Mijn Korean Skincare routine | Iunik & Beauty of Joseon

Gepost op 25 november 2022 door Katja in Cosmetica / 0 Comments

Onlangs ben ik gewisseld van Westerse naar Korean skincare en in deze blog lees je mijn ervaring!

Op Instagram vroeg ik een tijdje terug of mijn lezers een review zouden willen lezen over de Korean skincare producten die ik nu gebruik en wow ik kreeg behoorlijk veel reacties. Met veel van jullie ben ik ook in gesprek gegaan over een aantal producten. De ene lezer was al jaren over naar Korean skincare producten en een ander wil misschien over of juist goede producten in Europa vinden. Er zijn namelijk ook genoeg merken in Europa die fantastisch zijn, maar waarom koos ik voor Korean skincare? 

Als eerste weet ik heel goed dat ik beïnvloed ben door de content die ik kijk. Ik kijk graag K-drama’s en andere Koreaanse tv-shows, dus ik zie Korean skincare met regelmaat voorbij komen. Daarnaast heb je met Korean skincare iets meer stappen dan met Westerse producten wat voor mijn gezicht iets geschikter is. Zo kan ik de ene keer bepaalde stappen overslaan als mijn huid in goede staat is en ik kan producten toevoegen als ik net even iets meer nodig heb.
Handig om te weten is, is dat ik een combinatie huid heb. Ik heb een vette T-zone en (extreem) droge wangen. Voor mijn wangen ben ik daarom dan net even iets extra’s nodig, maar juist voor mijn T-zone niet. 

Van veel Westerse cosmetica krijg ik tevens ook kleine bultjes op mijn wangen, omdat de producten die claimen voor een gevoelige huid te zijn, nog steeds te agressief zijn voor mijn huid. Ik heb natuurlijk niet elk merk geprobeerd, dus wellicht had ik hier in Europa ook een goed merk kunnen vinden, maar het trok me net even meer om het helemaal anders te gaan doen. Daar kwam ook bij kijken dat toen ik mijn research ging doen naar Koreaanse merken dat ik opeens veel meer keuze had dan op de Westerse markt, omdat de meeste Koreaanse cosmetica ook geen van mijn allergieën oproept. 

Het volgende waar ik op wilde letten was dat alle producten dierproefvrij zijn en het liefst ook vegan. Als het goed is zijn alle onderstaande producten dat, maar let op: Beauty of Joseon heeft in een aantal van hun producten honing zitten, dus zelf onderzoek doen is wel zo slim, zodat je producten vindt die het beste bij jou passen. 

IUNIK – Tea Tree Relief Toner
De iUNIK Tea Tree Relief Toner is een sterk hydraterende en kalmerende toner die perfect is voor vette of gevoelige huidtypes. Gemaakt met 67% theeboombladwater, bekend om zijn ontstekingsremmende en antimicrobiële voordelen en het vermogen om een onrustige huid te genezen, en 20% centella asiatica-extract om roodheid of geïrriteerde huid te kalmeren. 

Een van de belangrijkste dingen voor mij tijdens deze Korean skincare zoektocht was dat ik een prettige toner vond die helpt bij de roodheid in mijn gezicht. Inmiddels gebruik ik deze toner al zes weken en ik zag dat mijn gezicht vanaf de eerste week al minder roodheid had dan ooit te voren. Daarnaast voelt mijn huid super schoon en ik heb ook het idee dat mijn huid minder vettig is. 

IUNIK – Beta Glucan Daily Moisture Cream
De iUNIK Beta Glucan Daily Moisture Cream is een zeer vochtinbrengende crème die de huid kalmeert en verheldert en de barrièrefunctie verbetert. Beta Glucan is een populair ingrediënt dat bekend staat om zijn versterkende, liftende, verzachtende en hydraterende voordelen, vooral voor een droge, gevoelige, uitgedroogde of beschadigde huid. Centella Asiatica-extract en aloë vera-bladpoeder zijn ook aanwezig om het verzachtende effect te versterken, terwijl roodfruitcomplex (pruimen, frambozen, perziken, granaatappel, vijgen) de huid helpen voeden en revitaliseren.

Ik word ouder en ga langzaam maar zeker richting de dertig. Ik wilde daarom niet alleen een voedende dag- en nachtcrème, maar ook eentje die liftende en versterkende voordelen heeft. Zeker na dit slopende jaar kon ik dat zeker gebruiken. Na zo’n twee weken merkte ik dat mijn huid sterker begon te worden en inmiddels lijkt het ook alsof mijn huid straalt zelfs zonder make-up. 

Beauty of Joseon – Ginseng Essence Water
Ginseng Essence Water is een verfrissende, voedende toner verrijkt met Hanbang-ingrediënten (traditionele Koreaanse kruidengeneeskunde) voor een gladdere en gerevitaliseerde huid. De essence toner bevat 80% Ginseng wortelwater. Het ster-ingrediënt, Ginseng, is effectief in het voorkomen van pigmentvlekken en rimpels veroorzaakt door UV-stralen. Het is bekend dat het de hydratatie (hydraterende werking) van de huid bevordert. Het helpt de huid te beschermen tegen prikkels van buitenaf door langdurig vocht diep in de huid vast te houden.

Het enige waar de Beta Glucan Daily Moisture Cream mij niet volledig mee kon helpen, was afkomen van mijn droge wangen. Ook dubbel smeren op alleen mijn wangen zorgde niet voor het gewenste effect. Daarnaast zijn weersveranderingen in de herfst voor mijn huid altijd wel moeilijk, dus begon ik de Ginseng Essence Water te gebruiken op mijn gezicht en dubbel voor op mijn wangen (deze stap doe ik alleen in de avond en/of na het douchen!). Uiteraard doe ik dit nadat ik mijn gezicht schoon heb gemaakt met de Tea Tree Relief Toner en voordat ik de Beta Glucan Daily Moisture Cream smeer.
Dankzij de Ginseng Essence Water is mijn huid enorm gehydrateerd en ik heb ook geen last meer van droge wangen! Daarnaast zorgt de Ginseng wortelwater er ook voor dat mijn huid straalt en er gezond uit ziet. 

Conclusie
Ik weet niet hoe maar op de een of andere manier koos ik meteen de juiste producten voor mijn huid. Oké, misschien weet ik het wel, want ik heb echt uren en uren research gedaan. Ik krijg behoorlijk snel allergische reacties dus ik durf het niet zomaar aan om iets op mijn gezicht te smeren. Voor nu bij het koudere weer heb ik de producten gevonden die op mijn gezicht werken, maar ik ga in de toekomst ook nog op zoek naar skincare voor in de zomer en voor wanneer ik make-up gebruik. Dan zijn we waarschijnlijk nog een aantal uur verder, maar het is het volledig waard! Mijn huid heeft nog nooit zo goed gevoeld of er zo gezond uitgezien. 

Liefs,

Tags: , , , , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.