De Graces – Laure Eve

Gepost op September 27 2016 door Katja in Boeken / 1 Comment

De Graces (The Graces, #1)

 

Titel: De Graces

Auteur: Laure Eve

Verschenen: september 2016

Pagina’s: 272

Uitgever: Best of YA

Waardering: 9/10

Ik wil Best of YA bedanken voor het sturen van een recensie-exemplaar.

Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.
Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.
Beklemmend en mysterieus: De Graces laat je niet meer los!

In het begin had ik geen idee wat ik moest verwachten van het boek. Maar een boek over heksen vind ik  altijd super leuk om te lezen. En dan de cover! Prachtig vormgegeven met leuke details die in het verhaal voorkomen.

In het begin deed het boek mij een beetje denken aan Gossip Girl meets Sabrina the Teenag Witch. Aangezien River heel erg druk bezig is met de zoektocht naar haarzelf en de sfeer die er in het begin hing vond ik nogal lijken op beide series. Heel even was ik daardoor bang dat het boek vrij plat op mij over zou komen en weinig inhoud zou hebben. Ik was heel erg blij toen ik verder las een meerdere lagen in het verhaal tegen kwam.

Inmiddels heb ik het boek twee keer gelezen en de auteur geïnterviewd en nog steeds heb ik het gevoel dat ik dingen over het hoofd heb gezien. Er zitten meer details in het boek dan je zou verwachten, niet een Harrry Potter hoeveelheid, maar genoeg details dat ik nog steeds heel erg bezig ben in mijn hoofd met de verhaallijnen en verschillende vraagstukken.

Wat ik zo heerlijk vond aan het boek is dat de hoofdpersoon duidelijk haar tekortkomingen laat zien en er bij horen is een thema die iedereen wel herkent. Even terugkomen op het feit dat ik het boek twee keer heb gelezen. De meeste mensen kijken mij raar aan wanneer ik dat zeg, maar geloof me dat is het waard! Waarom? Toen ik het boek voor de tweede keer las zag ik de persoonlijkheid duidelijker naar voren komen. De eerste keer liet ik mij namelijk heel erg afleiden door het verhaal op zich. De tweede keer zag ik dingen in de persoonlijkheid van River waardoor ik de loop van het boek veel beter begreep.

De schrijfstijl van de auteur was echt een feestje voor mij om te mogen lezen. Wel vond ik het in begin lastig om in het verhaal te komen. Ik denk dat dat kwam doordat ik vrij snel in het begin de opmerking in mijn hoofd maakte over Gossip Girl en Sabrina the Teenage Witch. Maar eenmaal verder in het verhaal kon ik niet stoppen met lezen. Laure maakt fijne en prachtige zinnen die tegelijkertijd ook snappy zijn.

Ik ga geen spoiler geven, dus daarom zeg ik alleen ‘dat einde’! Wat een einde! Het maakte het boek af en nogmaals doordat ik het boek voor het tweede keer las zag ik bepaalde details in het boek die goed naar voren kwamen met name in het einde. Wat een heerlijk boek. Nu wachten totdat deel twee volgend jaar verschijnt.

Liefs,

thatblondewomanhandtekening

Tags: , , , , , , , , ,


One response to “De Graces – Laure Eve

  1. Ik ben deze nu aan het lezen, al ben ik echt nog niet ver, haha. Ik vind het wel lastig inkomen omdat er heel veel tekst op één pagina staat. Ik heb het gevoel dat de tekst echt op me af komt als een grote muur… xD

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.