De keuzes die ik heb gemaakt

Gepost op 9 juli 2019 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

De keuzes die ik heb gemaakt, hebben mij gebracht op de meest unieke plekken. Zo is het vandaag precies een jaar geleden dat ik ging werken en wonen in een museum!

Ik keek vanochtend op mijn computer naar de datum om me vervolgens te realiseren dat het vandaag precies een jaar geleden is dat ik mijn eerste werkdag had in het museum, waar ik aan de slag ging als Junior-directeur Communicatie. Dat betekent dat het gisteren een jaar geleden was dat ik verhuisde naar het museum. Ik genoot van mijn favoriete plek in Winterswijk, het meer. Na een lange avondwandeling en een snelle douche werd ik de volgende ochtend gewekt door de kerk op de markt. Ik kreeg de sleutels overhandigd naar de zalen in het museum waar prachtige werken van Mondriaan hangen.

Als klein meisje droomde ik van zo ontzettend veel dingen en ik beloofde mezelf dat ik daar nooit mee zou ophouden. Wat de maatschappij er ook van zou zeggen. Ik heb een MBO opleiding en vaak wordt daar op neer gekeken. Terwijl het juist één van de meest belangrijke opleiding is. Het is praktisch ingericht, want laten we eerlijk zijn… dit land is niet meer masterstudenten nodig. Juist mensen die de handen uit de mouwen steken en aan de slag gaan door gewoon te doen zonder enige discussie.
Juist mijn achtergrond in het MBO heeft mij zover gebracht. Hoeveel stages of werk ik doe op universitairniveau ik zal me altijd een MBO’er voelen en daar ben ik onwijs trots op! Want het is wel deze meid die een MBO diploma heeft, maar tegelijk ook al haar dromen werkelijkheid heeft laten worden.

Het MBO was één van de belangrijkste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Niet naar de HAVO, maar een opleiding volgen in een kleine stad. In plaats van daarna een vervolgopleiding volgen, heb ik voornamelijk veel stages gedaan en me op die manier omhoog gewerkt. De praktijk is mijn beste leerschool geweest. Gewoon doen. Net zoals toen ik mijn eerste bedrijf op mijn zeventiende startte. Ja, ik maakte toen fouten. Maar ik leerde en groeide. Nu na veel te veel stages gelopen te hebben, ben ik That Blonde Woman nog serieuzer gaan nemen. Maar ook daarvoor heb ik heel wat keuzes moeten maken.
Zo was ik eigenlijk bezig met wat andere banen. Het voelde niet goed. Tot ik een baan vond in Londen afgelopen voorjaar. Echt een droom! Ik zat bij de laatste twee en werd net niet gekozen. En dat was oké. Want juist die ervaring bracht mij ook weer ergens.

De afgelopen maanden, sinds februari, gaf ik mezelf de ruimte om te puzzelen. Ik nam dan zo nu en dan een zijweg om misschien toch even te kijken bij meer vaste banen. Soms zelfs in het buitenland. Hoe tijdrovend het ook was het gaf mij juist wel inzichten zodat ik betere keuzes heb kunnen maken. Keuzes maken heeft mij nooit afgeschrikt. Het geeft mij juist enorm veel energie om mijn eigen leven volledig te kunnen inrichten zoals ik het zou willen zien.

Ik krijg vaak de vragen ‘Hoe kom ik daar waar jij ook kwam? Hoe word ik ook een junior-directeur?’. Hardwerken en de keuzes die je op dagelijkse basis maakt, bepaalt welke dromen je uit gaat laten komen en welke niet. Juist de simpele keuzes zouden doordacht moeten zijn. Ga je meteen opstaan als de wekker afgaat of blijf je nog tien minuten liggen? Klein, maar o zo belangrijk. Want het maakt het verschil in wie je bent. Daarom vind ik het ook makkelijk om grote beslissingen te nemen. Hoe erg het mijn leven ook kan doen lijken te veranderen. Ik zeg ‘lijken’, omdat ik mijn kleine keuzes op een alledaagse dag echt veel belangrijker vind. Dat is je basis en als je basis goed zit, nou dan kan je ook echt wel al het andere aan.

Dat is het. Maak de juiste keuzes op een alledaagse dag en dan wanneer de grote keuzes voorbij komen, ga ervoor! Leef je droom. Wees niet bang. Ik werkte hard met een MBO diploma, werd Junior-directeur en langzaam maar zeker groeit mijn eigen bedrijf tot een succesvolle onderneming. Dat niet alleen, ik groei als persoon zijnde elke dag. Ik reis zo al heel Europa door, maak vrienden over de hele wereld en het belangrijkste: ik ben gelukkig!

Waar de kleine keuzes je kunnen brengen.

Welke kleine keuze die je maakte, zorgde voor een mooi moment in jouw leven?

Liefs,

Tags: ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.