De wereld aan mijn voeten

Gepost op 20 mei 2019 door Katja in Schrijfsels / 2 Comments

Voorzichtige stappen in de grote boze wereld.

Ga naar school. Volg je lessen. Wees een goede student. Ik was nog maar net 17 toen ik de overstap maakte naar volwassenonderwijs na heel wat gedoe. Maar ik wilde het zo graag om mijn studie eerder afgerond te hebben. Maar waarom? Dat was de vraag van mijn toenmalige mentor. Je bent nog piepjong verklaarde ze. Natuurlijk vond ik zelf van niet. De drang om de wereld in te stappen los van mijn ouders en school was te groot.
In dezelfde week dat ik de overstap maakte naar volwassenonderwijs haalde ik mijn rijbewijs en startte ik mijn eerste eigen bedrijf. Voor mijn eerste bedrijf ging ik op tour door heel het land. Van Drachten tot Middelburg. Het voelde alsof de wereld aan mijn voeten lag.

Ik ben nooit een goede student geweest. Ik haat het om te studeren. Maar ik ben dol op leren! Nieuwsgierig naar de wereld. Altijd willen ontdekken. Dat is de reden waarom ik zo vaak verhuis en steeds een andere baan uitprobeer. Maar doordat ik zo jong afstudeerde, was ik meestal de jongste op de verschillende kantoren waar ik heb gewerkt. Ik vond het niet erg. Heerlijk juist, want dan kon ik leren van andere mensen. Oudere mensen willen van nature vaak veel wat ze weten leren aan de jongere generatie. Zo heb ik in mijn loopbaan al verschillende mentoren mogen hebben.

Waarom ik zo jong wilde afstuderen en mijn studie daarom verkort deed? Ik ben altijd opzoek naar de vrijheid. School voelt als moeten, terwijl werken voor mij een soort vrijheid bood. Want ik koos ervoor om naar werk te gaan en niet de regels. Ik koos om te leren van de praktijk in plaats verplicht met mijn neus in de boeken te zitten. Ik ben blij met wat ik heb bereikt. Van marketing tot redactie en niet te vergeten op mijn 22ste al Junior-directeur Communicatie van een museum.

Inmiddels werk ik al bijna 4 maanden als freelancer en ik verhuisde naar Meppel. Ik kreeg daarom de kans en de ruimte om over de afgelopen jaren na te denken. Meestal had ik geen genoeg adempauze tussen de bedrijven door om even na te kunnen denken. Want dan stond het volgende avontuur al voor de deur en verhuisde ik weer naar de andere kant van het land. Inmiddels heb ik al een klantenbestand opgebouwd en heb ik elke maand (ondanks dat ik freelancer ben) een basisinkomen voor mezelf mogen creëren.

Onlangs werd mij gevraagd waar ik het meest trots op ben. De persoon gokte op mijn directeurschap en hoewel ik daar trots op ben, is dat niet alles. Ik ben het meest trots op mijn doorzettingsvermogen om van dromen de realiteit te maken. Maar nu ik iets ouder ben, realiseer ik me wel dat ik piepjong was toen ik afstudeerde van mijn eerste studie. Ik heb absoluut geen spijt, want anders had ik nooit op dit punt in mijn leven kunnen staan en hebben gewerkt op de meest fantastische plekken.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt voor steeds meer vrijheid. Op het moment heb ik de rust, heb ik na kunnen denken en ik heb een sterke fundering gelegd voor That Blonde Woman. De wereld ligt aan mijn voeten. Nu vind ik het wel weer tijd voor de volgende stap, om meer te mogen leren en nieuwe avonturen liggen op de loer.

Liefs,

Tags: , , ,


2 responses to “De wereld aan mijn voeten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.