Een avond onder de sterren

Gepost op July 13 2016 door Katja in Boeken, evenement / 2 Comments

DSC_0004

Soms krijg je van die pakketjes binnen waardoor je jezelf even moet knijpen. Een fijn boek en een uitnodiging voor wel iets heel bijzonders!

DSC_0001

Vrijdag 8 juli ging ik naar de boekpresentatie van Eenzaam en extreme ver weg bij de Sterrenwacht in Leiden. We werden warm ontvangen door Sandra (De Gouden Zebra en tevens bedenkener van Celebrate Books), Marieke (Uitgever Moon) en Jolijn (Redacteur Moon). De hapjes en drankjes stonden al klaar en het was fijn om bij te kletsen met andere boekbloggers.

We stonden met z’n allen in een collegezaal waar alles klaar stond voor het Skype-gesprek met de auteur van het boek, Kate Ling. Na dat iedereen een plekje had gevonden in de collegezaal gaf Sandra een korte inleiding en vervolgens pakte Marieke het stokje over en vertelde over waarom ze het boek had aangekocht (op advies van een literairagent die vertelde dat science-fiction misschien wel het nieuwe genre zou kunnen zijn waar mensen meer over zouden willen lezen). In begin was ze zelf niet overtuigd tot ze het boek zelf las en er razend enthousiast van werd. De boeken zullen een trilogie worden. Zelf heb ik het eerste deel uit en ik ben heel erg benieuwd naar deel 2. Helaas moeten we daarop nog eventjes wachten, maar ik weet zeker dat dat boek het wachten waard zal zijn!

Marieke vertelde ook over de boeken die in het najaar zullen verschijnen en voor we het wisten ging het Skype-gesprek met Kate Ling van start.

DSC_0002

Kate vertelde eerst dat ze heel dankbaar was voor ons enthousiasme, aangezien Nederland als eerste het boek heeft vertaald. Op het moment woont Kate Ling in Spanje, maar aan haar verhalen te horen heeft ze op verschillende plekken over de wereld gewoont.

Kate was nog maar 5 jaar oud toen ze begon met schrijven. Boeken zijn altijd in haar hart gebleven en ze heeft inmiddels op 3 continenten in bibliotheken van middelbare scholen gewerkt. Wanneer ze dan schrijft? Na haar werk en dan gaat ze soms door tot diep in de nacht.

Het bijzonderste vind ik aan het boek dat de Spaanse cultuur er in is verwerkt. Dit kom je niet vaak tegen en al helemaal niet in boeken die zich afspelen in de ruimte. Mijn vraag aan Kate was dan ook: Hoe belangrijk vond u het stukje Spaanse cultuur in uw boek? Haar antwoord was dat ze het heel belangrijk vond. En de reden waarom ze het erin had verwerkt was omdat ze het contrast wilde laten zien in het cultuur op het ruimteschip. De Spaanse cultuur is een warm en romantisch iets, een erg groot verschil met hoe het er in de ruimte aan toe gaat.

DSC_0007

Na het Skype-gesprek werd de groep in tweeën gesplitst en kregen we een rondleiding door het prachtige gebouw. Toen ik in één van de torens stond moest ik mezelf wel even knijpen. Hoe tof is het dat ik voor mijn blog naar zo’n tof event mag? En dingen mag doen die ik zelf niet zo snel zou doen?

DSC_0009

Ik moest even kwijlen toen ik deze bibliotheek zag. Hoe mooi?! Helaas is het gebouw niet meer in gebruik door de Sterrenwacht, maar wordt het gebouw gebruikt voor de studie Rechten.

DSC_0011

Ik had echt zo’n fijn en warm gevoel na het event en was daarna klaar wakker zelfs toen ik na middernacht thuis kwam. Ik had nog 70 bladzijdes te gaan van Eenzaam en extreem ver weg, aangezien het mij niet was gelukt om het boek voor het event uit te lezen. Die nacht had ik het boek uit en… Recensie komt binnenkort online.  

Liefs,

header31-860x280

Tags:


2 responses to “Een avond onder de sterren

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.