De toekomst van mijn blog

Gepost op 25 januari 2023 door Katja in Schrijfsels / 0 Comments

Waar zal ik over blijven schrijven? Je leest het in deze blog!

In 2014 begon ik deze blog om mijn liefde voor boeken verder te verspreiden. Begin 2015 kwam daar solo reisavonturen bij kijken toen ik vertrok naar Engeland met een EU beurs (toen kon het nog!) om daar te gaan studeren, werken en wonen. Eenmaal terug in Nederland besloot ik om nog meer van mijn hobby’s te delen op de blog. En dat laatste is altijd een terugkerend iets geweest. Ik vind het super leuk om te vertellen over mijn hobby’s en om via socials in gesprek te gaan met lezers.  

Tijden veranderen
Zoals ik al zei in mijn blog “Ik neem afscheid van YA” gaat er het één en ander veranderen op mijn blog. Van de ene kant niet heel veel, maar aan de andere kant voelt het wel zo. Er zullen meer vaste thema’s komen waar ik blogs over ga schrijven. De laatste paar jaar schreef ik over heel veel dingen die me interesseren. Super leuk, want ik heb op die manier veel kunnen uitproberen en het kwam ook nog eens van pas bij één van mijn huidige freelance functies als copywriter. Toch vind ik het te veel worden en ik denk dat het slimmer en prettiger is om een aantal vaste thema’s te hebben. Maar waar zal ik dan over blijven schrijven en wat niet? 

Mijn ondernemers leven
Ik weet dat velen van jullie deze blogs leuk vonden om te lezen en ik kreeg er ook veel reacties op. Maar deze blog/rubriek komt (voorlopig) niet meer terug. Ik zie op het moment niet de meerwaarde van deze blog. Wel ga ik meer posten op linkedIn, dus je kan me altijd daar volgen of me een vriendschapsverzoek sturen!

Bucket List
Jaaaaaaa, daar begon ik volgens mij al meteen mee toen deze blog online ging. Wel zal ik dit meer combineren met de andere thema’s die ik blijf bespreken op deze blog, zoals reizen en talen leren. 

Cosmetica
Nee, deze blogs komen ook voorlopig niet meer terug. Dit waren ook mijn minst gelezen blogs. De enige blog waar ik wel veel reacties over kreeg was toevallig de laatste blog die ik binnen dit thema heb geschreven en dat was over de Korean Skincare producten die ik dagelijks gebruik. 

Schrijfsels
Ja, deze blog blijft! Ik vroeg onlangs of er nog interesse was in mijn schrijfsels. Ze worden altijd goed gelezen, maar ik vroeg me af of mensen het echt leuk vinden. Ik kreeg een berg reacties van lezers dat ze altijd al mijn schrijfsels lezen en waarom ze het leuk vinden.
Het doet me goed om dat te horen, dus ik kan niet wachten om meer schrijfsels te produceren. Maar dit zal niet een van de hoofdthema’s zijn op mijn blog. Ik wil me op andere dingen focussen, daarom is het plan nu dat ik één schrijfsel per maand publiceer. Als het er meer zijn, dan hebben de lezers die met name dol zijn op mijn schrijfsels geluk. 

Klaar voor de hoofdthema’s? 

Boeken
Ik zal niet meer zo veel schrijven over YA boeken, maar wees gerust want ik blijf schrijven over boeken. Maar het zullen meer reisboeken, non-fictie, etc. zijn. Ook boeken die ik in andere talen lees en manga’s. 

Taalstudies
Dit thema voelde je de gehele blog wel aankomen lijkt me. Ik ga meer schrijven over mijn taalstudies. Volgende week verschijnt de blog over mijn leerdoelen voor 2023 en ik ben super benieuwd wat jij als lezer ervan vindt en wat jouw doelen zijn als jij ook bezig bent met het leren van een taal.
De talen die ik met name ga bespreken zijn Koreaans en Duits, maar er zullen ook twee nieuwkomers zijn. Daarnaast zal ik binnen die talen content delen. Bij Koreaans kan je denken aan K-pop en K-drama’s. Op de rest zal ik in andere blogs terugkomen.  

Solo reizen
Katja gaat weer reizen! Haha, ik kan niet wachten. De eerste trip is al volledig geboekt en zal gaan naar Berlijn. Mijn vrienden daar zeiden al: “Come home!”. En ik ben het volledig met ze eens. Dit voorjaar ga ik weer even naar mijn tweede thuis. Daarnaast heb ik een aantal tripjes op de planning binnen Nederland en voor mijn vrijwilligerswerk zal ik waarschijnlijk twee keer dit jaar naar Engeland gaan. Een keer in het voorjaar en een keer aan het einde van de herfst. Als ik toch al naar Engeland ga, dan is het mijn plan om daar een vakantie aan vast te plakken of een workcation te doen. Het is nog even afwachten hoe bepaalde dingen met mijn eigen bedrijf verlopen, maar ik heb er zin in! 

Nieuw begin met That Blonde Woman
Bijna had ik ook meteen mijn logo willen veranderen, maar als ik kijk naar de hoofdthema’s dan past het logo perfect! En de kleuren vind ik nog steeds super mooi en het sluit goed bij de thema’s aan. Het enige wat ik hoop te veranderen is mijn profielfoto, want die is inmiddels al weer aan de oude kant. *Kuch, kuch* uit 2019 tijdens een vakantie in Berlijn.
Ik heb in ieder geval enorm veel zin in dit nieuwe jaar met hopelijk heel veel leuke blogs over reizen, talen en boeken!

Naar welke blogs kijk jij het meeste uit? 

Liefs,

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.