December doelen 2022

Posted on November 21 2022 by Katja in persoonlijk / 0 Comments

Nog even en dan is het alweer december en ik ben nog van plan om een aantal van mijn doelen te gaan halen! 

Ik hoef het niet onder stoelen of banken te steken, want ik denk dat de meeste van mijn lezers wel weten hoe zo’n moeilijk jaar ik heb gehad. Het kwam ook nog eens na twee jaar van al geen gemakkelijke jaren. Veel van mijn dromen heb ik moeten laten loslaten en ik begon me te focussen op mezelf en dingen die wel haalbaar zijn.
Inmiddels begin ik iets meer lucht te krijgen. Sommige dagen gaan me makkelijker af dan andere dagen, maar ondanks dat voel ik me toch positiever zelfs tijdens deze donkere dagen. Ik wil vol goede moed het nieuwe jaar in met gewoontes die me op weg helpen. En aangezien december kwa werk voor mij meestal rustiger is, lijkt het me het juiste moment om in die maand bezig te gaan met het creëren van gewoontes die ik in het nieuwe jaar meeneem. 

Elke maand schrijf ik 3 tot 5 doelen op in mijn bullet journal. Voor deze maand heb ik gekozen voor 4 doelen. 

10 boeken of manga’s lezen
Naast de stapel manuscripten die ik lees per maand, hoop ik deze maand ook 10 boeken of manga’s te kunnen lezen. Het afgelopen jaar had ik weinig concentratie waardoor ik eigenlijk alleen voor werk las en nauwelijks voor plezier. En dat terwijl ik dol ben op verhalen! Het voelt voor mij als een goed plan om deze gewoonte weer op te pakken en mijn avonden weer te vullen met verhalen. 

Elke week 3 blogs plaatsen
Dit jaar schoot dat er vaak bij in, maar het is wel mijn doel om 3 blogs per week te posten. Deze maand hoop ik dat vol te houden zodat het weer een gewoonte wordt. En ik 2023 goed kan beginnen om dat jaar elke week 3 blogs te plaatsen.

Level 1 Koreaans afronden
Ik heb het gemist om veel bezig te zijn met talen, maar tegelijkertijd heeft het me ook doen realiseren hoe dol ik ben op de Koreaanse taal. Ik mis het oprecht dat mijn taalvaardigheden niet vooruit zijn gegaan, maar zelfs achteruit. Ondanks dat mijn kennis wel is gegroeid, merk ik toch dat ik minder in het Koreaans denk dan in 2021 en daar baal ik behoorlijk van. Zeker nu ik de afgelopen twee maanden ook veel Japanse en Chinese media heb geconsumeerd, want Koreaans klinkt in mijn oren toch het mooist en ik wil er graag weer verder mee om uiteindelijk vloeiend in die taal te worden. 

Actief bezig met mijn prozabundel
Aaaahhh, ik mis dichten zo erg! Maar door mijn lage concentratie dit jaar lukte het me niet om me te focussen op schrijven van iets anders dan blogs. Wel was ik bezig met het verhaallijn van de prozabundel zelf, dus dan wordt het nu toch echt tijd om weer daadwerkelijk te schrijven! 

Welke doelen stel jij voor jezelf in december?

Liefs,

Tags: ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.