7 manieren hoe ik het reisgevoel vasthou

Gepost op 13 juni 2017 door Katja in persoonlijk, Reizen / 0 Comments

Ben je terug van een leuke vakantie of reis, maar voor je het weet zit je in je dagelijkse sleur en voelt het alsof die ene reis alweer zo ver weg is. Zonde! Daarom schreef ik 7 manieren hoe je het reisgevoel kan vasthouden.

1. Wallpaper

Het eerste wat ik doe wanneer ik nog op vakantie ben is dat ik mijn achtergrond van mijn laptop en mobiel verander naar een foto van mijn reis. Mijn computer heeft op de achtergrond een foto van Hongarije, mijn laptop van Ierland en de ontgrendelscherm een foto van Engeland en mijn mobiel heeft hetzelfde ontgrendelscherm. Mijn technologie is het eerste wat ik zie wanneer ik opsta, hierdoor word ik meteen herinnerd aan één van mijn reizen.

2. Fotomuur

Foto’s aan de muur is onwijs leuk en er zijn heel veel leuke originele ideeën om het vorm te geven. Lees hier mijn DIY fotomuur.

3. Ontbijt

Zo nu en dan probeer ik te ontbijten met het ontbijt dat ik op reis at. Een typisch gerecht wat bij het desbetreffende land past. Voordat je het huis verlaat om naar school, werk, etc. te gaan, dan heb je al drie dingen gedaan/gezien wat met je laatste reis te maken had.

4. Snacks

Als het even kan, dan neem ik mijn favoriete snacks mee terug naar Nederland. Verspreid over de weken na mijn vakantie neem ik een snack mee voor onderweg naar werk, school, enzovoort. Dan denk ik ook op een onwillekeurig moment terug aan mijn vakantie.

5. Boeken

Op vakantie koop ik meestal een boek die zich afspeelt in het land waar ik net van terug kom of ik bestel het boek wanneer ik terug ben in Nederland. Heerlijk, nagenieten!

6. Maken van een fotoboek

Als je je reis heel erg mist, ga dan bezig met het maken van een fotoboek. Zo heb je ook iets om naar terug te kijken wanneer je weer heimwee hebt naar je reis.

7. Nieuwe toevoeging aan mijn ritme

Elke keer wanneer ik op reis ben probeer ik iets nieuws te leren. Iets van de cultuur van het land waar ik heb gereisd. Vaak is het een bepaald ritme of iets anders, dit maak ik dan eigen en probeer ik in mijn ritme te verwerken. Zo heb ik in Berlijn geleerd dat ik me veel meer moet gaan houden aan werktijden en dan wanneer het werk klaar is, dat het dan ook klaar is. Zo zorg ik dat ik meer tijd voor mezelf heb. In Exeter leerde ik dat het belangrijk is om een werkweek af te sluiten of het nou met een biertje is of reflecteren op de week. Ik merk dat ik heel erg gebaat ben om deze dingen te doen en daarom heb ik ze in mijn ritme gestopt.

Hoe hou jij het reisgevoel vast?

Liefs,

 

 

 

 

Deze blogpost is onderdeel van een samenwerking met Anouk van Reading Traveller en uitgeverij Blossom Books.

Tags:


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.