Geeky wishlist najaar ‘23

Posted on September 19 2023 by Katja in Geek Out / 0 Comments

Wanneer de feestdagen in zicht zijn, dan weet je dat er hele toffe producten gelanceerd worden. In deze blog bespreek ik die op mijn wishlist staan.

Van boeken, manga’s tot mode. Alles nerdy en waar ik dol op ben komt voorbij op deze blog. En als je me nog niet volgt op Instagram… ik ben ook een behoorlijke music geek.

Boeken

Every Exquisite Thing – Laura Steven
Penny Paxton is the daughter of an icon. Her supermodel mother has legions of adoring fans around the world, and Penny is ready to begin her journey to international adoration, starting with joining the elite Dorian Drama School. When Penny’s new mentor offers her an opportunity she cannot refuse, to have a portrait painted by a mysterious artist who can grant immortal beauty to all his subjects, Penny happily follows in the footsteps of Dorian’s most glittering alumni, knowing that stardom is sure to soon be hers. But when her trusted mentor is found murdered, Penny realises she’s made a terrible mistake – a sinister someone is using the uncanny portraits to kill off the subjects one by one. As more perfectly beautiful students start to fall, Penny knows her time is running out . . . A seductive and searing exploration of beauty, identity, and what the pursuit of perfection can truly cost.

Een nieuwe Laura Steven! Dit boek is een feministische YA horror-thriller-romance retelling van ‘The Picture of Dorian Gray’. Door deze combinatie van genres klinkt het in mijn oren als het perfecte boek om het najaar in te luiden.
Technisch gezien is dit boek net voor de herfst verschenen en heb ik het boek zelfs al binnen (hallo pre-order!). Maar ik wilde dit boek toch nog heel graag noemen vanwege de typische najaars vibes.

Het is best wel jammer dat bovenstaande boek het enige boek is waar ik dit najaar naar uitkijk. In ieder geval wat betreft YA. Toch merk ik ook dat er vele andere boeken achter blijven. Pas vanaf volgend jaar heb ik meer boeken op mijn lijstje staan.

Manga

Als eerste uiteraard het slotdeel van Spy x Family die begin oktober in het Duits verschijnt. Bijna alle manga’s lees ik in het Duits, zodat ik mijn taalvaardigheden in die taal kan opkrikken. Maar het is ook wel heel erg prettig dat manga’s in het Duits bijna altijd goedkoper zijn dan in het Engels.
Toeval wil natuurlijk dat de volgende manga waar ik het over wil hebben in het Engels is… My Special One, Vol. 4 komt begin november uit.

Andere comics

Laten we beginnen met een aantal manhwa’s. Raeliana – Warum sie die Verlobte des Dukes wurde, Vol. 8 verschijnt halverwege oktober. Om heel eerlijk te zijn ben ik nog helemaal niet zover. Op het moment van het maken van deze post ben ik nog maar bij de eerste delen. Ze lezen tot dusver heerlijk weg, wellicht dat het helemaal niet lang duurt tot ik bij volume 8 ben. 

Eind oktober komt de webtoon 7FATES: CHAKHO uit in papieren vorm. Persoonlijk vind ik dat vele malen fijner lezen. Ook zag ik dat de maker achter deze webtoon, Hybe, ook andere webtoons naar papiervorm gaat maken. Ik hoop dat mijn favoriete verhaal daar in de toekomst ook tussen gaat zitten. 
Last but not least, begin december verschijnt Heartstopper 5 in het Nederlands! Yeah, het komt niet vaak voor dat ik een comic in het Nederlands kan lezen, dus binnenkort zal ik een pre-order plaatsen, want ik kan niet wachten om terug te gaan in de wereld van Heartstopper.

Anime

De manga The Apothecary Diaries krijgt een anime vertaling die dit najaar uitkomt! Hopelijk verschijnt het op Crunchyroll en kan ik het wekelijks volgen. De trailer ziet er al zo tof uit! De manga vind ik ook enorm tof, dus ik hoop dat ik ver genoeg in de manga kan komen dat ik de anime voor blijf.

Games

Avatar The Last Airbender: Quest for Balance
Herbeleef het epische avontuur van de originele Avatar: The Last Airbender-serie terwijl je speelt als Aang en zijn vrienden en de elementen beheerst. Verken bekende locaties uit de serie, los uitdagende omgevingspuzzels op en ervaar de meest hartverscheurende momenten van Aang’s verhaal.

Vanwege drukte op werk en al het vele kijken op schermen, heb ik bewust niet veel tijd vrijgemaakt om te gaan gamen in de afgelopen maanden. Voor de komende maanden staat minder werken op de planning, dus wellicht wel erg leuk om dan gamen op te pakken? Kom het even goed uit dat van een van mijn favoriete animaties nu in een game is gemaakt. Avatar The Last Airbender: Quest for Balance klinkt als een heerlijke game om het avontuur van Aang en de andere personages opnieuw te beleven.

Muziek (gerelateerd)

Om eerlijk te zijn heb ik de muziek wat minder bijgehouden de afgelopen maanden. Ik hoop dat Griff met een fysiek album gaat komen, want ik volg haar inmiddels al even sinds ze een samenwerking had met Sigrid. Over haar gesproken… ze heeft onlangs een single uitgebracht, dus ik denk dat een nieuw album in de maak is. Misschien ergens volgend jaar lente? Op het moment is ze volgeboekt met een clubtour door Noorwegen. Een album dat hopelijk snel komt is die van Selena Gomez, maar nog geen enkele datum is bekend, zelfs niet of het al voor deze herfst is gepland.
Maar gelukkig is tenminste één album al wel bekend gemaakt… 1989 (Taylor’s Version) van Taylor Swift. Ik kan niet wachten! Ik denk dat dit album naast Reputation mijn favorieten zijn van haar discografie.

1989 (Taylor’s Version) – Taylor Swift
1989 (Taylor’s Version) is the upcoming fourth re-recorded album by American singer-songwriter Taylor Swift, set for release on October 27, 2023, via Republic Records. It is a re-recording of Swift’s fifth studio album, 1989 (2014). The album is set to contain five previously unreleased “From the Vault” tracks.

Van het westen gaan we naar Oosterse muziek waar echt gigantisch veel muziek uitkomt binnenkort, maar ook in dit geval is van de meesten geen datum bekend. Wat al wel bekend is, is dat Stray Kids met een (mini) album gaat komen. Le Sserafim verwacht ik rond november met een nieuw mini album en er wordt gespeculeerd dat BlackPink in december met een mini album komt. Helaas is het entertainmentbedrijf achter BlackPink alles behalve consistent, want ik had inmiddels wel verwacht dat BlackPink hun Funko’s uit zouden zijn. Misschien wachten tot later dit najaar? 

Ik luister naar heel veel (soorten) muziek, maar niet van iedereen schaf ik ook de albums aan. Voorlopig heb ik enkel Taylor’s album gepre-ordered en op de rest zal ik geduldig wachten. Want ik denk dat Le Sserafim ook nog met een tour DVD komt van hun huidige tour en dat die aan het einde van dit najaar gaat uitkomen. Ik hoop het, want alles wat ik tot nu toe voorbij op Instagram zie komen, ziet er zo tof uit! Kan niet wachten tot ze naar Europa komen.

Fashion

Uniqlo komt met toffe samenwerkingen. Om te beginnen met Sanrio en voor deze ronde kozen ze voor Kuromi & My Melody geïnspireerd door 90s grunge. Kuromi is mijn favoriete Sanrio karakter en ik hoop dat ik op vakantie bij de Uniqlo een Kuromi shirt kan halen. 
In Azië is de samenwerking tussen Uniqlo en Studio Ghibli al van start gegaan en ik hoop heel erg dat de collectie later dit jaar of volgend jaar ook naar Europa komt. 

Welk geeky item staat op jouw wishlist?

Liefs,

Tags: , , ,


Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.