Een overnachting in luxe | Bucket List

Gepost op 9 oktober 2023 door Katja in Bucket List, Schrijfsels / 0 Comments

Dingen van mijn bucket list doen… ik zal daar nooit genoeg van krijgen!

Wat zou jij doen? 
Wat als alles mogelijk was? Wat zou jij dan een keer willen doen? Ik heb genoeg op mijn lijst staan en moet eigenlijk hoognodig mijn bucket list bijwerken. Ondanks dat ik al heel veel dingen heb gedaan en misschien ook niet de meest voor de hand liggende – van wonen en werken in een museum tot in mijn eentje naar een concert gaan van mijn toenmalige favoriete band – blijven er nog genoeg dingen over op mijn lijst die ik wil gaan doen! Verblijven in een luxe hotel heeft me altijd leuk geleken, zeker omdat ik al in heel veel soorten hotels heb geslapen, maar eentje helemaal ingericht op luxe? Nee, dat nog niet, dus het was tijd om daar verandering in te brengen. 

Hoe het begon
Dit jaar heb ik een goed jaar gedraaid voor That Blonde Woman. De blog is slechts een klein onderdeel van het hele bedrijf onder dezelfde naam. Voor 2023 was het mijn plan om alles op alles te zetten voor mijn bedrijf. En dat deed ik. Ik boekte goede resultaten voor mijn bedrijf, maar daar zal ik binnenkort alles over vertellen (op de blog 9 jarige jubileum!). Dankzij de goede resultaten kon ik mezelf trakteren op mooie dingen en ervaringen. Zo boekte ik een luxere vakantie voor in het najaar, kocht nieuwe kleding om mijn behoorlijk oude kleding te vervangen en… Ik boekte een luxe hotel! Over dat laatste twijfelde ik enorm. Ja, zelfs ondanks dat het op mijn bucket list stond. Vind ik het echt waard om geld uit te geven aan een hotel dat één of twee prijsklassen hoger ligt dan wat ik normaal boek?  

Toen stelde ik mezelf de vraag: wat zou ik doen als er geen morgen was? Dan zou ik dat hotel boeken. Waarom niet? Ik kan het me veroorloven, heb enorm hard gewerkt en daarnaast had ik ook verschillende doelen om in dat hotel te slapen. Ik wilde een stad herontdekken waar ik al lang niet was geweest, het was praktisch om in dat hotel te verblijven aangezien ik op doorreis was en natuurlijk kon ik eindelijk een nieuw bucket list punt afstrepen. 

Oké, het was een luxe vakantie
Zoals ik net al kort noemde, was ik op doorreis en vandaar dat ik heel bewust een bepaald hotel had uitgekozen. Zo ging ik eerst voor zaken naar Leusden waar ik overnachtte. Voor wie al een aantal jaar deze blog leest, het gaat inderdaad om het landgoed waar ik eerder werkte en woonde. Een dag na die trip zou ik naar Düsseldorf gaan voor vakantie. Dus waarom niet de gehele reis aan elkaar schakelen door onderweg een tussenstop te maken? Ik twijfelde eventjes tussen Venlo of een andere stad, maar uiteindelijk werd het Arnhem waar ik heel graag verschillende plekken wilde bezoeken. Doordat de reis nu aaneengeschakeld was, voelde het als een heerlijke lange reis terwijl ik eigenlijk niet langer weg was dan een week. Maar juist door rust aan te brengen tussen mijn zakenreis en citytrip door, voelde niets te gehaast.

5 sterren
Maar hoe luxe en wat voor luxe zou ik willen? De droom was meteen 5 sterren, een super groot bed en dichtbij het treinstation zodat ik me de volgende ochtend niet zou hoeven haasten voor de trein. Het werd Hotel Haarhuis, een 5 sterren hotel dat vele luxes kent en ook nog eens naast het station bevindt.
Eenmaal in het hotel kon ik mijn ogen niet geloven. Het hotel heeft veel karakter en ik vind het tof dat ze niet hebben gekozen voor steriel wit, maar juist voor veel kleur. Kleuren die met elkaar matchen en er prachtig uitzien op een velvet stof. De kleuren groen, blauw en roze voeren de boventoon met een donker houten afwerking. Het hotel heeft daardoor een warme uitstraling die zelfs terugkomt in de kamersleutel/pas die gemaakt is van dezelfde kleur hout als dat je tegenkomt in het hotel. 

Upgrade
Een 5 sterrenhotel kent vele voordelen omdat er rekening gehouden wordt met de wensen van hun gasten. Zo vroeg ik of het mogelijk was om een uur of twee eerder de kamer in te mogen dan inchecktijd. Ik wilde graag mijn koffer weg kunnen zetten en me opfrissen na een lange treinreis. Mijn verzoek werd gehonoreerd en dat niet alleen… Terwijl ik nog versteld stond van het interieur van het hotel, liep ik mijn kamer in en meteen realiseerde ik me dat er iets niet klopte. Ik keek om me heen en dacht dat ik de verkeerde kamersleutel had gekregen. De kamer was een heel stuk groter en de badkamer een heel stuk luxer dan die ik had geboekt! Ik wilde terug naar de lobby gaan om te melden dat ze me de verkeerde sleutel hadden gegeven tot mijn oog viel op de telefoon. Op het schermpje stond mijn naam en toen wist ik dat ik toch goed zat. 

Ik voel me een marshmallow! 
Zo blij met de gratis upgrade verliet ik uiteindelijk mijn hotelkamer om de stad te verkennen. Van lekker eten tot winkelen slenterde ik door de stad. Het regende pijpenstelen die dag, maar dat mocht de pret zeker niet drukken. Echter was ik wel enorm moe door een migraineaanval die ik de dag ervoor had gehad. Dus begin van de avond ging ik weer terug naar het hotel waar ik een massagedouche nam. Daarna settelde ik me in bed met een anime en een serie. Wellicht een beetje saai, maar die migraine had er flink ingehakt, dus mijn lijf was op. Gelukkig sliep ik die nacht in het super grote bed fantastisch. Ik voelde me net een marshmallow hoe ik mezelf in de deken had gewikkeld. 

Tot een volgende keer?
Het zal niet de laatste keer zijn dat ik in een 5 sterrenhotel zal verblijven, maar ik ben het echter ook niet van plan om het super vaak te doen. Van tijd tot tijd, zeker tussen drukke schema’s door zoals ik deze keer deed, lijkt me echt fantastisch! Wegens verschillende allergieën kan ik helaas niet zo makkelijk naar de spa, dus zie ik luxehotels als mijn manier van wellness. 

Tags: , ,


Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.