Gewist – Teri Terry

Posted on July 10 2019 by Katja in Boeken / 0 Comments

De meeste mensen vlogen door het boek heen… Maar deed ik dat ook?

Titel: Gewist
Auteur: Teri Terry
Verschenen: april 2019
Pagina’s: 432
Uitgever: Imagine
Waardering: 5/10

Bedankt uitgeverij Imagine en De Gouden Zebra voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Kyla heeft geen verleden meer. Haar persoonlijkheid is uitgevlakt, haar herinneringen zijn voor altijd verloren.

Ze is Gewist.

Volgens de regering was ze een terrorist en verdient ze een tweede kans – zolang ze zich aan de regels houdt. Maar door Kyla’s hoofd galmen echo’s van vroeger. Ze wordt voorgelogen, niets is wat het lijkt. Wie kan ze vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

De meeste mensen vlogen door dit boek heen… Maar deed ik dat ook? Je hebt zojuist waarschijnlijk gezien welk cijfer ik het boek gaf. Zo niet, dan bij deze: ik gaf het een 5 uit 10. Ja, ik vloog door het boek heen en het idee van gewisten in een niet al te verre toekomst was absoluut heel tof. Het is erg makkelijk om je te verplaatsen in de personages in dit verhaal. Ook omdat ik het me best kan voorstellen dat dit zou kunnen gebeuren.

De hoofdpersoon, Kyla, is iemand die ik al snel leuk vond. Ze is slim, heeft haar eigen gedachten en heeft ook zo haar angsten. Haar nieuwe moeder vind ik heerlijk beschreven door de auteur. Ik moest vaak lachen om de humor die ze heeft.
Het verhaal heeft een paar leuke twists. Sommige zag ik als lezer aankomen en andere totaal niet. Maar de meeste personages kwamen voor mij absoluut niet tot leven. En waar het verhaallijn met de personages naartoe gaat, lijkt het bijna alsof het tweede deel al een beetje is voorgekauwd in dit deel. Het is eigenlijk te duidelijk allemaal.

De auteur legt te goed de basis in dit verhaal en zorgde bij mij helaas voor nul connectie met de personages. Zo kent de romance tussen Kyla en Ben totaal geen vuurwerk. Zelfs niet een kleine vonk.
Daarnaast legt de auteur niet alle draadjes even goed uit. Zo noemt Kyla iets belangrijks tijdens het verhaal, maar de auteur komt er totaal niet op terug. En nee, ik denk niet dat het slim is om het pas te bespreken in het tweede deel. Aangezien ik al compleet mijn interesse ben verloren. Het zijn voornamelijk de spanningsbogen waar ik me aan stoorde in dit verhaal.

Richting het einde raakte ik steeds meer in de war van dit boek. Niet op een goede manier. Ik raakte tevens verveeld waardoor ik me nu al niet meer kan herinneren waarom ik nou precies in de war raakte.
Het was de fijne schrijfstijl waardoor ik inderdaad ook door dit boek vloog, want anders had ik het al tijdens het lezen weggelegd.

Misschien ben ik veel te kritisch naar dit boek toe, aangezien iedereen blijkbaar echt dol is op deze serie. Maar voor mij is het een nee. Ik kan me wel voorstellen dat je dit een leuk boek vindt als je een beginnende YA lezer bent en of opzoek bent naar een luchtige dystopie, want dan is dit precies het boek die je zoekt!

Heb jij een boek gelezen van Teri Terry?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.