Dutch Comic Con winter ’19

Posted on November 26 2019 by Katja in evenement / 2 Comments

Afgelopen zondag 24 november ging ik naar Dutch Comic Con!

Het is al even geleden dat ik voor het laatst naar een Comic Con ging. Om precies te zijn zo’n 3 jaar geleden. Naar de allereerste wintereditie en wat was die rustig! Dat kon ik me bijna niet meer voorstellen toen ik zondag bij de 2019 editie was. Zo onwijs druk, maar gelukkig wel gezellig!
Ik neem jullie mee naar hoe mijn dag was. Niets baanbrekend hoor, maar ik vond het zo’n leuke dag om niet iets te posten.

Onderweg naar Comic Con las ik Harry Potter en de vuurbeker en dronk ik een koffie. Het was best wel druk in de trein, want blijkbaar waren er best wel veel activiteiten in de Jaarbeurs in Utrecht.

Als eerste liep ik naar Dealer Hall. Omdat ik rond 10 uur er al was, was het super rustig daar en kon ik op zoek gaan naar het wat dingen die ik zocht. Een leuke Harry Potter pin die vond ik al snel bij Filmspullen.nl en een Luna Funko pop. De Funko was nog even lastig te vinden, aangezien die bij de meeste dealers al uitverkocht was. Was natuurlijk te verwachten omdat de actrice die Luna speelde dat weekend aanwezig was.

Even voor 11 uur ging ik naar Mainstage voor de Q&A met Marie Avgeropoulos (Octavia, The 100). Helaas was die verkort gezien Marie begin van de avond al op een vliegtuig moest zitten terug naar de filmset.
Meteen na haar Q&A begon die van Evanna Lynch (Luna, Harry Potter). Ik ben van plan om ook naar haar andere filmwerk te gaan kijken, want eigenlijk heb ik haar alleen nog maar in Harry Potter gezien. Erg jammer, want ze is een goede acteur.

Ik at even een broodje en liep door de Comic Area. Helaas kon ik niet de comics vinden waarin ik ben geΓ―nteresseerd. Vervolgens ging ik terug naar de Dealer Hall om de rest te bekijken die ik in alle haast in de ochtend geen tijd had om te zien. Per toeval kwam ik daar een aantal bekende gezichten tegen. Met Rosanna en Joost gingen we een kijkje nemen bij verschillende dealers.

Halverwege de middag gingen Rosanna en ik naar Mainstage voor de Q&A met Tyler Posey. Wat een energie heeft die man! Echt heerlijk om dat te zien.

We zochten Joost op en gingen nog even terug naar de Dealer Hall, maar we begonnen alle drie inmiddels moe te worden en besloten rond 16:30 om terug te gaan naar het station.

Vanwege de drukte die uit de jaarbeurs kwam, ging ik eerste nog even een rondje wandelen door Utrecht en ergens eten. Om later op de avond de trein terug te pakken.

Ik kocht niet super veel, dus een aparte blogpost voor een haul leek me niet nodig. Zoals ik al eerder noemde in deze blog kocht ik een Luna Funko en bij Filmspullen kocht ik een pin van Harry Potter.

Bij Artist Alley kocht ik drie buttons bij Pixl Panda. Haar werk vind ik erg mooi. Ook zag ik dat ze een aantal leuke prints had, maar dat vond ik iets te lastig om mee te nemen zonder te beschadigen.

Het belangrijkste was dat ik een leuke dag had en dat had ik zeker. Echt super dat er drie acteurs aanwezig waren die ik top vind en dat de dealers ook leuke producten hadden. Het was een geslaagde dag en het lijkt me een goed idee om deze keer niet drie jaar te wachten voordat ik naar mijn volgende Comic Con ga.

Liefs,

Tags: ,


2 responses to “Dutch Comic Con winter ’19

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.