Kastelen die ik wil bezoeken

Gepost op 30 november 2019 door Katja in Reizen / 2 Comments

Zomer 2019 stond in het teken van vele paleizen bezoeken in Duitsland, maar er staan ook nog een flink aantal Europese kastelen op mijn lijst om ooit te bezoeken.

Schloss Neuschwanstein, Duitsland
Oké, dit is een kasteel in Duitsland. Maar wauw, wauw dit kasteel wil ik ooit met mijn eigen ogen zien! Het sprookje van Doornroosje is niet voor niets gebaseerd op dit kasteel. Helemaal boven op een berg en is in alle seizoenen de moeite waard om te zien. De man die het liet bouwen? Je zal het vast geloven als je het kasteel op een foto ziet, maar hij was zelf dol op sprookjes! Het lijkt bijna geen toeval dus.

Kasteel van Bled, Slovenië
Mocht ik ooit naar Slovenië reizen dan hoop ik om naar het meer van Bled te gaan en dan ook naar het kasteel. Het land heeft behoorlijk wat bekendheid met het mooi postkaartwaardige uitzicht op Bled. Toch is het niet al te toeristisch en lijkt het me fantastisch om het te bezoeken!
Het Kasteel van Bled staat op de top van een 130 meter hoge rots bij het meer van Bled. Het kasteel dateert uit de 16de eeuw. Het heeft een binnenplaats en een kleine kapel met fresco’s. In de zuidvleugel is een museum.

Kasteel Peleș, Roemenië
In de bergen van Roemenië bevindt dit kasteel zich die je vast wel bekend voor komt gezien er al heel veel films zijn opgenomen. Het kasteel van Dracula (Bran kasteel) staat er niet ver van af, maar die schijnt stukken minder mooi te zijn dan die van Peleș. Peleș is een Neo-Renaissance kasteel dichtbij de stad Sinaia.

Château de Versailles, Frankrijk
Ooit heb ik de kans gehad om het te bezoeken, maar liet ik het even aan mijn neus voorbij gaan. Ik wilde namelijk meer van Parijs zien. Maar het is zeker nog mijn plan om Versailles doormiddel van een dagtrip vanuit Parijs te bezoeken.
Lodewijk XIV bouwde het kasteel zodat hij een plek had om te kunnen ontsnappen aan de drukte van Parijs en de hofhouding. Het kasteel is zo groot dat het schijnt dat je er meerdere uren voor nodig hebt om alles te ontdekken. Van de verschillende vertrekken, de tuinen tot de architectuur. Het lijkt me super om te zien, maar dan wel liever buiten het hoogseizoen.

Lees hier over mijn bezoek aan Kasteel de Haar, Nederland.

Kasteel Chillon, Zwitserland
Nog een Disney kasteel! Deze staat in Zwitserland bij het meer Geneva. De kleine zeemeermin zou volgens de spookjes bij dit kasteel gebaseerd zijn.
Zelf vind ik het nog leuker om te weten dat het niet bekend is wat de exacte datum van de bouw van het kasteel is of wanneer de bouw af was. Het enige wat ze konden vinden dat het er sowieso al was voor 1005 bestond. Wow! Het kasteel is goed bewaard gebleven.

Dunrobin Castle, Schotland
Denk aan Schotland, denk aan zo’n 300 kastelen. Van sprookjesachtige torens tot romantische poorthuizen en spookachtige ruïnes. Niet allemaal even bekend als Edinburgh Castle en Stirling, maar vaak net zo indrukwekkend. Oké, eigenlijk staan er heel veel kastelen van Schotland op mijn lijst, maar om deze lijst niet lang te maken kies ik nu voor Dunrobin. Het lijkt wel een beetje op Hogwarts.

Windsor Castle, Engeland
Om eerlijk te zijn ben ik oprecht verbaasd dat ik deze plek nog niet heb bezocht. Geen wonder van de ene kant, aangezien ik nog niet veel van het platteland heb gezien. Het kasteel staat in county of Berkshire. Ik vind het tof om te zien dat het kasteel bestaat uit architectuur van verschillende eeuwen. En dat de plek een connectie heeft met British Royal Family maakt het voor mij extra speciaal. Ooit een auto huren dus en dan naar de wat minder bereikbare plekken gaan afreizen in Engeland. Ik ben in ieder geval voor!

En dan is mijn lijst eigenlijk nog niet af, maar over veel heb ik me nog niet ingelezen. Dat komt nog wel. Vast wanneer ik nieuwe plekken ga bezoeken.

Welk kasteel staat er bovenaan jouw lijst om te bezoeken? Zelf ben ik onder andere naar die van Edinburgh, Praag en Dublin geweest.

Liefs,

Tags: , ,


2 responses to “Kastelen die ik wil bezoeken

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.