Een brief aan mijn 16 jarige ik

Gepost op 12 juni 2017 door Katja in persoonlijk, Schrijfsels / 2 Comments

5 jaar geleden rond deze tijd vierde ik dat ik van de middelbare school af was. Snakkend naar kennis over mijn toekomst gingen de jaren voorbij. Maar wat zou ik graag een brief van mijn 21 jarige ik hebben gehad! Helaas, maar na die 5 jaar schrijf ik toch een brief/blogpost aan mezelf. Lees je mee?

Lieve 16 jarige ik,

Hey! Ik ben het, je 5 jaar oudere versie. Wat ben je blij! Je bent geslaagd, maar je ogen zijn al gericht op de toekomst. Altijd de planner zijn. Je hebt een tijdschema gemaakt voor je leven. Van wanneer tot wanneer je van plan bent om te studeren en waar. Je hebt je stages zelfs al uitgezocht, tijd in je schema gemaakt voor het geval je een leuk iemand vindt, maar natuurlijk gaat carrière voor. Want jij wil de volgende hoofdredacteur worden van een online tijdschrift. Je bent van plan om je eigen bedrijf op te zetten en die zal ‘That Blonde Woman’ heten.

Mijn eerste advies aan je is: stop met plannen! Of in ieder geval stop met het plannen van je leven. Want de komende 5 jaar zal je continu je planning omgooien. Waarom? Ik ga niet vertellen wat er gaat gebeuren in de toekomst, maar je visie op het leven verandert omdat je als persoon groeit. Wees niet bang om fouten te maken, aangezien fouten maken niet bestaat zolang je ervan leert. Je pad zal heel vaak veranderen en je zal erachter komen dat er meerdere wegen zijn die naar Rome leiden.

De komende jaren zal alles in een stroomversnelling gaan. Dingen gebeuren voordat je er goed en wel over nagedacht hebt. Dus slaap! Slaap wanneer je maar kan! Geloof me, je 21 jarige jij zal daar zo blij mee zijn. Neem rust wanneer het kan en zorg ervoor dat je je sociale leven niet helemaal verwaarloosd. En durf te kiezen voor jezelf!

Geniet! Het is geen aaneenschakeling van alleen maar mooie momenten, maar ik daag je uit om zelfs te genieten wanneer alles verkeerd gaat. Want zo realiseer je hoe machtig mooi al die hoogtepunten zijn in je leven. Je gaat dingen bereiken waarvan je hoopte dat je ze op je 25ste had bereikt. Spoiler alert, je haalt je doelen al voor je 21ste. Daarom vraag ik je één ding: zou je alsjeblieft nieuwsgierig willen blijven?

De komende jaren ben je opzoek naar geluk. Echter, zal je erachter komen dat geluk niet komt door alles voor elkaar te hebben of door je dromen waar te maken. Maar omdat je altijd nieuwsgierig bent geweest hoe je toekomst in elkaar zit. En ja, je bent nieuwsgierig en bezig met je toekomst zonder planning. Over 5 jaar is je motto ‘Go with the flow’. *Slik!* Dat had je niet verwacht, hé?

Uiteindelijk komen je dromen uit voor je de 21 kaarsjes op je verjaardagstaart uitblaast. Katja de dromer. Zo noemen ze je. Laat ze lachen, laat ze zeggen dat zolang je met je hoofd in de wolken loopt geen dromen waarmaakt en alleen teleurgesteld wordt. Binnen een paar jaar heb jij dingen van je Bucket List af kunnen strepen waarvan je nooit verwacht had dat je ze zou gaan afstrepen. Ik ga één droom verklappen, hmmm nee toch twee! Droom 1: je gaat in Engeland wonen, werken en studeren.

Oh en That Blonde Woman? Dat had je bedacht he? Ik kan mij nog herinneren dat ik met mijn laptop in de kleermakerszit zat. De hele nacht was ik bezig met een naam te verzinnen. Dit is voor jou nog maar een paar nachten terug gebeurd. Je wilde een naam die bij je paste en tijdloos zou zijn. Die nacht bedacht je That Blonde Woman. Over twee jaar zal het werkelijkheid zijn, je online tijdschrift, je blog. Je zal worden uitgenodigd op events en mag de meest toffe dingen doen voor je blog. That Blonde Woman zal je eigen bedrijf worden gedurende tijd. Wacht… ja inderdaad dit heb je bereikt zonder te plannen.

Ga niet achterover leunen nu ik je dit verteld heb, maar werk. Werk hard! Laat iedereen maar kletsen. Wees de dromer die je altijd bent geweest en nieuwsgierig naar de toekomst. Stap zo nu en dan uit je comfort zone en zeg ja tegen dingen waarvan je niet verwacht dat je er ja tegen zou zeggen. Met andere woorden: ga het avontuur aan! Dit is allemaal onderdeel van je nieuwe motto.

Go with the flow

Liefs,

je 21 jarige jij

Tags:


2 responses to “Een brief aan mijn 16 jarige ik

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.