Wild Rover Tours: Cliffs of Moher, Galway City

Posted on June 8 2017 by Katja in Reizen / 2 Comments

Op 7 mei maakte ik met Wild Rover Tours een tour door Ierland. Voor 8 dagen was ik in dit groene land te bevinden, maar de dag van de tour was denk ik wel mijn favoriet in het prachtige Ierland! Lees je mee?

Op 7 mei vertrok ik al vroeg van mijn Airbnb in Dublin. (Pssst! lees hier mijn verslagen over Dublin: Dublin#1 & Dublin#2) Om 6:55 werd iedereen die mee gaat met de tour verwacht bij de bushalte. Echter reed er geen openbaar vervoer en de taxi vond ikzelf persoonlijk te duur (20 euro naar stadscentrum), dus besloot ik de 4 km naar de halte te lopen. Eén voordeel ik was meteen wakker!

Er zijn verschillende tourmaatschappijen waar ik uit kon kiezen, maar ik besloot om voor Wild Rover Tours te gaan. Waarom? Aangezien ik de website van de maatschappij er erg professioneel uit vind zien en daarnaast hebben ze erg moderne bussen. En dat is heel fijn als je uren in de bus doorbrengt. Daarnaast vond ik het fijn dat ik naar een locatie in Dublin kon om mijn kaartje te kopen. Zowel op de website als op de locatie waar de kaartjes verkocht worden kon ik kiezen uit verschillende tours. Ik koos voor de tour naar de Cliffs of Moher, Galway City. Voor 45 euro (studentenprijs, 50 euro voor volwassenen) was ik een dag lang weg. Bij de prijs zat de gids, toegangskaarten en een tour door Galway inbegrepen.

Eerste stop was Obama Centre. Hier namen we een pauze voor we verder gingen naar de eerste bezienswaardigheid: Cliffs of Moher. Op de route naar de Cliffs vertelde de gids ons prachtige verhalen over Ierland en de plekken die we onderweg tegenkwamen. Ik stond versteld. En werd langzaam maar zeker verliefd op dit groene land. Dit gevoel werd versterkt toen ik de Cliffs zag en de o zo kalme Atlantische Oceaan. Zo helder en mijn nieuwe favoriete kleur blauw!

Katja is blij! 🙂

Tijdens mijn wandeling bij de Cliffs keek ik ook regelmatig achter mij waar het mooie platteland van Ierland ligt. De woorden van gids werkten als een betovering op mij, al die mooie verhalen en de rijke geschiedenis.

Laatste blik op de Cliffs of Moher en hup de bus in!

Via de Wild Atlantic Way vervolgden we onze weg. Twee dingen waren zeker die dag: door het mooie weer liet Ierland zich van zijn beste kant zien en ten tweede… het was een wonder dat ik zo’n rustige Atlantische Oceaan meemaakte.

Derde stop: Burren, Atlantic Edge. het eerste wat ik riep toen ik de bus uitstapte was Harry Potter. Ik herkende deze plek meteen vanuit de films.

Op naar Galway! Via krappe wegen wist de chauffeur naar de studentenstad te rijden die tevens decor heeft gestaan voor het liedje van Ed Sheeran. ‘Galway girl’ zat dan ook de hele trip in mijn hoofd te galmen. Het leuke was dat onze gids ook ons kennis liet maken met Ierse muziek in de bus. Wanneer hij niet aan het woord was, dan zette hij een CD op die paste bij waar we met de bus reden en bij de geschiedenis wat hij zojuist had verteld.

In Galway City aangekomen koos ik ervoor om bij de gids te blijven en nog een korte stadstour te doen. Echt leuk om in een half uur veel informatie te krijgen over de stad en de plekken waar we langs liepen.

Daarna had ik nog iets meer dan een uur vrije tijd om de stad te verkennen. Op de Cliffs had ik vriendschap gesloten met een Canadese meid die op het moment werkt als au pair in stad dichtbij Parijs. Samen haalden we een smoothie en liepen we door de stad.

Door het mooie weer zaten veel mensen bij de haven, genieten van het weer, de wijn en het gezelschap.

Ik vind het jammer dat ik niet zo lang in Galway was, dus deze stad staat sowieso nog op mijn lijstje om weer te bezoeken. De stad had namelijk een fijne en knusse sfeer hangen.

Galway was de laatste stop van de tour, vanaf hier gingen we in één keer door terug naar Dublin.

Het was geweldige en goed georganiseerde dag. Het was super om veel informatie en verhalen te mogen horen van de gids en om tegelijk al die mooie plekken te zien! Ondanks dat ik 8 dagen in Dublin had gepland, was dit uiteindelijk mijn favoriete dag van mijn hele reis naar Ierland. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om met deze tourmaatschappij te gaan. Ook al verblijf je maar een paar dagen in Dublin, geloof me deze tour moet je dan echte zeker weten inplannen. Je zal geen spijt krijgen! Ik had het gevoel dat ik na deze dag veel dingen beter begreep over het land en er begonnen heel veel dingen op zijn plek te vallen. Aangezien ik museums had bezocht voordat ik deze tour ging doen, maar tijdens de tour kon ik het met eigen ogen zien of dankzij de gids de verhalen achter de geschiedenis horen. Daarnaast heb ik nieuwe vrienden in de bus gemaakt. Echt super leuk om in een bus te zitten met mensen van over de hele wereld. Ik heb nu nog steeds wekelijks contact met die Canadese meid over wie ik eerder vertelde in deze blogpost.

Dit alles maakte mijn dag uit Dublin echt een dag om nooit te vergeten.

Bedankt Frank (gids), Matt (chauffeur) en Wild Rover Tours voor de geweldige dag!

Liefs,

Tags:


2 responses to “Wild Rover Tours: Cliffs of Moher, Galway City

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.