaal goed!

Het boek leest vlot waardoor je het in één ruk wilt uitlezen. Al had ik geen moeite om het boek weg te leggen, wel had ik altijd zin om verder te lezen. Ik moest in het begin wel even in komen, aangezien het verhaal werd verteld uit meerdere perspectieven (4!). Voor iemand met een leesdip was dat wel even irritant. Ook omdat ik niet het idee had dat elke personage een pov nodig was.

De personages zijn namelijk erg stereotype. De jongen van het platteland, het rijke meisje en het stoere meisje met de hunk van het verhaal. Daarnaast moet ik niet het beroemde sterretje vergeten met een duister verleden…

Maar met wie leefde ik mee? Toch wel met Tommy. Ik kan mij wel in hem herkennen. Het plattelandsjongen die naar de grote stad verhuisd om zijn dromen uit te laten komen. Zijn pov vond ik dan ook interessant en iets toevoegen aan het verhaal. Hoe? Dat kan je lezen in het boek.

Het verhaal is al groot opgezet. Iets wat ik totaal niet had verwacht toen ik begon met lezen. Ik ben dan ook benieuwd hoe alles uitgewerkt zal worden. Maar al die uitgezette lijntjes met meerder hoofdpersonen zorgde er bij mij voor, zoals ik al eerder noemde, dat het aantal povs niet nodig was geweest. Het is niet zo dat het afleidend was voor het verhaal, maar het maakte het verhaal er ook niet beter op. Er werd daardoor meer nadruk gelegd op de stereotype personages. Ik hoop dat in het tweede deel de personages meer een eigen stem krijgen.

Het boek deed mij denken aan De it-girl serie. Heerlijk te lezen met drama, gossip en de jetset levensstijl. Rivalen is voor mij een boek dat ervoor zorgde dat ik uit mijn leesdip begin te komen. Het leest heerlijk weg en ik kijk enorm uit naar het tweede deel!

Vind jij boeken met meerdere povs fijn lezen of kies jij toch liever voor één? 

Liefs,

header31-860x280

Tags: , , , , , , ,


One response to “Rivalen – Alyson Noël

  1. Ik ben iemand die mijn boeken vaak kiest op de cover en deze was mij al op gevallen. Na jou review heb ik het gevoel dat ik deze echt nog moet gaan lezen 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.